Executie cu public

miercuri, 05 noiembrie 2008, 00:32
4 MIN
 Executie cu public

Vaslui: Kuciak – Buhus, Cinu, Markovic, Luz – Zmeu (’73 – Buhaescu), Ghencev, Ljubinkovic, Neagu (’15 – Gheorghiu) – Temwanjera (’79 – N. Jovanovic), Burdujan. Antrenor: Viorel Moldovan.

Poli: Branet – Buta, Kalai, Ilie, Paruolo – Milea, Gavatorta (’46 – Mijin) – Viveiros, Montiel (’68 –  Bratu), Oprea – Lamine (’58 – Tanasa). Antrenor: Ionut Popa.

Cartonase galbene: Neagu (‘7), Zmeu (’62) / Gavatorta (’37), Milea (’63), Mijin (’76), Tanasa (’88).

Arbitri: M. Avram; N. Marodin, Ad. Vidan (toti din Bucuresti).

1-0, min. 28: Burdujan a trecut usor de Paruolo, l-a intors si pe Ilie si a inscris dintr-o pozitie singur cu Branet;

2-0, min. 37: sut Gheorghiu de la marginea careului mare, deviat usor;

3-0, min. 51: Burdujan s-a distrat din nou cu Ilie si Paruolo, a centrat si Temwanjera a inscris cu capul din apropiere.

Cu o echipa formata in proportie de peste 50% din rezerve, Politehnica a fost o prada usoara pentru o trupa vasluiana ai caror sefi nu concep sa rateze Europa in acest sezon. Gazdele au inceput tare din start, Buta blocindu-l pe Neagu (‘6), "capul" lui Gheorghiu (’18) trecind pe linga poarta iar sutul lui Ljubinkovic (’24), de dupa o "indirecta" inventata, fiind blocat de Branet. Logica jocului avea sa fie trecuta si pe ochioasa tabela de marcaj a Municipalului vasluian, Burdujan si Gheorghiu fiind "vinovati" de acest lucru. Si ca potentialele emotii sa fie risipite total, minutul 51 a adus un nou gol al "galben-verzilor", scorul de neprezentare al oaspetilor fiind conform cu prestatia acestora. Cu o aparare in care Ilie, Kalai si Paruolo au fost aerieni, o ofensiva care nu a fost in stare sa trimita macar un sut cadrat si, ce-i mai dureros, fara nici un dram de inspiratie (Mijin si Oprea au reusit sa-i eclipseze pe mai toti coechipierii) si multe executii demne de Liga a IV-a (paradoxal, pe lista neagra si-au trecut numele pina si Bratu ori Tanasa), Iasul a scapat doar cu 0-3 fie datorita unor interventii fericite ale lui Branet la suturile lui Burdujan (’80) si Buhaescu (’85), fie impreciziei lui N. Jovanovic (’84), toti aflindu-se in pozitii ideale de finalizare. La cealalta poarta Kuciak a avut emotii ceva mai serioase doar in minutul 86 cind Oprea a incununat perfect jocul extrem de modest facut, ratind o lovitura de cap din pozitie ideala.

^ Politehnica nu a contat ieri pe foarte multi jucatori de baza. Pe linga accidentatii Pecnik, Ignatov si Stancu, nu au facut deplasarea nici Onut, Naidin, Bilba si Miclea, care au fost menajati. In plus, Bersnjak, Munteanu si Sfirlea au fost rezerve, la fel ca si Bratu ori Tanasa care au intrat pe parcurs. ^ La gazde nu au evoluat N’Doye, suspendat, Aliuta si D. Munteanu, ambii accidentati. ^ La meci a asistat si seful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. ^ Viorel Moldovan a stat pe banca Vasluiului ca urmare a unui tur de forta al vasluienilor, care i-au inregistrat contractul cu doar trei ore inainte de startul partidei. ^ Ca de obicei, galeriile celor doua echipe s-au injurat copios pe parcursul meciului. Fanii oaspetilor au facut deplasarea pe cont propriu, insa intrarea la meci le-a fost asigurata de conducerea clubului, care a achitat biletele. ^ Desi era inutil, decalajul valoric fiind evident, arbitrii au tinut sa-si aduca si ei o contributie la calificarea Vasluiului. In minutul 24 Avram a acordat foarte usor o lovitura libera indirecta de la 9 metri, din pozitie centrala, la faza premergatoare primului gol au fost circumstante de hent, golul doi a fost precedat de un fault asupra lui Gavatorta, nesanctionat, iar citeva ofsaiduri ale gazdelor au ramas nesemnalizate. ^ Proaspat instalat presedinte la FC Vaslui, fostul arbitru Anton Helesteanu a declarat la final: "Desi am buletin de Iasi, sufletul imi este la Vaslui, iar echipa mea este FC Vaslui. Sint optimist ca ne vom califica in Cupa UEFA". ^ Patronul gazdelor, Adrian Porumboiu, a apreciat ca revenirea lui Cinu a determinat revirimentul Vasluiului, deplingind soarta Politehnicii: "Imi pare rau de situatia in care a ajuns Iasul. Sper sa-si revina. Eu imi doresc sa avem cit mai multe echipe din Moldova in prima liga". ^ Ionut Popa a glumit atunci cind a fost chestionat pe seama perioadei in care va mai sta la Iasi: "M-am intors pentru acest meci si pentru testul cu Poli II de miine! Cit voi sta? Depinde de vreme!".

Declaratiile tehnicienilor

Viorel Moldovan: "Felicit baietii pentru joc. Victoria putea fi mult mai categorica. Imi doresc ca jucatorii sa fi depasit blocajul psihic in care se aflau si sa fi redescoperit placerea jocului. De acum inainte vom juca mereu la victorie!".

Ionut Popa "Mi-am dorit ca jucatorii pe care i-am introdus astazi sa-mi demonstreze ca am gresit ca nu le-am dat prea mult credit pina acum. Din pacate, m-au dezamagit crunt, dind cu piciorul sansei pe care au avut-o. Unii mi-au confirmat ideea ca nu au fata nici de primii 18!"

Comentarii