Farul s-a odihnit pe Dinamo pentru meciul cu Rapid

luni, 15 martie 1999, 00:00
3 MIN
 Farul s-a odihnit pe Dinamo pentru meciul cu Rapid

Dinamo Bucuresti – Farul Constanta 2-1 (2-1). Au marcat Iftodi (21), Vladoiu (43) / Badescu (16). Golul marcat de constanteni (precedat de o mare ratare a lui Grigoras) ar fi trebuit sa insemne trezirea leului dinamovist. Dar, dupa intrarea in normal, petrecuta ca urmare a doua faze fixe, jocul s-a linistit. Nu de alta, dar are nevoie si Farul de putina liniste inaintea meciului cu Rapid…
"U" Cluj – Steaua 0-2 (0-0). Tinara si neexperimentata echipa clujeana era cit pe ce sa faca pocinogul in prima repriza, in care campioana a scapat de minune cu poarta neperforata. Dupa pauza, golurile lui Baciu (min. 46) si Rosu (min. 70 din penalty) au facut diferenta.
FC Arges – FCM Resita 1-0 (1-0) . A marcat D. Rednic (min. 42). O singura oportunitate dintr-un noian a adus victoria unei echipe ce isi cauta o noua fata. La rindul lor, "rosso-nerii" din Resita au avut citeva contraatacuri taioase, prin tandemul Szijj – Balaci.
Astra Ploiesti – Petrolul Ploiesti 1-1 (0-0). Beraru (55 – penalty) / Costache (80). Un derby local, mai mult de ambitie decit de interes. Toata lumea mergea spre victoria Astrei, dar n-a vrut Laurentiu Costache…
FC Onesti – Rapid 1-2 (0-1). Dupa o repriza in care gazdele s-au autodepasit, Rapidul conducea, totusi cu 1-0, prin golul marcat de Barbu, in min. 19. Eliminarea lui Pancu (min. 59) si golul egalizator inscris de Giani Gorga (min. 65), parea sa duca la o surpriza mult asteptata in ograda "ciinilor". Totusi, cu noua minute inainte de final, Bundea a reusit sa salveze un meci greu pentru echipa giulestina…
Universitatea Craiova – FCM Bacau 0-1 (0-0). Lectia contraatacului, cunoscuta la perfectie de Halagian, a functionat si in Banie. Intr-un joc suta la suta dominat steril de olteni, o actiune a lui Danut Munteanu a fost fructificata de necunoscutul Vlad Munteanu (min. 61), intr-o faza la care craiovenii au reclamat vehement ofsaid. Si cam asta a fost totul…
Olimpia Satu Mare – Ceahlaul Piatra Neamt 0-1 (0-1) . Un meci in care, zicem noi, satmarenii si-au semnat sentinta. Golul a fost inscris de Axinia, in min. 66, dupa care nemtenii au mai ratat o serie de ocazii.
NC Foresta Suceava – Gloria Bistrita 0-0. N-a fost sa fie a doua victorie a bucovinenilor in acest campionat, desi acestia au ratat in disperare. Bistritenii au stiut sa se apere exact si au recuperat macar un punct din cele pierdute pe teren propriu, cu Dinamo Bucuresti. Din min. 78, gazdele au ramas in 10 oameni, prin eliminarea lui Ene.
FC National – Otelul Galati 0-1 (0-0). Meci cu multe ratari de o parte si de alta, dar care s-a decis in final. Mai intii, Petre Marin (National) a fost eliminat pentru un fault grosolan, la faza imediat urmatoare (min. 89), Males reusind sa inscrie golul victoriei.
Golgeteri: Ganea (Gloria, Rapid) – 17 goluri; Barbu (FC Arges, Rapid) – 15; Savu (FC National) – 14.
Etapa viitoare (marti, miercuri 16-17 martie) : Otelul Galati – Olimpia Satu Mare; CSM Resita – FC Onesti; Dinamo – Foresta Suceava; Ceahlaul P. Neamt – Astra Ploiesti; Petrolul Ploiesti – Universitatea Craiova; FCM Bacau – "U" Cluj; Gloria Bistrita – FC National; Steaua – FC Arges; Farul Constanta – Rapid Bucuresti. (Nic. G)

Comentarii