Fara presiune

marți, 08 aprilie 2008, 21:42
2 MIN
 Fara presiune

Dupa ce si-au cistigat locul la ultima faza a esalonului secund de baschet masculin baschetbalistii de la Politehnica MC privesc destul de relaxat competitia care debuteaza astazi la Medias. Mai precis, pe umerii studentilor nu apasa nici o presiune pentru ca ei si-a atins deja obiectivul in acest sezon odata cu prezenta la aceasta ultima faza a competitiei.

"Nu mergem la Medias cu un obiectiv pentru ca noi ne-am atins deja telul. Asta nu inseamna ca vom face doar act de prezenta dar ne asteapta meciuri tari in fata unor echipe care s-au pregatit mai bine ca noi.", spune antrenorul Costel Moscalu, care si-a catalogat de curind echipa ca fiind cea mai buna din esalonul secund dintre formatiile care au in lot doar jucatori autohtoni.

La Medias insa iesenii vor intilni trei echipe care si-au fixat ca obiectiv clar promovarea, au actionat pe masura si si-au completat din timp loturile cu jucatori din strainatate. Pe SCM U Craiova o cunosc de la turneele semifinale si prezenta a trei baschetbalisti sirbi in lot a avut darul sa faca din echipa olteana cistigatoarea cu victorii pe linie a grupei semifinale. Energia Rovinari vine si ea la Medias cu o echipa matura unde si-au gasit loc un sirb si un american dar si doi ex-ieseni, Mitica Anghel si Madalin Nicolae.

Marea favorita a turneului ramine insa Vulturii Baia Mare, echipa care a batut de doua ori Energia si pare formatia cu cel mai echilibrat lot: Bogdan Amariucai (fundas ofensiv de 32 de ani trecut pe la Sportul Studentesc, Steaua, Pitesti, Rapid, Alexandria) din postura de cosgeter, americanul Jason Hicks (1.81 m, 26 ani) si ex-ieseanul Andrei Badila – conducatori de joc, plus doi giganti sub panouri – americanul Kerry Gibson (2.14m) si Andrei Dohi (2.07 m). Asa ca, daca nu va reusi sa faca vreo surpriza, cea mai convenabila pozitie pentru Poli MC este sa termine pe locul patru cita vreme are multiple atu-uri psihologice in fata bucurestenilor de la CSM si se va putea bate de la egal la egal cu Gladiator Cluj, echipa lui Bruno Roschnafsky.

Turneul are in program cite trei partide pe zi de astazi pina duminica insa ordinea disputelor va fi definitivata la sedinta tehnica. Fata de turneele semifinale de la Craiova si Giurgiu lotul lui Costel Moscalu a prins consistenta cita vreme la Medias au mai ajuns in plus Manache si Botez, Calinescu fiind si el in lot dar nerefacut complet dupa accidentarea suferita la genunchi in urma cu o luna.

Comentarii