Fotbal pe aratura

duminică, 12 martie 2006, 22:56
5 MIN
 Fotbal pe aratura

Iasi: Branet – Ciobanu, Bernard, Onut, Bordeanu – Gavatorta, Iurisniti – Arhire (’75 Miclea), Tincu (’51 Rednic), Onofras (’86 Ciubancan) – Cernoch. Antrenor: I. Popa.
Timisoara: M. Popa – Olah, Mc Kain, Canu, Emeghara – Plesan, Ov. Petre, Al. Stoica (’80 Izvoranu) – Simek (’57 M. Constantinescu), Balace – Mansour (’67 Naidin). Antrenor: G. Hagi.
Cartonase galbene: Iurisniti, Onut – Emeghara, Constantinescu, Popa.
Arbitri: Al. Deaconu; Ad. Vidan, N. Marodin (toti din Bucuresti).
Spectatori: 8000.
0-1, min. 22: Mansour reia cu capul centrarea lui Balace de pe dreapta.
Teama contra siguranta. Asta se citea pe fetele jucatorilor inainte de meci. Startul e insa invers, Popa avind noroc. Popa Marius, nu Popa Ionut! Arhire suteaza alaturi (‘2) iar Olah (‘5) rateaza… autogolul. Treptat, Timisoara se trezeste, ghetele lui Gueye parind ca au un alt coeficient de frecare cu noroiul (era sa scriu terenul!) decit stoperii ieseni, senegalezul inscriind dupa doua „avertismente”. Paradoxal, dupa puaza, pe masura ce suprafetele arabile se extind pe teren, cresc si ocaziile. La o poarta, suturile cu efect ale lui Cernoch (’53) si Gavatorta (’88) sint respinse cu sansa iar „capul” lui Bernard si un alt trasor ceh, marca Cernoch, rateaza cu putin tinta. La cealalta, Mansour aluneca in pozitie ideala, iar Branet spala ezitarea de la gol cind ii blocheaza pe Simek (’47) si Izvoranu (’83) si scoate miraculos lovitura de cap a lui Constantinescu (’70) din careul mic. In ciuda zbuciumului amintit, tabela ramine imobila pina la final, pronosticurile celor care pariau pe faptul ca echipa care reuseste sa inscrie prima va cistiga confirmindu-se, cu toate ca majoritatea moldovenilor clamau faptul ca remiza ar fi fost echitabila.
„Prietenul” Deaconu
Alexandru Deaconu si-a dat iarasi in petec, dind o mina de ajutor oaspetilor. In ultimul minut al primei reprize, a oprit jocul pentru a acorda un fault gazdelor aproape de mijlocul terenului desi Arhire scapase spre poarta adversa; mai mult, cind iesenii au vrut sa execute lovitura, a fluierat finalul! In actul doi, Deaconu l-a iertat in doua rinduri pe Plesan de al doilea „galben” si a lasat un avantaj hilar atunci cind Poli obtinuse o lovitura libera la 17 metri!
Totusi, primarul Nichita („Ma abtin sa ma refer la arbitraj pentru ca nu fac decit sa-i inraiesc”) si antrenorul Popa („Nu comentez”) nu l-au criticat pe arbitru, la rampa iesind ieri Vasile Simionas: „Vechiul nostru din tur si-a facut iar de cap. Ori e un arbitru prost ori e impotriva noastra. Cred ca il vom recuza pentru a-i scuti pe spectatorii care vin in Copou si chiar pe telespectatori de prezenta lui”. Ion Craciunescu in schimb s-a umplut de penibil, spunind: „A fost un arbitraj bun in conditiile in care s-a jucat”.
„Regele” Popa
Gazdele au avut doua galerii, jucatorii salutind inainte de meci cu un baner grupul format din fani ce-si platesc biletul. Suporterii ce beneficiaza de intrare gratuita au afisat un alt baner, dedicat antrenorului – „Si noi avem un rege, Ionut Popa” – caruia spectatorii timisoreni i-au strigat: „Popa, esti o mizerie”. Tehnicianul a replicat cu eleganta: „Probabil s-or fi referit la pantofi, ca in rest am fost elegant, la costum”.
Paris sau Timisoara?
Infatuarea oaspetilor l-a surprins si pe vicepresedintele iesenilor, Vasile Simionas: „Parca veneau de la Paris”. Iritati, fanii gazdelor l-au luat la tinta de presedintele Marian Iancu caruia i-au strigat „DNA!” si i-au facut semnul catuselor si pe directorul Craciunescu caruia i s-a transmis: „Ai venit cu arbitrul asta de doi lei pe care l-ai pus pe lista FIFA!”. Ultimul a replicat: „Moldovenii sint oameni calzi, ce erau suparati datorita rezultatului”.
Furie
La final, citiva spectatori au fost impiedicati sa iasa de pe stadion pe la poarta din apropierea tribunei oficiale, pentru evitarea unor eventuale incidente cu oficialii oaspetilor. Suporterii au fost la un pas sa se incaiere cu fortele de ordine. Prevazatori, sefii banatenilor au intirziat citeva minute pe stadion, inainte de a pleca din Copou.
Porumboiu: „Nu ma pricep la arbitraj”
Conflictul Porumboiu – Craciunescu a continuat si in Copou, vasluianul fiind iritat ca seful Timisoarei il ignora: „O viata m-a cunoscut, insa m-a uitat de cind a fost pus sef la arbitri. Pot sa ma intorc si eu cu spatele la el”. „Gemenii” au dat pina la urma mina, insa Crcaiunescu a punctat: „Cu domnul Porumboiu am o problema speciala”. Porumboiu a evitat sa comenteze oficial arbitrajul. „Nu ma pricep” a spus ironic vasluianul.
Ilie, nici rezerva!
Transferat in iarna la Timisoara pentru o suma record in istoria iesenilor, 432 000 $, Adrian Ilie a facut deplasarea insa nu a fost nici macar rezerva, in conditiile in care oaspetii au avut 5 indisponibili. Motivatia oficiala este ca Ilie nu s-a adaptat inca pe Bega.
„Cel mai tare primar din tara!”
Presedintele CA al gazdelor, primarul Gheorghe Nichita, l-a criticat aspru pe Arhire: „A jucat la misto. Am sa-i dau o caseta sa vada jocul lui Cernoch pentru a afla ce e devotamentul”. Jucatorul a fost aparat de Ionut Popa („A jucat destul de bine”), tehnicianul avind insa grija sa nu-l supere pe Nichita: „E cel mai tare primar din Romania, asa ca poate sa spuna orice!”
Tehnicienii au cuvintul
Gheorghe Hagi: „Ma bucur ca am pornit cu dreptul. Dedicam victoria patronului. Sintem alaturi de el”.
Ionut Popa: „In jocurile sportive conteaza si norocul. Mai bine jucam prost si cistigam. Cred ca meritam cel putin un egal”
Prietenul Deaconu
Arbitrul Alexandru Deaconu si-a dat iarasi in petec, dind o mina de ajutor oaspetilor. In ultimul minut al primei reprize, a oprit jocul pentru a acorda un fault gazdelor aproape de mijlocul terenului desi Arhire scapase spre poarta adversa; mai mult, cind iesenii au vrut sa execute lovitura, a fluierat finalul! In actul doi, Deaconu l-a iertat in doua rinduri pe Plesan de al doilea „galben” si a lasat un avantaj hilar atunci cind Poli obtinuse o lovitura libera la 17 metri!
Totusi, primarul Nichita („Ma abtin sa ma refer la arbitraj pentru ca nu fac decit sa-i inraiesc”) si antrenorul Popa („Nu comentez”) nu l-au criticat pe arbitru, la rampa iesind ieri Vasile Simionas: „Vechiul nostru «prieten» din tur si-a facut iar de cap. Ori e un arbitru prost ori e impotriva noastra. Cred ca il vom recuza pentru a-i scuti pe spectatorii care vin in Copou si chiar pe telespectatori de prezenta lui”. Ion Craciunescu in schimb s-a umplut de penibil, spunind: „A fost un arbitraj bun in conditiile in care s-a jucat”. (OM)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii