Gura de oxigen

luni, 28 ianuarie 2013, 22:12
2 MIN
 Gura de oxigen

CSMS Iasi a primit o importanta gura de oxigen din punct de vedere financiar. Echipa ieseana a incasat o rata consistenta din a doua jumatate a sumelor cuvenite din drepturile de televizare, in conturile clubului iesean intrand peste 300 000 de euro. Fondurile au prins perfect unui club care, pentru a putea fi finantat prin intermediul Fundatiei Sportului Iesean, asa cum s-a intamplat in ultimii ani, asteapta aprobarea bugetelor Consiliului Local si Consiliului Judetean pe anul 2013. Banii incasati prin intermediul Ligii Profesioniste de Fotbal au fost  folositi pentru achitarea salariilor pe luna decembrie, a unor alte restante presante si a cantonamentelor din aceasta iarna: cel de la Slanic Moldova, care s-a incheiat saptamana trecuta si cel din Antalya, care incepe vineri. Tinand cont de platile facute, CSMS nu are emotii reale in privinta indeplinirii criteriului financiar, principala problema pe care o intampina echipele de fotbal atunci cand depun dosarul de licentiere, mai ales ca obligatiile fata de bugetul de stat sunt si ele achitate la zi. Iasul mai are doar mici restante (fostul antrenor Ionut Popa si fotbalistul Laurentiu Florea sunt doua dintre cazuri), care nu ridica mari probleme.

In alta ordine de idei, jucatorii ieseni au revenit ieri la antrenamente in Copou, in aceste zile urmand a se definitiva lotul care face deplasarea in Antalya. Principalele semne de intrebare sunt legate de cei doi jucatori ai Severinului pe care Iasul i-a curtat in aceasta iarna, Milan Mitic si Hugo Moutinho. "Severinul a inaintat apel impotriva deciziei prin care Mitic si Moutinho au fost declarati liberi de contract, insa nu au platit taxele pentru memorii. Daca nu se intampla nimic in aceasta seara, Mitic poate sa vina marti la Iasi, in timp ce Moutinho mai trebuie sa astepte o zi" a spus presedintele CSMS, Florin Prunea, aseara, inainte de inchiderea editiei, seful executivului iesean spunand ca in cazul Ovidiu Mihalache, fotbalistul Astrei Giurgiu care a tratat cu Iasul, nu au aparut elemente noi.

Altfel, modul in care va functiona pe viitor Centrul de Copii si Juniori va fi anuntat miercuri, sefii clubului amanand cu doua zile prezentarea oficiala a proiectului. Cert este ca fostul fundas al Politehnicii, Catalin Abalasei, va fi directorul tehnic al CCJ, Liviu Petrache – coordonatorul Centrului, care va mai avea inca patru antrenori angajati, restul urmand a lucra in regim de colaborare. Vasile Simionas, care a ocupat in ultima perioada postul de director al Centrului, va raspunde in viitor de scouting.

Comentarii