Fotbalul lui Papura-Voda

vineri, 19 martie 2004, 00:00
2 MIN
 Fotbalul lui Papura-Voda

Ca traim in tara lui Papura Voda (nici o legatura cu fundasul de la Craiova), aproape ca n-avem nevoie sa demonstram si prin fotbal. Dar, ieri s-a demonstrat inca odata la ce aberatii s-a ajuns in conflictul dintre marii mafioti ai fotbalului romanesc, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, un conflict care – hai s-o spunem cinstit si lautareste – este replica unei razbunari interne a unei oarecare familii de macedo-romani, pe numele ei BECALI. Fotbalul romanesc a ajuns intr-o stare de anarhie totala, care, intr-un caz extrem ar putea avea consecinte extrem de triste in viitor, anarhia existenta putind duce la excluderea nationalei si a echipelor de club din circuitul international. Toate acestea pentru iluzoria satisfactie meschina a victoriei, in lupta dintre un vinzator de bilete la negru si un cioban, sau, pe alt plan, intre un vinzator de meciuri si un sectorist de duzina. Iata, insa, firul ultimelor evenimente. Ieri,
Liga lui Dragomir a actionat in instanta Federatia lui Sandu, contestind decizia Adunarii Generale a FRF, potrivit careia toate litigiile vor fi de comisiile „nasului”.
Procesul va avea loc la Judecatoria Sectorului 2, iar primul termen este programat pe 19 aprilie. FRF a trimis, la rindul sau, Ligii, o instiintare, in care se arata ca, daca pina pe 29 martie LPF nu isi va schimba statutul, atunci va fi desfiintata.
Mai rau, exact ca in filmele pentru handicapati mintal, ieri s-au intrunit ambele comisii disciplinare ale ambelor foruri mafiote, pentru a judeca cazurile de indisciplina din ultima vreme. In aceeasi zi si la aceeasi ora. Atita doar ca, deoarece documentele ultimei etape din campionat (rapoartele observatorilor ^ carnetele jucatorilor) se aflau in ograda lui Dragomir, trepadusii lui Sandu n-au putut judeca decit litigiile din sferturile Cupei Romaniei.
Rezultatele din putul gindirii servilor becalieni de ambele spete au fost urmatoarele: eliminatii din campionat (Minteoan, Marincau, Todoran si Craciun) au fost suspendati o etapa, de catre LPF, iar Sabin Ilie si Stefan Nanu, eliminati in meciul de Cupa dintre Rapid si Otelul (1-0), au primit doua etape din partea FRF.
Declaratiile partilor implicate nu prea sint relevante: toti sint acoperiti pina in dinti de regulamente: REGULAMENTELE LOR!
Deocamdata, nu stim cum se va finaliza aceasta tirnuiala intre golanii din fotbalul romanesc. Cert este ca, daca ar disparea toti „nasii”, ” Corleonii” si „becalii” de toate culorile, ar fi o sansa de salvare. Iar daca artizanii „generatiei de aur” sint bagati intr-un bors sau altul, merita sa le facem la toti statui, cu conditia sa dispara si ei! (Nic. G)

Comentarii