Groparul Toma

miercuri, 12 aprilie 2006, 23:06
4 MIN
 Groparul Toma

Steaua: Carlos – Balan, Goian, Ghionea, P. Marin – Nicolita, Paraschiv, Lovin, Bostina (’58 – Cristocea) – Cristea (’46 – Oprita), Dica. Antrenor: Cosmin Olaroiu.,
Poli: Branet – Toma, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Iurisniti – Miclea (’68 – Arhire), Mitruc, Rednic, Onofras (’61 – Bilba) – Cernoch (’73 – Dianu). Antrenor: Ionut Popa
Arbitri: Victor Berbecaru; Marcel Savaniu, Traian Marchis.
Cartonase galbene: Rednic, Toma 2
Cartonase rosii: Toma (’70)
1-0, min. 63: Dica, dintr-un penalty obtinut tot de el, dupa ce a scapat singur in careu si a fost faultat de Toma
Spectatori: 2000
Trecuse o ora de joc si Poli nu era cu nimic inferioara semifinalistei Cupei UEFA, dind sperante ca va reusi sa reediteze performanta din Groapa, cu acelasi arbitru la centru. Nu a fost de acord, insa, Adrian Toma, care a reusit performanta ca, in sapte minute, sa provoace un penalty si sa primeasca doua cartonase galbene, fiind eliminat. Astfel, toate eforturile iesenilor, care la 0-0 au fortat victoria, introducind al doilea virf, s-au naruit. Ce s-a intimplat pina la nefericitele momente ale lui Toma?
Pe o ploaie mocaneasca, cele doua echipe s-au chinuit sa ofere spectacol, dar terenul greu a fost un obstacol deloc de neglijat. Ionut Popa a incercat sa-si surprinda adversarul, folosind o asezare 4-1-4-1, in locul obisnuitului 4-4-2, sacrificat fiind chiar eroul meciului cu FCM Bacau, Ionut Bilba. In prima repriza nu s-a inregistrat nici un sut pe poarta, Steaua a avut mai mult initiativa, dar apararea ieseana s-a descurcat de minune, dublajul functionind eficient. Doar doua ocazii merita consemnate din aceasta parte, un cap al lui Nicolita pe linga poarta (‘7), de o parte si o lovitura libera executata de Onut de la 20 m, deviata de zidul stelist. Faza reprizei s-a petrecut in min. 43, cind Rednic l-a faultat pe Balan, care in cadere l-a pus jos pe propriul sau antrenor, Cosmin Olaroiu. Tribuna a reactionat imediat: „Balane, nu mai prinzi loc in echipa Stelei.”
In repriza secunda, secunda, primul sut pe poarta (foarte slab) a fost consemnat in min. 61, in dreptul lui Dica. Dupa penalty si eliminarea lui Toma, Poli a resimtit socul, Oprita fiind foarte aproape de majorarea scorului. Totusi, iesenii au dominat ultimul sfert de ora, Steaua, retragindu-se din prudenta. Poli n-a reusit sa profite de ocaziile avute, Dianu trimitind peste poarta in min. 80 si executind in zid lovitura libera de la 25 metri, in ultimul minut.
Salon auto in parcare
^ In jurul stadionului, in vecinatatea Casei Fotbalului, mai troneaza si acum inscriptiile anti-Mircea Sandu de la alegerile din toamna prentru presedintia FRF ^ Spectaculos parc auto pe linga stadionul „Lia Manoliu”: Lacatus avea un Mitsubishi Pajero, Meme Stoica, un Volkswagen Touareg, Victor Geambazi, proprietarul blocului, se lauda cu un Maserati, Tea Sponte (vicepresedintele Stelei) afisa un Break Lexus, Valeriu Argaseala arata un Toyota Raf 4, iar bodiguardul lui Gigi Becali, Catalin Zmarandescu, un Audi A4. Printre acestea, o puzderie de masini care mai de care mai simandicoase ale nepotilor lui Gigi Becali, inmatriculate cu BKL ^ La anuntarea formatiei iesene, crainicul stadionului a spus: „Il salutam pe fostul stelist Valeriu Bordeanu „^ Ambele echipe au avut cite doua galerii. La ieseni, una avea 200 de suporteri, cealalta, numai 10 ^ Regretabil, insa, salutul de bun-venit adresat iesenilor de catre suporterii gazdelor: „Moldoveni, m..e, moldoveni!”^ In min. 57, managerul Meme Stoica a iesit la marginea terenului, pentru a-i „ajuta” pe copiii de mingi sa repuna mai repede baloanele in joc. A venit la masa presei si a avut citeva reactii colerice, trintind cu pumnul in masa ^ Cu un minut inainte de incheierea timpului regulamentar, un fluier din tribuna i-a derutat pe spectatori, producind confuzie. „Fluierasul” a fost depistat de jandarmi, a fost condus la observatori si a fost amendat cu un milion de lei ^ La sfirsit, Ionut Popa si-a certat jucatorii pentru ca, la lovitura libera din min. 90, nu au asteptat ca zidul sa se aseze la distanta regulamentara ^ Danut Mitruc a primit doua tricouri steliste, unul de la Baciu si unul de la Dica ^ Intrebat daca ii dedica victoria lui Meme Stoica, Gigi Becali a marturisit ca nu stia ca era ziua managerului general, adaugind ca va fi suporterul Rapidului in derbiul ce a urmat ^
Antrenorii au cuvintul
Ionut Popa: „Majoritatea echipelor care joaca pe terenul Stelei se cantoneaza in aparare, dar noi am vrut sa jucam altfel. Si chiar daca n-am pus prea mare presiune in ofensiva, n-am fost nici dominati. Daca egalitatea numerica se mentinea, poate ca echilibram jocul si am fi egalat. Bilba n-a jucat titular, pentru ca asa am gindit eu jocul. sa intre odihnit in repriza a doua”.
Cosmin Olaroiu: „Nu am facut o partida prea reusita, oboseala fizica si mai ales psihica spunindu-si cuvintul, un exemplu elocvent fiind Nicolita. Din aceasta cauza, au aparut greseli multe, mai ales in ofensiva. Din fericire, apararea este este foarte buna si ne da siguranta. Ma bucur ca nu vom juca simbata, pentru a ne reface pentru meciul cu Middlesbrough”

Comentarii