Fotbal si matematica

joi, 25 martie 2004, 00:00
2 MIN
 Fotbal si matematica

Sa rezolvam, prin metode matematice, o problema fotbalistica:
Ipoteza: Inainte de inceperea returului, fostul international de tineret Leonard Nemtanu, crescut la Suceava si care a evoluat ani la rind in prima liga la Petrolul Ploiesti, Poli Iasi (dupa ce a fost cel mai bun jucator al memorabilului baraj de la Brasov, in 95), Steaua (chiar in Champions League!), Otelul Galati, Rocar, FC National si FC Arges isi exprima intentia ferma de a reveni in Copou. Presedintele CA, Gheorghe Nichita este incintat de perspectiva si ii traseaza presedintelui executiv Marius Stan sarcina de a rezolva transferul. Partile bat palma, raminind de solutionat elementele birocratice ale tranzactiei.
Demonstratie: Presedintele lui Poli, Marius Stan sustine ca fotbalistul nu mai poate fi legitimat. Ca si in alte rinduri, toata lumea ia de sfinte cuvintele sefului executivului iesean, ce sustine ca Nemtanu nu mai are dreptul sa joace pina in vara decit la FC Arges. Stupoare, insa! Duminica, in etapa a doua a returului diviziei A de fotbal, antrenorul nemtenilor, Marius Lacatus, face o schimbare in meciul Ceahlaul – Poli Timisoara: iese Goian si intra Nemtanu. Nu Mihai Nemteanu, Leo Nemtanu.
Concluzie: S-a ratat transferul lui Leo Nemtanu!
PS: Curios, pina acum Ceahlaul nu a pierdut meciul la masa verde, asa cum a facut-o Poli in tur, la Vaslui, cind Iasul a folosit un jucator, Branet, „transferat” de Marius Stan! (Ovidiu MINEA)
Stan s-a distrat de 12 milioane
Declaratiile presedintelui lui Poli Unirea Iasi, Marius Stan, la adresa fostului finantator al FC Vaslui, Adrian Porumboiu i-au adus oficialului iesean o amenda de 12 milioane de lei si un avertisment
din partea Federatiei Romane de Fotbal. Decizia a fost luata ieri, de Comisia de Disciplina, intr-o sedinta de la care fostul mare arbitru a lipsit. Surse federale spun ca tocmai din aceasta cauza amenda dictata lui Stan nu a avut un cuantum mai ridicat, seful executivului liderului B1 sustinind in fata comisiei ca el nu a facut altceva decit sa raspunda la atacurile lui Porumboiu. (OM)

Comentarii