Finala campionilor

duminică, 22 noiembrie 2009, 22:46
2 MIN
 Finala campionilor

Cotat printre cele mai importante competitii de sabie din tara si propus sa faca pe viitor parte din circuitul Cupei Mondiale, Memorialul "Nicolae Pufnei" si-a inchis simbata portile editiei a V-a, una care a adus din nou la start crema scrimei romanesti. Dupa ce vineri s-au disputat calificarile in turneul masculin, unul care a gasit inscrisi 39 de sabreri din tara dar si din Bulgaria, simbata dimineata s-au disputat preliminariile la feminin. Intr-un turneu cu 16 fete la start, calificari in finala au obtinut cite doua sportive de la Dinamo Bucuresti si Steaua Bucuresti. Daca in prima semifinala Bianca Pascu (Dinamo) a trecut de colega ei de club Andreea Pelei, ieseanca legitimata la Steaua, Elena Munteanu, a dispus de cealalta stelista din cvartetul final, Ioana Ionescu. In finala mica Pelei a trecut de Ionescu cu 15-6 in vreme ce finala mare a fost extrem de strinsa si s-a incheiat cu victoria dinamovistei Pascu, scor 15-14. In confruntarea masculina semifinalele au adus dueluri intre stelisti si dinamovisti. Daca ex-ieseanul Florin Zalomir a dominat clar disputa cu Mihai Bela si l-a invins cu 15-7, mult mai disputata a fost intilnirea dintre vedeta nationalei campioana mondiala, Rares Dumitrescu, si celalalt ex-iesean din concurs, Alexandru Sireteanu. Fostul elev al antrenorului emerit Iulian Bituca a condus permanent cu 2-3 tuse avans insa Dumitrescu a rasturnat situatia de la 9-11 si s-a impus cu 15-12. Finalele au fost si ele echilibrate pentru ca Sireteanu a trecut de Bela cu 15-13 in vreme ce liderii echipei care a adus titlul mondial pe echipe in acest an, Dumitrescu si Zalomir (arbitrati de antrenorul lor la lot, fostul campion olimpic Mihai Covaliu), au oferit un spectacol agreabil care i-a revenit brasoveanului Dumitrescu cu scorul de 15-12.

Clasament feminin: 1. Bianca Pascu (Dinamo Bucuresti), 2. Elena Munteanu (Steaua Bucuresti), 3. Andreea Pelei (Dinamo Bucuresti), 4. Ioana Ionescu (Steaua Bucuresti), 5. Mihaela Bulica (CSS Slobozia), 6. Cristina Munteanu (CSM Iasi), 7. Elena Olaru (CSM Iasi).

Clasament masculin: 1. Rares Dumitrescu (Dinamo Bucuresti), 2. Florin Zalomir (Dinamo Bucuresti), 3. Alexandru Sireteanu (Steaua Bucuresti), 4. Mihai Bela (Steaua Bucuresti), 5. Cosmin Hinceanu (Steaua Bucuresti), 6. Antonio Ivanov (Bulgaria), 7. Virgil Marcea (Steaua Bucuresti), 8. Tiberiu Dolniceanu (CSM Iasi).

Comentarii