Flash

miercuri, 13 ianuarie 2010, 23:07
7 MIN
 Flash

Lectia de volei

Echipa feminina de volei CSU Metal Galati a fost invinsa cu scorul de 0-3 (19-26, 20-25, 20-25) de formatia italiana Asystel Novara, ierii, in Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” din Buzau, intr-un meci din grupa D a Ligii Campionilor.
Formatia italiana, mai valoroasa, s-a impus fara probleme in fata campioanei Romaniei, la capatul a 74 de minute de joc. Intr-un alt meci din grupa D, Zarecie Odintovo (Rusia) a dispus pe teren propriu de Bank BPS Fakro Muszynianka (Polonia) cu scorul de 3-0. CSU Metal va juca ultimul meci din grupa in deplasare, cu Bank BPS Fakro Muszynianka, pe 19 ianuarie.
In clasament, pe primul loc se afla Asystel, cu 9 puncte, urmata de Zarecie Odintovo – 7 p, Bank BPS Fakro Muszynianka – 7 p si CSU Metal Galati – 7 p. (AGERPRES)

  

Asesoft, victorie degeaba

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Asesoft Ploiesti, a invins pe teren propriu formatia ucraineana BK Donetk, scor 97-95, dupa prelungiri, in ultimul meci al grupei E din Eurochallenge/ La finalul celor patru sferturi, scorul a fost egal, 89-89, iar meciul a intrat in prelungiri. Punctele ploiestenilor au fost marcate de Cepulis (29), Hargrove (26), Burlacu (20), Griffith (13), Blidaru (4), Szijarto (3) si Burleson (2). Pentru formatia ucraineana, principalii marcatori au fost Perry (33) si Krivich (19). Chiar daca a cistigat acest joc, Asesoft a incheiat pe ultimul loc grupa, in urma formatiei ucrainene, ambele cu cite opt puncte. Pentru a urca pe locul III, ploiestenii ar fi avut nevoie de o victorie la cel putin 12 puncte diferenta, intrucit, in partida tur, BK Donetk s-a impus cu 86-74.

Sapunaru, in ancheta

Liga Profesionista de Fotbal din Portugalia a initiat proceduri disciplinare impotriva jucatorilor Hulk si Cristian Sapunaru, impotriva cluburilor Benfica Lisabona si FC Porto si impotriva arbitrului Lucilio Baptista, dupa incidentele din tunelul de la vestiare, de pe stadionul Da Luz. FC Porto a pierdut meciul cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk si Sapunaru au fost implicati intr-un incident la tunelul de acces spre vestiare. Cei doi jucatori au fost suspendati preventiv. Marti, Comisia de Disciplina a anuntat ca a instaurat proceduri disciplinare pentru "incalcarea secretului procedural", dupa ce au aparut in presa informatii despre acest caz, conform presei portugheze. De asemenea, jucatorii Hulk si Sapunaru au depus plingere impotriva persoanelor implicate in incidentul din tunelul de la stadionul Da Luz.

Corsicanul Keseru

Fostul international roman Claudiu Keseru nu mai doreste sa continue la Nantes, acolo unde este folosit rar de antrenorul Jean-Marc Furlan si ar putea fi imprumutat pentru a treia oara in ultimii doi ani, de aceasta data cel mai probabil la Ajaccio. Atacantul in virsta de 23 de ani a jucat in doar noua meciuri pentru formatia "canarilor" in acest sezon al ligii secunde franceze, adunind 314 minute. Sursa citata noteaza ca romanul este foarte aproape de un transfer la formatia clasata pe locul X in Ligue 2, Ajaccio, iar de serviciile sale se mai intereseaza si FC Tours, acolo unde a fost imprumutat in returul sezonului trecut. Keseru a mai fost imprumutat de Nantes la Libourne (retur 2007-2008), cind a inscris 11 goluri in 17 meciuri, si Tours (retur 2008-2009), pentru care a marcat de sapte ori in 12 jocuri.

Vasquez vrea titlul

Noua achizitie a banatenilor, atacantul argentinian Pablo Osvaldo Vasquez, spera sa se adapteze cit mai repede la FC Timisoara si are ca obiective cistigarea titlului de campion si participarea in Liga Campionilor. "Fotbalul din Romania este puternic, la fel ca si cel din Europa in general. Cred ca visul oricarui jucator este sa ajunga in Europa si sint multumit ca am venit aici. Sosirea la Timisoara este un pas inainte, iar eu am venit aici sa ajut echipa si sa cistigam cit mai multe. Trebuie sa devenim campioni si sa ajungem in Liga Campionilor sau, in cel mai rau caz, in Liga Europa. Ma voi bate pentru postul de titular si sper sa ma inteleg bine cu toata lumea", a spus Vasquez dupa sosirea in Romania. Presedintele Consiliului Director al clubului timisorean, Gheorghe Chivorchian, a declarat, la rindul sau, ca este multumit de realizarea acestui transfer si a dezvaluit ca "negocierile cu jucatorul si reprezentantii lui au durat putin, cam noua ore".

Cine o mai fi si Muscalu?

Mijlocasul Cristian Valentin Muscalu sustine, in aceasta perioada, probe de joc la formatia germana de liga secunda TSV München 1860, a anuntat publicatia Abendzeitung. Antrenorul Ewald Lienen s-a declarat incintat de evolutia jucatorului, despre care a spus ca este tehnic si nu are probleme de comunicare. Muscalu s-a transferat la 13 iulie de la formatia bosniaca Slavia Sarajevo la campioana Azerbaidjanului, FC Baku. Inaintea parafarii contractului, Muscalu (19 ani) a sustinut probe de joc si la gruparea germana Hertha Berlin. Mijlocasul s-a mai pregatit in ultimii ani alaturi de echipele FC Köln, Saint Truiden, Osasuna Pamplona si Maccabi Petach Tikva.La TSV München 1860 evolueaza si fostul mijlocas stelist Florin Lovin.

Fiorentina si-a vindut capitanul

Capitanul formatiei AC Fiorentina, Dario Dainelli, a semnat un contract valabil trei ani si jumatate cu Genoa, care a platit pentru el 2,5 milioane de euro. In virsta de 30 de ani, Dainelli a jucat in ultimele sase sezoane la Fiorentina, club pentru care evoluat in 129 de partide si a inscris 6 goluri. Presedintele lui Genoa, Enrico Preziosi, a afirmat in presa italiana ca transferul lui Dainelli a fost perfectat pentru suma de 2,5 milioane de euro. Cesare Prandelli a renuntat la serviciile lui Dainelli dupa ce Fiorentina a reusit imprumutul cu optiune de cumparare a aparatorului brazilian Felipe, de la Udinese.

A iesit din coma

Motociclistul italian Luca Manca (29 ani), victima unui grav accident in cursul etapei a VI-a a raliului-raid Dakar 2010, a iesit din coma, anunta presa italiana/
Potrivit agentiei Ansa, care il citeaza pe fratele geaman al pilotului, Alessandro, Luca Manca a deschis ochii si si-a recunoscut tatal, care a venit la Santiago de Chile pentru a fi alaturi de el. "Cu putin timp inaintea miezului noptii, Luca a iesit din coma si l-a recunoscut pe tatal nostru. Chiar daca inca nu poate vorbi, sintem increzatori in privinta recuperarii sale", a declarat Alessandro Manca, baschetbalist  la echipa Dinamo Banco di Sardegna, ocupanta primului loc in liga a doua italiana. Luca Manca (KTM), ocupa locului IX la general inaintea producerii accidentului. El a suferit o ”contuzie cerebrala”, dupa cazatura foarte serioasa, fiind transportat cu elicopterul la spitalul Del Cobre din Calama, iar apoi la clinica Mutual din Santiago de Chile (AGERPRES)

Nalbandian nu vine la Australian Open

Argentinianul David Nalbandian nu va fi prezent la Melbourne pentru Australian Open, deoarece are niste dureri la abdomen, el nerevenindu-si dupa operatia suferita la sold in mai 2009. Argentinianul a anuntat organizatorii de la Australian Open ca nu va putea juca, desi in programul sau era prevazut si turneul de la Auckland, dar nici aici nu a fost prezent. David Nalbandian ocupa locul 63 in clasamentul ATP, iar din mai 2009 nu a mai jucat la turnee, in urma operatiei suferite. Argentinianul nu a cucerit niciun turneu de Mare Slem in cariera, cea mai buna performanta fiind finala de la Wimbledon din 2002. Cea mai buna clasare a sa in ierarhia ATP este locul III ocupat in martie 2006.

Al cincilea antrenor demis

Clubul de prima liga Xerez a anuntat oficial, miercuri, ca l-a demis din functie pe tehnicianul José Angel Ziganda, motivul fiind rezultatele slabe inregistrate in acest sezon. "Xerez CD anunta ca, din cauza situatiei sportive pe care o traverseaza echipa, s-a decis demiterea antrenorului José Angel Ziganda. De pregatirea formatiei se va ocupa in perioada urmatoare directorul tehnic Antonio Poyatos, pina la numirea unui nou antrenor", se arata intr-un comunicat oficial. Ziganda este al cincilea antrenor al unei echipe din prima liga demis in acest sezon. Gruparea spaniola ocupa ultimul loc in Primera Divison, cu sapte puncte dupa 17 etape.   

 

Xavi, cel mai bun decar

Mijlocasul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv drept cel mai bun coordonator de joc din lume, conform unei ierarhii data publicitatii miercuri de Federatia Internationala de Istorie si Statistica (IFFHS). Xavi ocupa prima pozitie in clasament, cu 164 de puncte, in timp ce pe locul secund se afla colegul sau de la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi, cu 143 de puncte. Ultimul loc al podiumului este ocupat de Kaká, de la Real Madrid, cu 99 de puncte. Prima decada a topului este completata de Andres Iniesta (FC Barcelona, 98 puncte), Steven Gerrard (Liverpool, 54p), Cesc Fabregas (Arsenal, 45p), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 41p), Frank Lampard (Chelsea, 35p) si Andrea Pirlo (AC Milan, 26p).

Moare Cupa Davis?

Consiliul jucatorilor din ATP a lansat o initiativa revolutionara de inlocuire a Cupei Davis cu o Cupa Mondiala, competitie ce va reuni 32 de tari si se va derula intr-un turneu de zece zile, odata la doi ani. Proiectul noii competitii va fi discutata de jucatori cu prilejul Australian Open de la Melbourne, a anuntat Novak Djokovic, membru al Consiliului jucatorilor. Meciurile ar urma sa fie mai scurte decit in Cupa Davis, unde se joaca dupa sistemul cel mai bun din cinci seturi. ”Totul este proaspat si nu sint decit idei, am decis sa nu oprim nimic inca, pentru ca trebuie sa luam in calcul si celelalte parti. Asta este adevarata problema. Fara sponsori, nu exista turnee, fara turnee, se stie, jucatorii nu ar exista. Dar, jucatorii fac spectacol si parerea lor trebuie luata in calcul”, a declarat sirbul. Multi jucatori sint nemultumiti de actualul format al Cupei Davis, care supraincarca sezonul. (AGERPRES)

Comentarii