Galati, prioritate zero

joi, 09 aprilie 2009, 21:54
2 MIN
 Galati, prioritate zero

Esecul de marti, cu CFR Cluj, a fost dat uitarii. Aceasta este senzatia lasata de Politehnica Iasi nu numai declarativ, ci si faptic. Aseara, la antrenamentul derulat pe terenul II din Copou, iesenii pareau deja conectati la partida de duminica, in care se poate incerca dregerea busuiocului, "alterat" la mijlocul acestei saptamini. Astfel, atmosfera existenta la sedinta de pregatire a fost relaxata iar in vestiar se vorbeste deja despre repetarea ispravii din runda precedenta, de la Constanta.

Pregatirea partidei de duminica, de la malul Dunarii, a cuprins si vizionarea "live" a adversarului, o consistenta delegatie a Politehnicii, din care au facut parte vicepresedintele Vasile Simionas, antrenorul principal Cristiano Bergodi si team-managerul Renzo Rossi, deplasindu-se miercuri, la Vaslui, acolo unde Otelul a jucat in etapa a XXIII-a. Evolutia palida a galatenilor, in special in prima repriza a partidei cu trupa finantata de Adrian Porumboiu, a sporit increderea iesenilor in legatura cu posibilitatea de a se obtine un rezultat pozitiv in disputa de poimiine.

Firesc, nici Otelul nu sta cu miinile in sin, antrenorul Petre Grigoras gasind o metoda interesanta de a-si motiva elevii. Tehnicianul a anuntat ca partida cu Poli este o "finala a campionatului", "Grig" spunind chiar ca e dispus sa-si dea demisia daca nu bate Iasul: "In cariera mea de antrenor nu am pierdut patru meciuri consecutiv. Daca nu batem Iasul, imi voi da demisia! Pentru mine e un meci capital, iar pentru Otelul e un fel de finala a campionatului". Matematica ii da, intr-o anumita proportie, dreptate lui Grigoras. Un eventual insucces al Otelului i-ar duce pe galateni la "-10" si pe Poli la "-8" in clasamentul adevarului, fapt ce echivaleaza cu intrarea adinca a dunarenilor in ecuatia de evitare a retrogradarii.

In ceea ce priveste pe Poli, vesti bune vin si din punct de vedere al lotului. Iasul nu are nici un suspendat (Ilie poate reintra dupa ce a stat cu CFR), iar in ceea ce priveste accidentarile singurele semne de intrebare planeaza asupra lui Munteanu, care s-a antrenat separat ieri, in aceeasi stiuatie fiind si mai vechii indisponibili Branet si Sfirlea. In schimb, un alt jucator ce a acuzat probleme medicale in ultima perioada, Pecnik, a lucrat in regim normal.

FC Politehnica va organiza astazi, la prinz, o conferinta de presa, urmind ca ultimele antrenamente inainte de disputa de la Galati sa se deruleze, in Copou, in cursul dupa amiezii de astazi si a diminetii de miine.

Comentarii