Flash

joi, 28 ianuarie 2010, 23:09
6 MIN
 Flash

Victorie in tur pentru Tirgoviste

Campioana Romaniei la baschet feminin, MCM Tirgoviste, a cistigat aseara pe teren propriu mansa tur a optimilor de finala din FIBA Cup, dupa ce a trecut de formatia spaniola Gran Canaria cu scorul de 80-55. Tirgovistencele au avut si 35 de puncte avans dar au pierdut din turatie in ultima parte a intilnirii, ultimul cos al partidei fiind marcat in ultima secunda, de la jumatatea terenului, de israelianca Shay Doron. Daca vedeta americana Tina Thompson n-a facut un joc prea reusit (6 recuperari dar procentaje foarte modeste), MCM s-a impus prin prestatiile exacte ale fundasilor Anemarie Parau (13 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperari) si Doron (26 puncte, 4 pase decisive, 6 recuperari) si mai ales prin verva demonstrata de pivotul german Linda Frohlich (30 puncte si 7 recuperari), cea care a facut si un procentaj de senzatie de la distanta: sapte reusite din tot atitea incercari. Partida retur este programata saptamina viitoare in Insulele Canare insa MCM trebuie sa trateze partida cu maxima atentie cita vreme ibericele au intors in turul precedent situatia dupa ce pierdusera la 22 de puncte diferenta partida tur cu echipa croata Sibenik.

 

Steaua crestina

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, ca nu a primit nici o oferta din partea vreunui om de afaceri din Arabia Saudita pentru a vinde clubul "ros-albastru" si ca nu ar accepta niciodata o asemenea propunere.  "Cine a inventat asta cu sauditi la Steaua? Steaua e romaneasca si va ramine romaneasca in vecii vecilor Amin.  Daca imi da 25 de miliarde nu fac din Steaua crestina, musulmana. Toata averea lui daca mi-o da seicul ala si tot nu-i dau lui Steaua sa o faca el musulmana", a spus Becali.Finantatorul stelist a precizat ca reesalonarea datoriilor cluburilor catre stat nu este meritul lui, ci exista o hotarire de Guvern in acest sens. "Era o Hotarire de Guvern pe care noi nu o stiam si cind ne-am dus la Ministerul de Finante ne-au spus oamenii ca o putem aplica. Eu si cu Borcea am avut meritul ca ne-am dus acolo si ne-au instintat de hotarirea de guvern data in iunie, nu pentru fotbal ci pentru toate societatile comerciale si se aplica si cluburilor", a mai spus Becali.

Rossi nu e Salvatore

Fostul colaborator al antrenorului Cristiano Bergodi, Renzo Rossi, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa prilejuita de prezentarea sa in functia de manager sportiv al clubului Rapid, ca pentru el revenirea la aceasta grupare este o provocare si ca echipa giulesteana isi poate atinge obiectivul. "Ma intorc dupa mai mult timp la Rapid. Vin sub o alta forma, iar activitatea mea va fi acum alta. Una mult mai complexa, pentru ca fisa postului este foarte plina. Sa nu se inteleaga ca daca a venit Rezzo Rossi a venit «salvatore della patria». Sint probleme si vom incerca impreuna cu cei de aici sa le rezolavm. Pentru mine intoarcerea aici este o provocare. Avind in vedere lotul pe care il avem, cred ca echipa isi poate atinge obiectivul in acest sezon", a spus Rossi. Renzo Rossi a revenit, dupa mai bine de doi ani, in cadrul clubului giulestean, el fiindu-i alaturi italianului Cristiano Bergodi in perioada in care acesta a fost antrenor principal la Rapid (iulie-octombrie 2007).

Islanda a realizat surpriza

Reprezentativa de handbal masculin a Islandei este prima echipa calificata in semifinalele Campionatului European din Austria, dupa ce a invins, joi, selectionata Norvegiei, scor 35-34 (18-17), acumulind 8 puncte in grupa I principala. In aceeasi grupa, Rusia n-a reusit sa invinga nici macar Austria, scorul fiind 31-30 pentru gazde. Meciul Croatia – Danemarca, disputat aseara, a stabilit cea de-a doua calificata din aceasta grupa. In grupa a II-a, Germania – Cehia 26-26 si Spania – Slovenia 40-32. Aseara, s-a disputat partida Franta – Polonia.

Sediul, ipotecat pentru Dayro

Conducerea gruparii Once Caldas a decis sa ipotecheze sediul clubului pentru a cumpara in totalitate de la FC Steaua drepturile federative ale fotbalistului Dayro Moreno, informeaza cotidianul El Tiempo. Potrivit sursei citate, Once Caldas a cumparat cladirea in care se afla sediul, in urma cu zece ani, dupa ce l-a vindut pe fotbalistul Edwin Congo la Real Madrid, cu peste cinci milioane de dolari. Gruparea columbiana detine 20 la suta din drepturile federative ale lui Dayro Moreno, iar cu 600.000 de euro va cumpara restul procentelor, de la FC Steaua. Managerul Duvan Vasquez a justificat decizia de ipotecare a sediului clubului prin faptul ca aceasta este "un bun neproductiv, spre deosebire de un jucator ca Moreno". Dayro Moreno a fost prezentat, duminica, la gruparea Once Caldas, in cadrul amicalului sustinut de aceasta in compania formatiei Santa Fé, scor 1-0.

Ghana, in semifinale

Echipa nationala a Ghanei s-a calificat in finala Cupei Africii pe Natiuni, dupa ce a invins, ieri, la Luanda, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Nigeriei, in semifinalele competitiei. Unicul gol al intilnirii a fost inscris de Gyan Asamoah, in minutul 21. In finala Cupei Africii pe Natiuni, Ghana va intilni invingatoarea partidei dintre selectionatele Algeriei si Egiptului, meci ce s-a disputat aseara.

Finala pe bani multi

Presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, Tanczos Barna, a declarat ca echipa care isi va adjudeca editia din acest an a Cupei Romaniei va fi recompensata cu suma de 20.000 de lei, se arata intr-un comunicat al forului. "Pot spune, fara sa exagerez, ca editia din acest an a Cupei Romaniei a fost un succes din toate punctele de vedere. Important pentru noi, cei din conducerea federatiei, este ca aceasta competitie a fost mai bine organizata decit cea de anul trecut, semn ca incepem sa crestem de la an la an. Pentru editia din acest an, bugetul competitiei a fost de 20.000 de euro, fiind ajutati in acest sens si de compania Murfatlar. Cistigatoarea din acest an va intra in posesia unui cec in valoare de 20 mii lei", a spus Barna. Fondul de premiere alocat pentru editia 2009-2010 a Cupei Romaniei prevede ca finalista competitiei va primi 10.000 de lei, iar echipele clasate pe locurile 3-4 vor fi recompensate cu cite un cec de 4.000 lei.

O iranianca la Olimpiada!

Schioarea iraniana Marjan Kalhor va deveni la Vancouver prima sportiva din aceasta tara care participa la Jocurile Olimpice de iarna dupa Revolutia Islamica din 1979. Iranul a participat la toate jocurile Olimpice de iarna incepind cu anul 1956, insa este prima data dupa 1979 cind o schioare va face parte din delegatia acestei tari. Schiul este o disciplina foarte populara in Iran, unde sezonul dureaza aproximativ noua luni. Unii lideri religiosi iranieni considera insa acest sport "nepotrivit pentru femei", din cauza costumului si a miscarilor corpului.
Presedintele Federatiei Iraniene de Schi, Isa Saveh Shemshaki, a declarat ca Marjan Kalhor va purta la Olimpiada un costum care sa respecte normele religiei islamice. (AGERPRES)

Robinho, imprumutat la Santos

Internationalul brazilian Robinho a fost imprumutat de clubul englez Manchester City la gruparea braziliana Santos pe o perioada de sase luni. Oficialii gruparii engleze au anuntat, pe site-ul oficial, ca gruparea Santos va prelua responsabilitatea privind plata salariului jucatorului, precum si a primelor si bonusurilor, pina pe data de 4 august. Salariul brazilianului la Manchester City este estimat la 160.000 de lire sterline (184.000 de euro) pe saptamina."Robinho este un jucator care are nevoie de multe meciuri si speram ca asa se va intimpla la Santos", a declarat antrenorul echipei Manchester City, italianul Roberto Mancini.

  

Evora, la cutit

Atletul portughez Nelson Evora, campion olimpic in 2008 si vice-campion mondial la triplu salt in 2009, va fi operat de fractura de stres la tibia dreapta si risca sa declare forfait pentru intreg sezonul, a anuntat meciuri antrenorul sau.
”Nu stiu daca Nelson va putea participa la vreo competitie in acest sezon”, a declarat antrenorul Joao Ganso, intr-un interviu acordat televiziunii clubului Benfica, club la care activeaza elevul sau in virsta de 25 de ani.
Nelson Evora, campion mondial in 2007, acuza dureri la piciorul drept inca din finalul sezonului trecut. ”Credeam ca problema se rezolvase, insa am inceput un nou sezon si el avea in continuare dureri”, a explicat antrenorul, anuntind ca atletul va fi operat in urmatoarele zile. (AGERPRES)

Tunarii din linia a III-a

Gica Popescu ocupa locul 35 in clasamentul celor mai buni marcatori dintre fundasi in istoria fotbalului, cu 64 de goluri marcate in 472 meciuri, in perioada 1984 – 2003, conform clasamentului alcatuit de Federatia Internationala pentru Istoria si Statistica Fotbalului (IFFHS). Popescu devanseaza nume mari ale fotbalului, precum Jozef Chovanec, Stuart Pearce, Andreas Brehme, Franck Leboeuf sau Rainer Bonhof. In prima suta de locuri se mai afla patru romani: Dan Petrescu (locul 55), Valentin Stefan (60), Cornel Dinu (70) si Octavian Grigore (76). Primele trei locuri sint ocupate, in ordine, de olandezul Ronald Koeman (193 goluri), argentinianul Daniel Passarella (134) si spaniolul Fernando Hierro (110). (AGERPRES)

Comentarii