Explodeaza bomba in Giulesti?

miercuri, 17 martie 2004, 00:00
2 MIN
 Explodeaza bomba in Giulesti?

Inceputa intr-o miercuri de toamna tirzie, faza sferturilor de finala a Cupei Romaniei continua astazi, cu cele patru partide retur. In acest sezon, Cupa a fost, cu adevarat o competitie K.O., chiar daca in sferturi nu a ajuns, inca, nici o echipa din esaloanele inferioare. Sa ne reamintim doar de marea bomba din optimi, cind pe „aratura” de la Pitesti, Petrolul a reusit eliminarea Stelei, cu 2-1, prin golul de aur al lui Lucian Dobre. Cu o etapa inainte, in 16-imi, echipe din divizia B ca Tricotaje Ineu, Petrolul Moinesti, Electrica Constanta si Jiul Petrosani, scosesera din competitii formatiile Ceahlaul Piatra Neamt, FC Brasov, FCM Bacau si Universitatea Craiova, in timp ce divizionara C, CS Otopeni, reusise sa treaca de Farul Constanta.
Incepind cu sferturile de finala, meciurile s-au disputat tur-retur si, dupa prima mansa putem afirma cu siguranta ca Dinamo este deja calificata in semifinale, iar FC Arges are sanse uriase. „Ciinii rosii” au zdrobit pe terenul propriu cu 7-0 chiar pe revelatia optimilor, Petrolul Ploiesti, prin golurile marcate de Danciulescu (3), Tames (2), Zicu si Claudiu Niculescu, iar FC Arges a acordat un bonus de patru goluri echipei Apulum Alba Iulia, realizarile apartinind lui Dica (2), Crivac si Nastasie. Este, deci, de prevazut ca retururile care se vor desfasura, astazi, de la ora 14,30, la Ploiesti si Alba Iulia sa fie simple formalitati. Mai incurcata este situatia intre Gloria Bistrita si Poli AEK Timisoara. In tur, la Bistrita, trupa lui Remus Vlad s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Sergiu Costin, dar este de presupus ca pe Bega, echipa timisoreana purtata pe aripi de fantastica ei galerie sa incerce rasturnarea acestui avantaj fragil, intr-un meci care se va disputa de la ora 19,00.
In sfirsit, meciul cel mai asteptat se disputa in Giulesti de la ora 20,00 si va fi transmis in direct de Pro TV. In conditii normale, un meci Rapid – Otelul Galati n-ar fi cine stie ce. Insa, la Galati, jucatorii de la malul Dunarii s-au impus fara drept de apel cu 2-0, prin golurile marcate, in prima repriza de Apostol si Marginean, iar daca Victoras Iacob nu s-ar fi intrecut in ratari, am fi putut vorbi de acest meci ca despre partida de la Alba Iulia. Diferenta de valoare este clar in favoarea echipei pregatite, acum, de Dan Petrescu, dar Otelul a demonstrat, simbata, la Craiova, ca, sub bagheta lui Sorin Cirtu, a invatat lectia apararii. Ca sa nu mai vorbim ca, in cazul unui gol galatean, misiunea poate fi imposibila chiar si pentru o echipa de talia Rapidului. Sa ne asteptam, deci, la a doua surpriza de proportii in competitia K.O, Cupa Romaniei, dupa ce galatenii au eliminat si pe FC National? (Nic. G)

Comentarii