Gala cu cintec

duminică, 02 martie 2003, 00:00
3 MIN
 Gala cu cintec

Ceea ce ar trebui sa fie unul dintre marile evenimente ale anului in Iasul sportiv, gala de box profesionist de marti, de la Sala Polivalenta, este inca in faza ezitarilor desi pina la primul gong au mai ramas putine zile. Aceasta este impresia lasata la o conferinta de presa (care a lasat serios de dorit, atit la nivelul organizarii, cit si al calitatii informatiilor transmise) derulata ieri la "World Trade Center"; de altfel, conferinta a fost criticata chiar de unul dintre organizatori, ieseanul Gheorghe Plesu, care a afirmat ca intilnirea "nu arata asa cum ar fi trebuit" . Ezitarile nu se opresc insa aici!
La ora actuala, nu exista bilete, nu se stie unde vor fi vindute, nu se cunoaste programul complet al galei (!), iar organizatorii continua sa se intepe public. Gheorghe Plesu, care a afirmat ca "abia astept sa se termine gala asta pentru a-mi vedea de treburile mele" nu a ezitat sa-l atinga pe promotorul Eduard Irimia spunind ca " eu am alt mod de rezolvare a problemelor". Consilierul judetean a mai adaugat ca " nu a avut nici o emotie ca gala nu se va organiza la Iasi" , aluzia la amenintarile lui Irimia ca va muta gala fiind clara si ca actiunile sale din ultima perioada au fost pentru " a evita sa devin un simplu spectator, lucru ce se intimpla daca plateam banii inainte, si a avea garantia ca la Iasi se va organiza un eveniment de calitate".
In ciuda multor neclaritati, Eduard Irimia este optimist si crede ca "cel putin 1 000 de spectatori vor ramine pe dinafara" . Promotorul a spus ca toate detaliile legate de organizare vor fi rezolvate in scurt timp si a mentionat ca gala costa 250 000 $, finantarea romaneasca fiind de 70 000 $.
Meciul vedeta al galei – care cuprinde 8 meciuri si va incepe la ora 20, de la ora 22 fiind transmisa timp de doua ore pe Eurosport – ii va opune pe sud-africanul Virgil Kalakoda si panamezul Elvis Guerrero, care se vor bate pentru titlul mondial al categoriei 69,8 kg in versiunea WBN, foarte putin cunoscuta in boxul profesionist. Infiintata in urma cu un an, WBN actioneaza mai mult in Europa de Est, dupa cum a recunoscut Stephane Cabrera, prezent ieri la conferinta de presa. De altfel si Kalakoda a declarat ca " importanti sint boxerii, nu versiunea" , campionul sud-african transmitindu-i lui Guerrero, care va sosi duminica in Romania, ca " desi e un boxer valoros, trebuie sa-si faca griji ca ma va intilni". Irimia a spus ca invingatorul acestei lupte va primi 50 000 $, dublu fata de boxerul ce va pierde.
Burse de 10 – 15 mii de dolari sint anuntate pentru alte trei partide: Vasile Dragomir – Assen Vasiliev (Bulgaria); Franklin Egobi (Nigeria) – J. C. Hilliard (SUA) si Constantin Onofrei – Roman Suhoterin (Belgia), Irimia dind asigurari ca prezenta americanului ce-l va infrunta pe pugilistul de culoare ce vrea sa lupte pentru Romania va fi una insolita, Hilliard fiind un specialist al declaratiilor pompoase gen "il bat si pe Tyson" sau a unor gesturi deosebite intre care prezentarea cu o masca de mort.
Alte amanunte vor fi oferite luni, la ora 14.00, cind are loc cintarul oficial, la hotelul Europa. (Ovidiu MINEA)

Comentarii