Fotbal, doar la punctul cu var

marți, 29 iunie 2010, 23:05
2 MIN
 Fotbal, doar la punctul cu var

Paraguay: Villar – Bonet, da Silva, Alcaraz, Morel – Vera, Ortigoza (’75-E. Barreto), Riveros – Santa Cruz (’94-Cardozo), Barrios, Benitez (’60-Valdez). Antrenor: Gerardo Martino.

Japonia: Kawashima – Komano, Nakazawa, Tanaka, Nagatomo – Abe (’81-K. Nakamura) – Hasebe, Matsui (’65-Okazaki), Endo, Okubo (‘106-Tamada) – Honda. Antrenor: Takeshi Okada.

Cartonase galbene: Riveros / Matsui, Nagatomo, Honda, Endo

Arbitru: Frank de Bleeckere (Belgia)

Lovituri de departajare: Baretto (1-0), Endo (1-1), Barrios (2-1), Hasebe (2-2), Riveros (3-2), Komano (sut in transversala), Valdez (4-2), Honda (4-3) si Cardozo (5-3)

La o competitie de asemenea anvergura unde criteriile geografice aduc in faza grupelor si nationale din lumea a treia a fotbalului, ai pretentia ca macar din optimile de finala sa ai sansa sa vezi intilniri de calitate. Din pacate, disputa dintre Paraguay si Japonia nu s-a ridicat deloc la acest nivel si a rezultat o partida palida, lipsita de sare si piper vreme de 120 de minute, minimum de suspans fiind oferit de loviturile de departajare, la care s-a ajuns in premiera la mondialul sud-african. Emotionate poate de importanta confruntarii, de sansa ca una dintre ele sa atinga in premiera pragul sferturilor de finala, cele doua combatante n-au fost in masura sa ofere prea mult spectacol. Clasica tatonare din debut s-a prelungit destul de mult si abia spre mijlocul primei reprize s-au consemnat si cele mai mari ocazii ale intilnirii, la doar un minut distanta. Daca sud-americanii au cautat golul prin Barrios dupa o patrundere si un sut plasat din coltul careului mic respins de Kawashima, japonezii au replicat imediat cu un sut in transversala trimis de la 25 m de Matsui. Apoi lucrurile s-au linistit si situatiile mai acatarii au fost putine respectiv Santa Cruz care a trimis un vole peste poarta din mijlocul careului si un contraatac purtat de Honda cu o finalizare mult peste. Chinul jucatorilor din teren si a spectatorilor din tribune a continuat si dupa pauza. Actiuni incilcite, executii tehnice hilare si ocazii cu lingurita au fost oferite de Nagatomo (sut deviat), Riveros (lovitura de cap retinuta), Tanaka (lovitura de cap pe linga poarta) si Barreto (sut de la mare distanta). Japonezii au parut ca vor sa incheie conturile in timpul regulamentar insa dorinta n-a fost suficienta asa ca meciul a mers in prelungiri. Nici acolo realizarile n-au fost mai multe pentru ca Barrios si Valdez au fost la capatul unor situatii mai rasarite in vreme ce Tamada s-a bilbiit si a erodat o faza importanta spre final. La loviturile de departajare un singur scurtcircuit a fost in dreptul lui Komano, astfel ca Paraguay continua cursa si va trebui sa faca fata tavalugului iberic.

Comentarii