Festival de arte martiale

vineri, 28 martie 2008, 23:03
2 MIN
 Festival de arte martiale

Prefata editiei a XVII-a a Campionatelor Nationale de Karate Traditional – Fudokan pentru copii, juniori, cadeti si seniori, organizate in acest week-end in Iasi de catre clubul local Enpi, sub patronajul Agentiei Nationale pentru Sport si a Federatiei Romane de Karate Traditional (FRKT), a constat intr-o conferinta de presa organizata ieri.

Vocile importante care au luat cuvintul dintre personajele invitate au fost cele ale presedintelui FRKT, sensei Dan Stuparu, si ale presedintelui CS Enpi, Constantin Adascalitei, viceprimar de Iasi. Dupa ce a adresat cuvinte laudative lui Adascalitei, clubului pe care acesta il conduce, oficialitatilor locale si Iasului, in general, Stuparu a punctat importanta competitiei: "Primii sportivi calificati la Europene vor fi stabiliti in urma acestui campionat".

In ciuda mizei, seful Federatiei si-a exprimat increderea ca luptele vor fi pline de fair-play, insistind asupra caracterului educational al karate-ului. "In acest sport nu exista contestatii, nu exista violenta. E un sport care formeaza caractere, dovada si pozitiile importante pe care le au acum fosti sportivi, asa cum sint in Iasi Costel Adascalitei sau Iulian Dascalu. Tocmai de aceea, principala preocupare a noastra este sa pastram spiritul acestui sport, pe care nu-l vom sacrifica nici macar de dragul olimpismului" a spus Stuparu, care a mai precizat ca Iasul ar putea gazdui in 2010 un campionat de karate de anvergura internationala.

Adascalitei a facut referire la acest subiect in speechul sau: "Continuitatea noastra si rezultatele obtinute de sportivii ieseni in competitiile de anvergura ne-au adus bucuria de a fi gazdele acestui campionat foarte important, care va avea o cifra record de participanti, aproape 300 de persoane, incluzind si oficialii. De aceea, cred ca aceste campionate pot fi privite ca un test in vederea aducerii la Iasi a unui campionat european sau chiar mondial, lucru pe care, personal, il vad perfect realizabil".

Presedintele Enpi, care si-a exprimat speranta ca aducerea la Iasi a Campionatelor Nationale poate crea o emulatie serioasa in rindul tinerilor din Iasi, ce pot fi atrasi spre practicarea acestui sport, a anuntat si programul competitiei: "Simbata, intre orele 11 si 20 vor avea loc preliminariile. Duminica, de la ora 8 la 10 va fi organizat un stagiu si examenele de grad, finalele, gazduite de Sala Polivalenta, urmind a incepe la ora 11".

Comentarii