Flash

luni, 18 ianuarie 2010, 21:48
7 MIN
 Flash

Henry a fost iertat

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a decis, ieri, sa nu-l sanctioneze pe atacantul francez Thierry Henry, care a comis hent inainte sa paseze decisiv in meciul de baraj cu Irlanda. "La intilnirea din 18 ianuarie, Comitetul Disciplinar a ajuns la concluzia ca nu exista baza legala pentru a judeca acest caz, deoarece atingerea balonului cu mina nu poate fi considerata a fi o incalcare majora a Codului Disciplinar al FIFA. Nu exista nici un articol care sa sanctioneze un astfel de incident pe care arbitrii nu l-au vazut", se arata intr-un comunicat oficial.  La 2 decembrie, Comitetul Executiv al FIFA a cerut Comitetului Disciplinar sa analizeze gestul lui Thierry Henry, care a comis un hent in meciul cu Irlanda, din 18 noiembrie 2009. Jucatorul francez s-a folosit de doua ori de mina inainte sa paseze decisiv la golul calificarii francezilor la CM din Africa de Sud.

Esticii se bat pentru Mutu

Formatia rusa Rubin Kazan a inaintat gruparii AC Fiorentina o oferta de aproximativ sase milioane de euro pentru a obtine semnatura atacantului Adrian Mutu, anunta, luni, site-ul firenzeviola.it. "Conform unor zvonuri din Rusia, Rubin Kazan nu a renuntat la ideea transferului lui Adrian Mutu. Principala adeversara pentru clubul rus in acest transfer nu este, potrivit surselor, formatia Zenit Sankt Petersburg, ci Sahtar Donetk", noteaza site-ul italian. Atacantul Adrian Mutu a marcat un gol in meciul pe care formatia Fiorentina l-a pierdut, duminica, pe teren propriu, scor 1-2, cu Bologna, in etapa a XX-a a campionatului Italiei. (MEDIAFAX)

Final Four la Cluj

Formatia masculina de baschet "U" Mobitelco a fost instiintata, ieri, ca va organiza turneul Final Four al Ligii Europene Centrale de Baschet (CEBL), a declarat, presedintele clubului clujean Mircea Cristescu. "Am primit confirmarea oficiala pentru organizarea turneului Final Four la Cluj, ceea ce este o mare onoare, dar si o mare obligatie pentru noi. Este primul turneu final de competitie internationala la nivel de cluburi organizat in Cluj si ne dorim sa transformam totul intr-un eveniment al orasului", a afirmat Cristescu. Turneul final va avea loc in perioada 9-10 februarie, cu participarea echipelor Atomeromu Paks (Ungaria), Novy Jicin (Cehia), BCM Elba Timisoara si "U"Mobitelco Cluj.

Fluierasii secolului

Arbitrul roman Ion Craciunescu se afla pe locul 41 in clasamentul all-time al celor mai buni arbitri din lume, potrivit unui clasament intocmit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS). Craciunescu are 11 puncte, fiind la egalitate in clasament cu Arturo Brizio Carter (Mexic), Bo Karlsson (Suedia), Graham Poll (Anglia) si Howard Webb (Anglia). Cel mai bun arbitru din lume in perioada 1987-2009 a fost desemnat italianul Pierluigi Collina, acesta fiind urmat de germanul Markus Merk si danezul Peter Mikkelsen. Urmeaza, la egalitate, danezul Kim Milton Nielsen si maghiarul Sandor Puhl, in timp ce elvetianul Urs Meier se afla pe locul X.

Un’te duci, Aline?

Mijlocasul roman Alin Stoica vrea sa paraseasca formatia Vojvodina Novi Sad, deoarece conducatorii gruparii sirbe au datorii financiare la el de mai multe luni. "Recuperarea dupa accidentarea de la glezna merge foarte bine. In perioada urmatoare voi incepe sa lucrez si cu mingea. La sfirsitul lui februarie vreau sa revin pe gazon, atunci cind sper sa-mi gasesc un nou angajament. Vreau sa ma reintorc in Belgia, acolo unde vreau sa-mi inchei si cariera", a spus Stoica. Fotbalistul roman si-a angajat un avocat pentru a vedea posibilitatile prin care isi poate intrerupe angajamentul cu formatia din Serbia. Stoica (30 de ani) a fost in pregatiri la inceputul anului trecut cu FC Brasov, pentru ca in vara trecuta sa semneze cu Vojvodina Novi Sad, formatie pentru care a jucat doar sase meciuri, fara sa inscrie nici un gol.

Cocis a trecut de doctori

Mijlocasul roman Razvan Cocis a trecut testele medicale impuse de Portsmouth si a ajuns la un acord cu conducatorii clubului asupra unui contract in valoare de 12.000 de lire sterline saptaminal, intelegerea urmind sa fie parafata dupa ce i se va ridica interdictia la transferuri gruparii engleze. Cocis a sustinut testele medicale la sfirsitul saptaminii trecute. Portsmouth are interdictie la transferuri din cauza unor datorii de zece milioane de lire sterline catre alte cluburi. In acelasi timp, Portsmouth are de primit din drepturile TV sapte milioane de lire sterline. Clubul a inaintat deja o scrisoare catre Premier League, in care cere sa i se ridice interdictia de a semna contracte cu alti jucatori.

Acord cu Primaria

Directorul executiv al FC Timisoara, Gheorghe Chivorchian, s-a intilnit, luni, cu primarul orasului, Gheorghe Ciuhandu, acestia stabilind o reesalonare a contractului, municipalitatea urmind sa plateasca cei 2.7 milioane de lei pina in martie. Primarul Gheorghe Ciuhandu l-a asigurat pe oficialul echipei banatene ca cei 2.7 milioane de lei, din contractul de noua milioane pe an, vor fi virati in contul FC Timisoara pina in luna martie. "Plata o vom face esalonat, pe masura disponibilitatilor bugetare", a spus Ciuhandu. Chivorchian a fost de acord cu termenul si a precizat ca banii sint necesari in procesul de licentiere a clubului. . (MEDIAFAX)

Si Martina vrea sa revina

Fosta sportiva elvetiana Martina Hingis, in virsta de 29 de ani, nu a exclus o revenire in circuitul WTA si a criticat, in presa germana, nivelul jucatoarelor de tenis actuale. Fosta ocupanta a locului 1 in clasamentul mondial a jucat, duminica, un meci demonstrativ cu sportiva americana Lindsay Davenport, in apropiere de Berlin. "Imi face placere sa fac asta, intentionez sa joc si alte meciuri demonstrative. Inca nu stiu daca voi merge si mai departe", a spus Martina Hingis. Fosta jucatoare nu este suprinsa de revenirile reusite ale sportivelor belgiene Justine Henin si Kim Clijsters in circuitul WTA, dupa 18 luni de pauza. "Cred ca tenisul feminin a devenit monoton, jucatoarele tinere joaca toate la fel. Justine si Kim cistiga din nou pentru ca au mai multe variatii in joc", a afirmat Hingis, care a cistigat de-a lungul carierei 43 de turnee in curcuitul WTA, dintre care cinci de Grand Slam. (MEDIAFAX)

Torres s-a operat

Atacantul echipei FC Liverpool, Fernando Torres, a fost operat la genunchi, iar chirurgul sau spune ca operatia a fost reusita, jucatorul urmind sa revina pe teren peste sase saptamini. Torres avea probleme la cartilajul genunchiului drept, iar acestea s-au agravat in meciul de Cupa cu Reading. "Operatia a fost un succes si, daca nu vor aparea probleme, Fernando va fi apt de joc in sase saptamini", a spus medicul Ramon Cugat, cel care a realizat interventia chirurgicala intr-un spital din Barcelona. Atacantul spaniol va reveni pe teren la inceputul lunii martie si nu va putea evolua in meciurile cu Unirea Urziceni din 16-imile Ligii Europa, intilniri programate la 18 si 25 februarie.

Pariu pe Schumacher

 Seful echipei Mercedes, Ross Brawn, a afirmat ca germanul Michael Schumacher va avea unele probleme la inceputul sezonului 2010 din cauza faptului ca revine in competitie dupa mai mult de trei ani, dar poate termina pe primul loc. Schumacher s-a pregatit pe un monopost GP2, dupa care va avea aproximativ doua saptamini de antrenament cu masina Mercedes, alaturi de colegul sau de echipa, Nico Rosberg. "Nu cred ca Michael va cistiga prima cursa. Are nevoie de citeva Mari Premii pentru a se acomoda cu aceste masini si noii piloti, dupa care sper sa-l vedem pe faimosul Schumi. Faptul ca se adapteaza repede este unul dintre avantajele sale. Daca as face un pariu, as spune ca Michael va deveni campion mondial. Acum este mai relaxat si entuziast fata de 2006", a spus Ross Brawn, care a colaborat cu Schumacher la toate cele sapte titluri mondiale cistigate de pilotul german. Michael Schumacher va putea testa pentru prima data monopostul Mercedes la 1 februarie, iar prima etapa a campionatului este programata la 14 martie, in Bahrain.

Essiën paraseste CAN

Mijlocasul echipei nationale a statului Ghana, Michael Essiën, nu va mai putea evolua in celelalte meciuri de la Cupa Africii pe Natiuni din cauza unei accidentari la genunchi, pe care a suferit-o in timpul unui antrenament. Jucatorul de la  Chelsea poate rata si urmatoarele meciuri din Premier League si Liga Campionilor, dupa ce a suferit o ruptura partiala a ligamentului genunchiului sting, dar i s-a descoperit si o afectiune a meniscului. Medicul echipei nationale a spus ca mijlocasul in virsta de 27 de ani va lipsi cel putin o luna.  

  

Fani anti-Glazer

Asociatiile suporterilor echipei Manchester United au anuntat ca nu sint de acord cu planurile proprietarilor gruparii, care vor sa se imprumute din nou pentru a plati o parte din datoria de aproximativ 700 de milioane de lire sterline. Citeva sute de fani s-au intilnit simbata, inainte de meciul cu Burnley, iar asociatiile de suporteri vor ca fostul fotbalist Eric Cantona sa fie reprezentantul lor. Suporterii vor incerca sa organizeze pe 10 martie un mars de protest inainte de meciul cu AC Milan din Liga Campionilor. Presedintele Asociatiei Independente a Suporterilor lui Manchester United, Johnny Flacks, a declarat ca unii fani vor ca Ferguson sa demisioneze in semn de protest fata de proprietarii clubului, familia Glazer. "Noi nu il criticam pe Alex Ferguson, dar el spune ca este socialist, un om din popor, asa ca trebuie sa fie ingrozit de ceea ce se intimpla. Poate trebuie ca mii de oameni sa-i trimita scrisori lui Ferguson, in care sa-si arate ingrijorarea. in cazul in care familia Glazer ramine la club, mostenirea noastra va fi distrusa", a spus acesta.

Stop cardiac

Jucatorul echipei de fotbal american Chicago Bears, Gaines Adams, a decedat, duminica, la virsta de 26 de ani, dupa un stop cardiac, din cauza volmului prea mare al inimii, a anuntat clubul sau. Fundasul a decedat intr-un spital din Greenwood (Carolina de Sud), unde fusese transportat dupa ce a acuzat un stop cardiac. Conform medicilor legisti, Adams avea inima prea mare, fapt care poate favoriza un stop cardiac. Nici un membru al familiei sale nu era insa la curent cu anomalia lui Gaines. Fost jucator celebru in fotbalul american universitar, Adams fusese angajat de Tampa Bay, in anul 2007, si transferat la Chicago in octombrie 200. (MEDIAFAX)

Comentarii