Fenomenul Romania

vineri, 12 octombrie 2007, 21:03
3 MIN
 Fenomenul Romania

La mai putin de un an distanta Iasul este din nou gazda in aceste zile pentru cel mai important om din popice, presedintele Federatiei Internationale de Popice-Bowling – NBC, Siegfried Schweikardt. Ii place orasul, s-a aratat surprins de intensitatea cu care este "mestecat" acest sport aici si vrea sa faca un centru regional pentru dezvoltarea popicelor in aceasta parte a Europei.

Delegatia germana care i-a mai cuprins pe consilierul NBC Georg Barth si pe managerul general senior al firmei Karl Funk et comp, Karl Funk, a fost primita de oficialitatile orasului la Prefectura si Primarie, apoi a sustinut o conferinta de presa. "Vizita oaspetilor nostri vizeaza atragerea unor tari ca Ucraina si Moldova in familia popicelor europene. Pentru noi a insemnat si un motiv sa gasim solutii de reabilitare a arenei la un pret onest, astfel ca asteptam o oferta din partea companiei Karl Funk et comp, cea mai tare companie din lume pe acest sector.", a spus presedintele CS CFR Radu Pipa, care a gestionat la rece situatia si a ajuns la concluzia ca intr-o saptamina Iasul a facut un salt imens in Europa dupa ce popicarii de la CFR Olimpia ACB au reusit sa termine pe locul cinci la Cupa Mondiala, desi sint debutanti intr-o cupa europeana.

Absolut surprins de rezultatul iesenilor s-a aratat apoi si Siegfried Schweikardt. "Nicaieri in lume nu s-a intimplat ca in zece luni sa se faca un salt atit de razant si acest loc cinci obtinut de CFR Olimpia ACB in Polonia este o performanta excelenta. Absolut toata lumea este surprinsa de ce se intimpla, ce fenomen este in Romania in general de reuseste sa aiba atitea performante in ciuda unei baze materiale precare si a unui fond de jucatori redus.", a spus presedintele Federatiei Internationale de Popice-Bowling – NBC, care a facut comparatie intre cei 85.000 de jucatori legitimati in Germania si doar 300 in Romania si a vorbit apoi de cele doua titluri de vicecampion mondial obtinute in mai 2007 de nationalele feminina si masculina dar si de clasarile in intervalul locurilor 1-6 a reprezentantelor din acest an in cupele europene.

Cum Schweikardt a vorbit si de necesitatea aducerii bazei materiale la nivelul echipei, s-au tras deja primele concluzii legate de posibilitatea ca arena ieseana sa poata suferi imbunatatiri. "Am vazut instalatiile de care dispuneti si ele sint intr-o stare de conservare excelenta. Sigur ca la nivel electronic pot fi aduse imbunatatiri pentru ca pretentiile la nivel international sint altele. Cu investitii relativ mici se pot face lucruri mari aici.", au fost concluziile trase de Karl Funk dupa ce a vazut instalatiile arenei iesene produse in 1983 de firma pe care o conduce si pe care CFR Olimpia ACB le-a primit in urma cu un an din Germania.

"Vom vorbi de imbunatatirile necesare la instalatia electronica dar si despre schimbarea pistelor turnate cu piste din placi, o conditie esentiala pentru a putea organiza competitii de nivel. Din pacate, s-au facut masuratori si sint sanse minime sa putem creste de la patru la sase numarul pistelor de concurs.", a mai completat presedintele Radu Pipa, care va negocia in aceste zile si pretul necesar modernizarii arenei. 

Comentarii