Executie in cimitir

duminică, 03 august 2008, 22:56
4 MIN
 Executie in cimitir

Poli: Branet – I. Stancu, Ad. Ilie, L. Munteanu, Pecnik – Bratu (’69 – Miclea), Bersnjak (’57 – Viveiros), Milea, Naidin, Sfirlea – Bilba (’53 – M. Oprea). Antrenor: Ionut Popa.

Vaslui: Kuciak – Buhus, Cinu, D.Munteanu, Luz – Ljubinkovic, Ghencev, N’Doyé, Aliuta (’85 – Zmeu) – Temwanjera (’88 – N. Jovanovic), Burdujan (’81 – Gheorghiu). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonase galbene: Bratu, Stancu, Naidin – Aliuta.

Arbitri: S. Corpodean (Alba Iulia); Cr. Nica (Ploiesti), Ed. Cringasu (Ploiesti).

1-0, min. 26: Bersnjak profita de faptul ca vasluienii erau preocupati cu aranjarea zidului si inscrie lejer, cu latul, dintr-o lovitura libera de la 25 de metri;

1-1, min. 33: Ilie trimite prea usor cu capul spre Branet, Temwanjera pleaca dintre cei doi stoperi, executia lui devansind interventia portarului iesean;

1-2, min. 39: Aliuta centreaza dintr-o lovitura libera de pe stinga, Branet trece pe sub minge permitindu-i lui Cinu sa inscrie cu poarta goala;

1-3, min. 53: Ljubinkovic patrunde intr-o zona libera lasata de Pecnik si inscrie lejer.

"Eternitatea", nu "Emil Alexandrescu" parea sa fie numele arenei pe care s-a jucat aseara duelul fotbalistic care produce, de citiva ani, cele mai multe orgolii pe metru patrat in Estul tarii! Asta datorita atmosferei din tribune pentru ca pe gazon s-a trecut repede peste politeturi. Cei care au dat tonul au fost oaspetii, din trei lovituri libere, ce au avut grade de periculozitate crescatoare. Prima (‘9), a fost batuta "peste" de Aliuta, a doua a fost parata de Branet (’12 – sut zdravan a lui N’Doyé), iar a treia a avut ca punct terminus bara, dupa reluarea cu capul a lui Cinu. Deschiderea scorului a aparut tot dintr-o astfel de faza, insa la cealalta poarta, Bernsjak inscriind inteligent. Desi Bratu a avut o actiune periculoasa (’32), Poli a scapat in citeva minute friiele jocului, gafele impardonabile ale lui Ilie si Branet schimbind cursul partidei, care nu a putut fi repus pe coordonate favorabile Iasului de lovitura libera executata bine de Stancu (’43), Kuciak respingind.

Strigatul "Victorie!" scandat pe teren, dupa odihna, intr-o hora a jucatorilor gazda, a avut efect invers, Vasluiul scriind destul de repede pentru 3-1, dupa un nou moment de reverie incredibil, protagonist fiind, de asta data, Pecnik. Viveiros a dat iluzia ca poate sa-si readuca echipa in joc, insa neclaritatea portughezului din minutele 59 si 61 au frint de tot palida ofensiva a Politehnicii. Care a predat steagul repede, singura ocazie importanta a unei jumatati de ora in care Politehnica a jucat in genunchi fiind semnata de Burdujan, care nu l-a putut invinge pe Branet (’68) din pozitie de "unu la unu".

Astfel, Vasluiul confirma startul lansat de sezon in timp ce frisoanele coboara deja deasupra unui Copou care asteapta vineri vizita unei alte echipe cu foame uriasa de puncte, Steaua.

Nunta fara mireasa

^ Ziaristi, angajati ai clubului si citeva zeci de oameni la tribuna oficiala. Aceasta a fost asistenta la partida de ieri, la care portile au fost inchise ca urmare a suspendarii primite de Politehnica dupa incidentele provocate de fanii sai in campionatul trecut. ^ Din afara stadionului s-a auzit la un moment dat "Haide Poli!", un grup de fani tinind astfel sa fie alaturi de echipa chiar si din spatele "scenei". ^ Desi a venit abia vineri in Copou, Ionut Stancu a fost integralist. "Stancu a jucat 90 de minute pentru a-l incuraja. Oricum, nu aveam alte solutii acolo" a fost motivatia lui Popa. ^ Arbitrajul lui Corpodean a stirnit nemultumirile antrenorului Politehnicii. Pe linga faptul ca a contestat lovitura libera care a precedat golul doi (arbitrul a acordat fault in flancul drept dupa ce Burdujan a cazut foarte usor intr-un duel cu Ilie), tehnicianul iesean a fost nemultumit si de faptul ca, la 1-0, Burdujan, sarind in zid la o lovitura libera a gazdelor, a comis hent fara ca arbitrul sa ia vreo masura. ^ La tribuna oficiala a reaparut si Ioan Zapodeanu, omul de afaceri care a sustinut financiar in trecut Politehnica. ^ Finantatorul oaspetilor, Adrian Porumboiu, era fericit la final: "Ma bucura rezultatul, in primul rind, apoi jocul. Sint bucuros ca am rezistat desi am avut unele temeri legate de faptul ca am jucat doua meciuri pe saptamina in ultima vreme. Nu sint insa foarte bucuros atunci cind bat Iasul, oras care ar trebui sa aiba echipa de Champions League sau de cupele europene. Nu mi-a placut ca nu au fost spectatori. A fost ca nunta fara mireasa, nu ca nunta fara lautari!"

Antrenorii au cuvintul

Ionut Popa: "Am luat golurile ca in curtea scolii! Nici la juniori nu se iau astfel de goluri! La primul, e inadmisibil ca vasluianul sa inscrie dintre stoperi si portar, la al doilea a gresit si Branet si Corpodean, care a acordat aiurea lovitura libera, iar la al treilea a fost o parodie de executie a lui Pecnik. Am facut trei cadouri cind aveam meciul in mina. Daca pierdem si cu Steaua incep problemele desi nici Pandurii nu au cistigat timp de 14 etape iar Dinamo – de noua! Vasluiul ne-a invins datorita erorilor noastre si a sansei. Imi pare rau ca unii jucatori carora le-am acordat incredere m-au dezamagit. Ma refer si la cei doi ieseni, Bilba si Ilie, care trebuiau sa fie ei port-drapelul astazi".

Viorel Hizo: "Am inceput jocul greu, cu acea faza comica in care am luat gol intr-un moment in care jucatorii mei au asteptat fluierul lui Corpodean. Apoi insa ne-am revenit si victoria noastra nu poate fi pusa la indoiala. E drept, am profitat si de absentele Iasului, care a avut 5-6 jucatori cu probleme. Nu mi-a placut ca jocul nu a avut spectatori. A fost ceva urit, straniu".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii