Examenul de maturitate

Subtitlu

joi, 16 februarie 2012, 00:00
3 MIN
 Examenul de maturitate

Fotbalul oficial se disputa oficial de astazi, chiar daca aminarea primei etape de campionat din 25 februarie este iminenta. Evenimentul n-are cum sa se consume, doar daca va ninge ca in celebrul meci Steaua – Villarreal din urma cu sapte ani, sa se ajunga la vreo aminare. In perspectiva finalei Ligii Europa care va avea loc la Bucuresti, Steaua si Twente Enschede isi vor disputa un loc in optimile de finala, in care invingatoarea se va confrunta cu Schalke 04 sau Viktoria Plzen. Cu un gazon nou, care arata excelent, dupa spusele primarului Oprescu ("sa mor io") cu suprafata de joc acoperita cu un celofan si cu acoperisul deszapezit, Arena Nationala asteapta astazi cele doua echipe, care se vor confrunta de la ora 22:05. Nu vom insista asupra palmaresul echipei din Enschede, in crestere valorica in ultimii ani. Twente ocupa in prezent locul V in Eredivisie, la sase puncte de tandemul Eindhoven – Alkmaar, fiiind depasita si de Heerenveen si Feyenoord, dar inaintea celebrei Ajax. In ultima etapa, formatia care l-a adus ca antrenor pe englezul Steve McClaren (cosmarul Stelei din 2006, cind pregatea pe Middlesbrough), a pierdut pe teren propriu cu 2-3 meciul cu Heracles Almelo! Echipa olandeza a venit la Bucuresti fara doi titulari, celebrul international Denny Landzaat, fundasul stinga Dwight Tiendalli si atacantul Wesley Verhoek, alti doi jucatori, Buysse si puternicul atacant Bajrami fiind incerti. Ceea ce nu inseamna ca Twente a devenit pe neasteptate o victima sigura, existind in echipa jucatori de valoare, in frunte cu golgeterul Luuk de Jong.

Problemele Stelei sint si ele destule: venita din cantonamentele din strainatate, echipa lui Ilie Stan s-a intilnit cu o surpriza imensa, neavind unde se antrena, negocierile dintre Ministerul Apararii si capriciosul Gigi Becali privind stadionul din Ghencea fiind intrerupte brusc. S-au folosit un timp terenurile federale de la Mogosoaia pina cind si acestea au fost potopite de omat, ba chiar si un balon imens proprietatea lui Ioan Andone. Din fericire, in ultima vreme, patronul Gigi Becali s-a axat pe actiuni umanitare prin Vrancea si Buzau, ceea ce l-a indepartat pe nabadaiosul patron de echipa. Ieri, Becali a dezmintit hotarit zvonul aparut in ultima vreme, cum ca mijlocasul Bicfalvi nu are ce cauta in echipa si si-a manifestat increderea deplina in Ilie Stan, care isi asigura suporterii ca Steaua nu va practica un joc defensiv.

Aceasta inseamna, daca conditiile atmosferice o vor permite, ca primul meci oficial in Romania anului 2012, va fi unul spectaculos, interesant de urmarit, pe ProTV

Echipele probabile

Steaua: Tatarusanu – Dananae, Chiriches, Geraldo, Brandan – Rusescu, Prepelita, Bicfalvi, Tanase – Tatu, Nikolic. Antrenor: Ilie Stan.

Twente: Mihailov – Cornelisse, Wisgerhof, Rosales, Leugers – Brama, Fer, Janssen, Chadli – de Jong, Ola John. Antrenor: Steve McClaren.

Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia).

  

In prima mansa a 16-imilor Ligii Europa, se mai disputa astazi meciurile: Lokomotiv Moscova – Athletic Bilbao (ora 19:00), Ajax Amsterdam – Manchester United, AZ Alkmaar – Anderlecht Bruxelles, Lazio – Atletico Madrid, Legia Varsovia – Sporting Lisabona, Red Bull Salzburg – Metalist Harkov, Viktoria Plzen – Schalke 04 (20:00), FC Porto – Manchester City, Hannover 96 – FC Bruges, Stoke City – Valencia, Trabzonspor – PSV Eindhoven, Udinese – PAOK Salonic si Wisla Cracovia – Standard Liège. Doua partide s-au disputat deja, marti: Rubin Kazan – Olympiakos Pireu 0-1 si SC Braga – Besiktas Istanbul 0-2.

Comentarii