Flash

duminică, 12 aprilie 2009, 22:08
6 MIN
 Flash

Bolt a tras marijuana

Triplul campion olimpic de la Beijing, jamaicanul Usain Bolt, a declarat ca in copilarie a invatat cum sa isi faca o tigara de marijuana, din care a si fumat, acesta fiind un lucru obisnuit in tara sa. "In Jamaica cind esti copil inveti cum sa iti faci o tigara de marijuana. Toata lumea incearca marijuana, si eu am incercat, dar eram foarte tinar atunci. Nimeni din familia nu fumeaza", a explicat Bolt, care a mai spus ca este sigur de ceea ce spune si ca nu ii este teama de nici un control antidoping. Bolt a vorbit si despre ceea ce si-a propus pentru viitor: "Vreau sa devin o legenda, sa duc atletismul la o noua dimensiune". Jamaicanul Usain Bolt a egalat la Beijing performanta americanului Carl Lewis de la Olimpiada din 1984, reusind sa se impuna atit in proba de 100 metri, cit si in cea de 200 de metri, cu recorduri mondiale. In proba de 4×100 metri, echipa Jamaicai, din care Bolt a facut parte alaturi de Nesta Carter, Michael Frater si Asafa Powell, a stabilit, de asemenea, un nou record mondial.

 

Sorana, pina in semifinale

Invingind-o cu 6-4, 2-6, 7-5 pe estonianca Kaia Kanerpi (21 WTA), tenismana romana Sorana Cirstea (42 WTA) s-a calificat in semifinalele turneului de la Marbella (Spania), dotat cu premii in valoare de 500.000 de dolari. In semifinale, insa, Sorana a pierdut cu 2-6, 7-6, 2-6 in fata spaniolei Carla Suarez (a doua favorita a turneului, nr. 34 WTA), dupa un meci de doua ore si 42 de minute. In setul decisiv, tenismena din Romania a condus cu 2-0, dar apoi a pierdut sase game-uri consecutiv. Cealalta finalista a turneului este sirboaica Jelena Jankovic, care a dispus cu 7-5, 6-2 de Anabel Medina (Spania). In finala, Jelena a cistigat cu 6-3, 3-6, 6-3.

Calificate de pe locul II

Nationala de handbal feminin (tineret) a Romaniei a fost invinsa, de selectionata Rusiei, scor 20-39 (10-16), in ultimul meci al turneului de calificare la CE din Ungaria, dar s-a calificat la turneul final datorita clasarii pe locul II in grupa. Turneul s-a desfasurat la Braila, iar in primele doua partide Romania a dispus de Luxemburg, scor 38-12, si de Finlanda, scor 34-23. Selectionata tricolora s-a calificat de pe locul II la turneul final, prima pozitie revenindu-i Rusiei. Campionatul European va avea loc in Ungaria, in perioada 9-23 august.

Pancu si Margaritescu, titulari

Formatia Terek Groznii, la care mijlocasii romani Daniel Pancu si Andrei Margaritescu au evoluat titulari, a pierdut, simbata, partida de pe teren propriu cu campioana en-titre, Rubin Kazan, scor 1-2, din etapa a IV-a din campionatul Rusiei. Oaspetii au deschis scorul in minutul 19, prin Serghei Semak, si l-au majorat in minutul 21, gratie reusitei lui Alejandro Dominguez, in timp ce pentru gazde a punctat Samil Lakialov (90^2). La gruparea cecena, fostul mijlocas al lui Dinamo, Andrei Margaritescu, a evoluat pe intreaga durata a meciului si a incasat un cartonas galben in minutul 76, iar Daniel Pancu a fost de asemenea titular, fiind inlocuit in minutul 81. Celalalt jucator roman din lotul lui Terek, Florentin Petre, nu a fost convocat din cauza problemelor medicale. In urma acestui rezultat, Terek Groznii a coborit pe locul 4 in clasament, cu 7 puncte, in timp ce Rubin Kazan a acumulat 8 puncte si a urcat pe pozitia secunda.

Rezultate normale

Favorita inaintea primei partide din play-off-ul Diviziei A de baschet feminin, BC Teleorman s-a impus cu lejeritate, simbata seara, in Sala Sporturilor din Alexandria, in fata formatiei CSM-U Oradea, cu scorul de 84-46. In celelalte trei partide cu numarul 1 din faza sferturilor, s-au inregistrat rezultatele: Municipal Tirgoviste – SCMU Craiova 111-63; CSS Sfintu Gheorghe – CET Govora 92-69; ICIM Arad – CSM Satu Mare 66-56 (AGERPRES)

A inceput calvarul ghetii

Echipa Romaniei a debutat cu stingul la Campionatul Mondial de hochei pe gheata, Divizia I, grupa B, fiind invinsa, simbata, la Torun (Polonia), cu scorul de 0-11 (0-5, 0-3, 0-2) de reprezentativa Italiei.  In alte meciuri, Ucraina a invins Marea Britanie cu scorul de 4-2, iar Polonia a intrecut Olanda cu scorul de 3-1.
Astazi, de la ora 21,00, Romania va intilni formatia Poloniei.

Sperante, ioc!

Echipa nationala de juniori Under 19 a Romaniei, pregatita de Adrian Vasii, a terminat pe ultimul loc turneul amical din Portugalia, dupa ce a pierdut si ultimul meci, scor 0-2 cu reprezentantiva Danemarcei. Romania a inregistrat la Turneul International de Fotbal de la Porto urmatoarele rezultate: 3-0 cu Cehia, 1-4 cu Portugalia si 0-2 cu Danemarca. Clasamentul final al competitiei: 1. Portugalia 7p, 2. Cehia 4p, 3. Danemrca 3p, 4. Romania 3p.

Dojana parinteasca

Tehnicianul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, l-a criticat pe Cristiano Ronaldo pentru atitudinea sa din ultimele partide si i-a spus ca nu poate face pe teren numai ce vrea el. Ronaldo a marcat 42 de goluri sezonul trecut, cind echipa a cistigat Premier League si Liga Campionilor, iar in acest sezon este din nou golgeterul formatiei, cu 19 goluri. Portughezul a fost criticat din cauza atitudinii pe care a avut-o pe teren, in special in meciurile cu Aston Villa si Porto, cind adversarii au marcat dupa ce el a pierdut balonul. Ronaldo a fost introdus pe teren in minutul 70 ale meciului de simbata cu Sunderland, cistigat de Manchester United cu 2-1. Ferguson a mai spus ca Ronaldo este prea suparat cind considera ca arbitrul a gresit si cel mai bine ar fi sa nu mai protesteze.

Voronin a ramas fara echipa

Atacantul ucrainean imprumutat de FC Liverpool la Hertha Berlin, Andrei Voronin, va parasi gruparea din capitala Germaniei la finele stagiunii, deoarece oficialii clubului din Bundesliga nu sint dispusi sa negocieze transferul definitiv al fotbalistului. Autor a 11 goluri in actuala stagiune, Voronin isi va cauta o alta formatie in vara, intrucit conducerea clubului Liverpool i-a transmis ca nu intra in vederile managerului Rafael Benitez. Internationalul ucrainean in virsta de 30 de ani este cotat la 4 milioane de euro si, conform publicatiilor sportive, este dorit de cluburi din Spania, Anglia si Germania. Altfel, oficialii Herthei au decis sa-i rezilieze contractul aparatorului argentinian Leandro Cufre, care a fost transferat in iarna de la AS Monaco. Fostul jucator al lui AS Roma a bifat numai doua prezente pentru formatia la care evolueaza si internationalul roman Maximilian Nicu.

Senna nu va juca la Londra

Capitanul formatiei Villarreal, mijlocasul Marcos Senna, nu va putea evolua in partida de miercuri, contra echipei Arsenal, din mansa secunda a sferturilor de finala din Liga Campionilor, dupa ce s-a accidentat in meciul de simbata cu Malaga. Senna are probleme musculare la piciorul sting, el fiind inlocuit in minutul 80 al partidei cu Malaga, pierduta cu scorul de 0-2, in etapa a XXX-a din Primera Division. Campionul european din 2008 cu echipa nationala a Spaniei a fost cel care a marcat pentru Villarreal in meciul tur cu Arsenal, incheiat la egalitate, scor 1-1. Gruparea spaniola nu va conta nici pe mijlocasul ofensiv Santi Cazorla, care va lipsi tot sezonul.

Apeluri respinse

Uniunea europeana de fotbal (UEFA) a respins apelul echipei spaniole FC Barcelona, prin care aceasta cerea retragerea cartonasului galben acordat lui Lionel Messi, in meciul-tur al sferturilor de finala ale Ligii campionilor, de miercuri, cu Bayern München (scor 4-0). De asemenea, UEFA a respins apelul in favoarea antrenorului Josep Guardiola, eliminat dupa ce s-a enervat la actiunea care s-a incheiat cu cartonasul lui Messi. Guardiola nu va putea sta pe banca tehnica la meciul retur, care se va disputa, marti, la München. (AGERPRES)

Play-off in NBA

Odata cu disputarea ultimului meci cu miza din sezonul regulat (Detroit Pistons-New Jersey 100-93), au fost stabilite echipele care vor disputa partidele din faza finala a Campionatului nord-american de baschet (NBA), 16 in total, cite opt in fiecare Conferinta. Astfel, inaintea ultimelor 2-3 jocuri pentru fiecare din cele 84 formatii inscrise in NBA, si-au cistigat dreptul de a evolua in play-off, pentru Conferinta Vest Los Angeles Lakers, Denver, Houston, Portland, San Antonio, New Orleans, Dallas, Utah, iar pentru Conferinta Est Cleveland, Boston, Orlando, Atlanta, Miami, Philadelphia, Chicago si Detroit. (AGERPRES)

Comentarii