Flash

vineri, 09 octombrie 2009, 21:36
5 MIN
 Flash

Ce meciuri mai vedem la televizor?

Dupa cum ati citit in numarul de ieri, astazi si miine au loc multe meciuri din preliminariile Cupei Mondiale. In afara celor doua meciuri din grupa a VII-a europeana, telespectatorii romani vor mai putea urmari, pe Digi Sport Plus, importanta partida Rusia – Germania (grupa a IV-a). Reteaua Boom transmite partide din zona sud-americana. La noapte, de la ora 01:00, Boom Sport One transmite meciul Ecuador – Uruguay, iar de la aceeasi ora, se poate vedea pe Boom Sport Two partida Argentina – Peru. Miine seara, de la ora 23:00, Boom Sport One transmite intilnirea Bolivia – Brazilia.

  

Andone a sosit in Bucuresti

Tehnicianul Ioan Andone a sosit, ieri dimineata, in Romania, si a declarat, agentiei NewsIn, ca nu poate discuta momentan de negocierile cu Dinamo deoarece nu a apucat sa discute rezilierea contractului cu actuala sa formatie, Al-Ahli. "Am venit in Bucuresti pentru ca am primit doua zile libere de la club si am de rezolvat niste probleme personale. Nu pot sa vorbesc de nici o negociere cu Dinamo pentru ca nu am rezolvat nimic cu Al-Ahli. Presedintele clubului nu a fost prezent la meciul de joi. Daca va fi sa negociez cu Dinamo, voi anunta public, nu am nici un secret, dar mai mult de atit nu pot sa spun. Eu am precizat ce vreau inca de acum citeva zile, sa vedem ce va fi. Duminica am antrenament cu Al-Ahli si trebuie sa ma intorc", a spus Andone.

Victorii pentru Alexandra si Edina

Romanca Alexandra Dulgheru s-a impus, ieri, in fata tenismenei slovace Kristina Kucova, cap de serie numarul 7, scor 6-1, 6-2, in sferturile turneului de la Jounieh (Liban) dotat cu premii in valoare de 75.000 de dolari. In semifinale, Alexandra Dulgheru o va intilni pe Maria Koriteva (Rusia). Romanca face pereche la dublu cu Masa Zec-Peskiric (Slovacia) si s-a calificat si aici in semifinale dupa ce a trecut de cuplul slovac Katarina Kachlikova/Lenka Tvarovska, scor 6-1, 6-1. In penultimul act Duglheru si Masa Zec-Peskirici vor intilni perechea Maria Koriteva (Ucraina)/ Daria Kustova (Belarus).  O alta tenismana romana, Edina Gallovits, a reusit la rindul sau calificarea in sferturile turneului de la Troy (Statele Unite) dupa ce a invins-o pe chinezoaica Meng Yuan, scor 6-4, 6-0. In urmatorul meci, romanca o va intilni pe americanca Alison Riske.

Alte examene la handbal

Handbalul romanesc are o bogata sesiune de examene europene la acest inceput de saptamina, primul fiind trecut cu brio de campioana HCM Constanta, care a invins, ieri,  Montpellier (37-33) in Liga Campionilor. In turul 2 al Cupei EHF, UCM Resita primeste simbata vizita cehilor de la Banik Karvina, ora 14,30, meci transmis in direct de Sport.ro. In Cupa Challenge, HC Odorheiu Secuiesc gazduieste un turneu pentru calificarea in turul III al competitiei. Dupa ce a jucat aseara cu ASD Albatro (Italia), harghitenii vor juca astazi cu HC Londra si miine cu RK Konjuh Zivinice (Bosnia), ambele partide de la ora 19:00.Primele doua clasate se califica in turul III al Cupei Challenge. La feminin, in turul II al Cupei EHF, Otelul Galati sustine prima mansa in deplasare cu formatia sirba ZRK Kikinda, astazi, de la ora 20,00. In aceeasi competitie, HCM Baia Mare se deplaseaza in Grecia pentru prima mansa cu formatia Anagennisi Artas, astazi de la ora 18:00. (AGERPRES)

Rogge – reales

Belgianul Jacques Rogge a fost reales, vineri, in functia de presedinte al Comitetului International Olimpic, cu 88 de voturi pentru, unul impotriva si trei abtineri, la Congresul de la Copenhaga. Primele cuvinte ale lui Rogge dupa ce a fost reales au fost: "Mi-ati facut o mare onoare, am realizat foarte multe lucruri impreuna". Jacques Rogge nu a avut adversar, el anuntindu-si candidatura in 2008 printr-o scrisoare adresata tuturor membrilor CIO. Rogge are 67 de ani si este presedintele CIO din 2001, fiind succesorul lui Juan Antonio Samaranch, care a fost seful forului timp de 21 de ani.

Sporturi noi, la Olimpiada

Golful si rugbiul in 7 au fost incluse pe lista sporturilor la Jocurile Olimpice de vara din 2016 de la Rio de Janeiro, a stabilit, ieri, Comitetul International Olimpic in cadrul Congresului de la Copenhaga. Dupa ce a fost luata aceasta decizie, presedintele CIO, Jacques Rogge, a afirmat: "Timpul va demonstra ca aceasta hotarire a fost una inteleapta". Rugbiul a primit 81 de voturi pentru si opt impotriva, in timp ce golful a primit 63 de voturi pentru, iar alte 27 au fost contra. Cele doua sporturi au luat, din punct de vedere numeric, locul baseballului si softbalului, care au iesit dupa Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.  In turneul olimpic de rugby vor fi 12 echipe participante, atit mascultine, cit si feminine, urmind ca sistemul sa fie stabilit. in turneul de golf vor fi 60 de jucatori si tot atitea jucatoare.  Pentru Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, CIO a ales sa introduca pe lista boxul feminin, cu trei categorii.

Sparta merge snur

Adversara echipei CFR Cluj din grupa K a Ligii Europa, Sparta Praga, a cistigat, joi, in deplasare, scor 6-0, meciul cu Nachod-Destne, din 16-imile Cupei Cehiei, si s-a calificat in optimile intrecerii. Pentru oaspeti au punctat Kadlec (’10, ’56), Kalouda (’29, ’62) si Holenda (’45, ’52). In urma acestui rezultat, gruparea din Praga, locul 3 in competitia interna, a obtinut accesul in optimile de finala ale Cupei Cehiei. Sparta va primi vizita echipei CFR Cluj la 22 octombrie, iar peste doua saptamini se va deplasa ia Romania, pentru meciul retur. Din grupa K a Ligii Europa mai fac parte PSV Eindhoven si FC Copenhaga.

Din cauza suporterilor

Theodoros Zagorakis a demisionat din functia de presedinte al formatiei PAOK Salonic, motivind faptul ca violentele dintre suporterii clubului sau si cei ai rivalei Aris Salonic l-au determinat sa ia aceasta decizie, informeaza presa din Grecia. La 28 mai 2007, Zagorakis si-a anuntat retragerea din fotbalul profesionist si a devenit ulterior presedinte la PAOK. Desi clubul s-a confruntat cu mari dificultati financiare, Zagorakis s-a angajat sa rezolve aceste probleme. in incercarea sa de a restructura clubul, l-a adus alaturi de el pe Visis Vryzas, in calitate de administrator si, astfel, pina in momentul de fata, gruparea elena a reusit sa-si achite o mare parte din datorii. Dupa incidentele din ultima perioada dintre sustinatorii echipei sale si Aris Salonic, din campionatul grec, Zagorakis a anuntat ca va renunta la postul de presedinte al lui PAOK Salonic.

"Bad Boy" isi bate nevasta

Boxerul de origine romana Tony Badea este acuzat, in Canada, de agresarea sotiei, dar si de probleme cu drogurile, care de fapt ar conduce la violenta in familie, instanta obligindu-l la tratament si consiliere. Tony "Bad Boy" Badea, (35 de ani), din Edmonton – care a fost clasat, in ianuarie, pe locul 7 de catre Federatia canadiana -, a comparut in instanta pentru plata unei taxe de atac,  in legatura cu un incident in familie, petrecut in 18 iunie. Procurorul a spus instantei ca, avind in vedere comportamentul lui Badea din acea zi, se teme pentru siguranta sotiei boxerului, Jody Wadsworth. Curtea a ascultat problemele boxerului care graviteaza in jurul violentei familiale, avind legatura cu dependenta acestuia de cocaina. Dupa ce i-a recomandat sa stea departe de probleme, judecatorul a decis ca Badea sa urmeze un  tratament pentru dependenta de droguri si sa fie consiliat, aplicind, astfel, o amenda de 2.500 de dolari, dar nu in numerar, ci in "obligatiuni de pace". (MEDIAFAX)

Comentarii