Grigoras sau Napoli?

Subtitlu

marți, 23 iunie 2009, 21:56
3 MIN
 Grigoras sau Napoli?

"Avem in vizor patru antrenori romani si unul strain" a fost declaratia recenta a presedintelui Politehnicii Iasi, Sorin Boca, atunci cind a fost intrebat ce antrenor va conduce gruparea din Copou in sezonul viitor. Dupa mai multe zile in care, ajutata de mai multe surse bine informate, a verificat cu atentie toate zvonurile, informatiile si "fumigenele" gen Di Canio vehiculate in ultima perioada, "Ziarul de Iasi" va poate dezvalui pistele reale pe care sefii lui Poli au marsat pina acum.

Initial, in birourile din Copou s-a alcatuit o lista extinsa, cu mai multe nume de tehnicieni despre care s-a crezut ca pot conduce Politehnica, in calcule fiind luati atit antrenori liberi cit si aflati sub contract. Apoi, s-au cautat referinte complexe despre toti tehnicienii vizati, prima hotarire fiind ca piste gen Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Gavrila Balint ori Maurizio Trombetta sa nu fie deschise, din varii motive. Astfel, pe lista Politehnicii au ramas cinci persoane, cu care s-au inceput diferite tatonari, directe sau, mai ales, prin intermediari, pentru a se afla situatia lor contractuala, ideile si pretentiile pe care le are fiecare. Cei cinci despre care Poli s-a interesat in amanunt au fost Petre Grigoras, care a condus in ultimii ani pe Otelul Galati, Ionut Badea, care a incheiat campionatul la FC Arges, Nicolo Napoli, demis de la Craiova pe finalul sezonului recent incheiat, Cristi Pustai, de la Gaz Metan Medias si Liviu Ciobotariu, de la CS Otopeni, adica exact patru romani si un strain! De la stadiul de tatonari s-a avansat putin si doar in citeva directii, neajungindu-se la negocieri concrete, lipsa unui buget clar pentru sezonul viitor fiind principala cauza a lipsei de insistenta a sefilor Politehnicii, care doreau sa-i spuna clar viitorului antrenor pe ce bani se poate conta. Cum investitorii care erau vizati sa fie adusi in Copou nu au marsat la propuneri iar presiunea timpului a inceput sa fie din ce in ce mai mare, miine fiind prevazuta reunirea echipei, sefii Iasului au incercat in ultimele zile sa iuteasca ritmul discutiilor, chiar daca sustinerea financiara a clubului era inca in ceata. Drept urmare, ieri s-a luat decizia ca discutiile telefonice cu antrenorii vizati sa fie inlocuite incepind de astazi cu cele fata in fata, sustinerea bugetului clubului urmind a fi rezolvata in paralel.

Ieri, pina la ora inchiderii editiei, pe primele locuri in preferintele iesenilor erau antrenorii care au fost doriti cel mai mult de la inceput, adica Petre Grigoras si Nicolo Napoli. Primul, care a avut rezultate foarte bune indiferent de nivelul la care a activat si de conditiile pe care le-a avut (materia prima si finantele de la la Farul, Galati ori Moinesti nu au fost de calibru), are dezavantajul faptului ca mai are un an de contract cu Otelul, "suplimentul" fiind o oferta tentanta de la FC Vaslui. Aici e avantajat Napoli, care e si liber si nici nu are oferte concrete, italianul avind insa citeva conditii mai delicate, de tipul celor puse de Bergodi. In conditiile in care Ciobotariu a devenit "secund" la Dinamo, Pustai pune pe primul plan Mediasul si Brasovul, iar Badea are sanse mici de a pleca de la Pitesti, chiar daca a fost curtat de Craiova si a negociat cu Otelul, a aparut si temerea ca Poli sa fie silita sa caute de urgenta alte piste, ipoteza in care nu se va reusi concretizarea vreunei variante dintre cele amintite fiind luata in calcul.

Capii clubului iesean doresc ca situatia bancii tehnice sa fie clarificata pina joi, atunci cind fotbalistii au fost chemati din vacanta, insa pe hirtie a fost pusa deja o solutie de avarie. Astfel, Narcis Ciocirlan, care a fost antrenor secund atit in mandatul lui Ionut Popa cit si in cel al lui Cristiano Bergodi, ar putea coordona echipa pina la sfirsitul saptaminii in conditiile in care numirea viitorului tehnician nu va fi realizata pina atunci. Termenul limita de limpezire a componentei bancii tehnice este lunea viitoare, atunci cind se doreste ca fotbalistii ieseni sa inceapa lucrul la capacitate maxima.

Comentarii