Fara Veres si Mocanu

duminică, 26 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Fara Veres si Mocanu

Cu o campanie de achizitii destul de interesanta, cu un program de pregatire pus la punct din timp, Universitatea „Petre Andrei” parea ca este pregatita sa atinga pragul semifinalelor in sezonul care incepe peste doua saptamini. Insa totul s-a ruinat inainte de a incepe in conditiile in care doi dintre jucatorii vizati pentru posturi de titulari nu vor mai face parte din lot. Atilla Veres este primul care a zis „pas”. „Am avut o discutie cu conducerea clubului si am cazut de acord sa intrerupem colaborarea. Motivul il reprezinta intirzierile salariale. Daca de la prima leafa s-a intirziat la ce-ar trebui sa ma astept? Am patit-o la Arad cu o restanta de patru luni (pentru care sint in proces) si nu-mi permit sa risc pentru ca am o familie de intretinut. Imi pare rau ca plec pentru ca-mi placea orasul, echipa si cred ca incepusem o treaba buna.”, a spus Veres, cel care are in palmares patru titluri de campion national. In cea ce-l priveste pe Ionut Mocanu, despartirea a fost si ea amiabila atita timp cit jucatorul n-a reusit sa dea randamentul asteptat in partidele de pregatire disputate pina acum. „Poate ca l-a afectat faptul ca n-a avut o situatie contractuala clara.” – a declarat antrenorul Dragan Petricevic, care este de parere ca nu se mai poate vorbi acum de o intrare in semifinalele Diviziei A ci doar de acces in play-off si o clasare cit mai buna. De altfel, tehnicianul iesean a precizat ca va incerca sa aiba zilele urmatoare o discutie cu conducerea clubului pentru a clarifica problemele legate de viitorul acestei echipe: „Saptamina viitoare incep primele meciuri oficiale, din Cupa Romaniei si inca sint multe probleme nerezolvate. Lotul nu mai are aceeasi configuratie cu ceea ce am vrut si mi s-a promis, sint restante salariale si multi jucatori fara contracte incheiate. Am inteles ca nu se va putea sustine echipa la nivelul propus initial asa ca trebuie clarificata situatia.” (Lucian MINUT)
CSU Sibiu a luat Cupa UPA
Univ. „Petre Andrei” – Farul Constanta 98-75 (29-17, 20-22, 26-18, 23-18).
UPA: Colesnicov 16 (4X3), Dornescu 8, Anghel 5, Munteanu 3 (1X3), Fl Moscalu 5 (1X3), Serafimovschi 13 (2X3), Dimitrjevic 9 (1X3), Nanescu 19 (3X3), Murgoci 20 (1X3).
Farul: Morosanu 3 (1X3), Dumitru 19 (1X3), Lupusavei 8 (2X3), Silvestru 5 (1X3), Silaghi 6, Mircea 14 (1X3), Ivanovici 4, Toyin 9, Pulbere 7 (1X3).
Meci dominat de gazde care s-au dezlantuit la capitolul aruncari de trei puncte. Oaspetii, o echipa nou-promovata cu multe nume noi, care a inceput pregatirea tirziu si are probleme de omogenitate.
CSU Sibiu – Poli-Carbochim Cluj 83-65;Poli-Carbochim – Farul Constanta 79-59
Univ „Petre Andrei” – CSU Sibiu 69-86 (18-28, 13-15, 25-17, 13-26)
UPA: Dimitrjevic 19 (3X3), Nanescu 5, Colesnicov 7 (1X3), Murgoci 8, Anghel 8, Dornescu 5, Serafimovschi 3 (1X3), Munteanu si Fl. Moscalu 14 (2X3).
CSU: Darnell 34, Spinu 8 (2X3), Kovacs 5 (1X3), Zekovic 17, Batte 7, Alecu, Craciun, Safar 15 (3X3).
Cu sirbul Zekovic in plus fata de lotul de saptamina trecuta (cind au cistigat cu 59-55), CSU Sibiu a invins o echipa careia i-au lipsit acum Veres si Mocanu. Chiar daca logica (au condus in marea majoritate a timpului), victoria oaspetilor este insa prea aspra, cu atit mai mult cu cit gazdele au intors rezultatul de pe tabela in debutul sfertului patru. Zekovic a fost cel care a rupt echilibrul (in disputa cu Dornescu), Safar a plusat si el si diferenta pina la pauza a crescut cit timp iesenii n-au reusit sa contracareze pe masura. La reluare Anghel este cel care domina panourile, Fl. Moscalu da siguranta dar sperantele unui succes se naruie dupa ce-si incepe recitalul americanul Clavon Darnell, cel care a marcat 14 puncte consecutiv in debutul sfertului patru. „Au fost un turneu bun cu meciuri de calitate. Noi nu puteam mai mult atita timp cit ne-au lipsit trei jucatori importanti, Raducanu, Veres si Mocanu. Sint multumit de evolutia echipei cu atit mai mult cu cit marea lor majoritate au inca o situatie neclara la echipa.”, a spus antrenorul iesenilor, Dragan Petricevic. (L.M.)

Comentarii