Fara pretentii la poalele Timpei

duminică, 16 aprilie 2000, 23:00
3 MIN
 Fara pretentii la poalele Timpei

Stadion Metrom, 800 spectatori.
Metrom: Belean – Orghidan, Seitz, Mircioiu – Dirvareanu, Stinga (’86 Dragoi), I. Mihai, Sala, Voicu (’59 Tudorici) – Gorga, Babes (’70 Tatarciuc).
Poli: Stoian – Gavrilescu, Constantin, Ilie (’78 F. Sandu), Gheban – Onofras (’62 Fieraru), Medeleanu, I. Radu, Ionescu (’46 Basascu) – Andries, Serban.
Cartonase galbene: Orghidan, Dirvareanu – Ionescu, Gheban.
Arbitraj bun: T. Lajos (Timisoara); C. Avram (Timisoara), G. Olaru (Rimnicu Vilcea).
1-0, min. 33: Ion Mihai a inscris cu un sut plasat, de la circa 25 de metri;
2-0, min. 72: sutul lui Gorga este deviat in bara transversala iar Stinga a reluat in plasa din apropiere.
3-0, min. 74: Gorga, nemarcat, a inscris din careu.
FCM Poli a ratat simbata, la Brasov, o noua sansa de a-si imbunatati adevarul, ajungind, prin jocul rezultatelor, principala candidata la retrogradare, alaturi de condamnatele Gloria si Chindia. Trebuie sa recunoastem, insa, ca iesenii au avut pe "Metrom" cea mai slaba prestatie din actualul an insa, cu totul altele puteau fi datele meciului daca, la 0-0, Andries nu rata doua ocazii imense, prima in minutul 7 cind, alaturi de Ionescu si Medeleanu, nu a reusit sa impinga mingea in plasa de la un metru(!), iar a doua, patru minute mai tirziu, cind, singur in careu, de la 8 metri, a trimis cu capul peste poarta, dupa o excelenta centrare a lui Onofras. Dupa aceste ocazii, brasovenii, care amenintasera din start poarta lui Stoian prin Groga, preiau initiativa si deschid scorul, acelasi Gorga (’38) luftind apoi incredibil, la 3 metri de poarta.
Dupa pauza, iesenii ataca mai mult, insa lipsa de claritate la constructie si gafele din aparare nu puteau sa aduca la alt deznodamint. Totusi, Andries putea relansa partida in minutul 50 insa virful iesean a sutat pe linga poarta din careu iar Serban (’64) a fost blocat in suprafata de pedeapsa. Pe final, cind oaspetii s-au descoperit si mai mult in aparare, fortind egalarea, culoarele din defensiva s-au largit si mai tare si Gorga, dupa ce ratase in min. 57 (Stoian a respins de sub bara), a fost la originea golului doi si a reusit sa inchida tabela in minutul 74. Poli putea sa inscrie golul de onoare cu doua minute inainte de final insa campionul ratarilor, Andries, a sutat de la 2 metri pe linga poarta, pina si arbitrul fiind indus in eroare de aceasta ocazie si, probabil, nevenindu-i sa creada, a acordat corner, banuind ca un fundas brasovean a respins balonul afara din fata ieseanului!
Autocarul lui Poli consuma mustar!
Poli nu a ascuns ca a vrut sa repete figura din meciul cu Tractorul, din prima etapa din acest an, pentru aceasta mentinind si locul de cantonare dinaintea partidei, hotelul Bodoc din Sfintu Gheorghe. Scenariul nu s-a repetat, ba mai mult prestatia iesenilor a fost la polul opus al celei de la Tractorul. Antrenorul secund al lui Poli, Dorinel Toiu a facut jonctiunea cu echipa in seara de vineri, el fiind plecat in Bucuresti. Tehnicianul iesean incearca sa ia categoria a doua de antrenor. La partida a asistat si oficialul Astrei Ploiesti, Dan Dorobat, care, printre altele, l-a urmarit si pe Onofras. Ploiesteanul a plecat insa dezamagit de la meci, la fel ca si observatorul FRF, Mircea Salomir. Din nou, Poli a facut deplasarea cu un autobuz al RATC condus de Mihai Rusu, ce a fost iarasi in forma in ceea ce priveste distanta in care a acoperit traseul, cunoscind si multe smecherii. Astfel, el a stiut sa puna mustar in radiatorul care pierdea apa, efectul fiind cel asteptat! Adrian Furnica (antrenor principal, Metrom): "Jocul de astazi a fost foarte important pentru noi deoarece, daca pierdeam, intram la un foarte periculos -3 si , nu cred ca meritam sa fim la retrogradare. De ieseni ne-a fost frica, dar cu exceptia lui Radu si, partial, a lui Serban, care s-a stins dupa pauza, nu ne-au creat mari probleme. De altfel, noi ne-am luat masuri pentru a le contracara piesele grele". Leonida Nedelcu (antrenor principal, Poli): "Asa cum am anticipat, echipa a cazut fizic si psihic, dupa fortarea din startul sezonului. Imi pare tare rau ca nu am fost inteles in legatura cu perioada necesara de reincarcare a bateriilor inainte de acest meci. Chiar daca nu cistigam la Brasov, aveam prospetimea necesara pe finalul de campionat. Astazi nu am jucat mai nimic, doar ocaziile lui Andries transformate putind schimba fata jocului." (Ovidiu MINEA)

Comentarii