Haos la CSMS

vineri, 20 iulie 2012, 21:46
3 MIN
 Haos la CSMS

CSMS Iasi face primul pas in elita fotbalului romanesc intr-o atmosfera extrem de tensionata, fara antrenor si cu un lot extrem de subtire. Socul zilei de ieri a aparut inaintea antrenamentului, derulat aseara, cand antrenorul Ionut Popa a anuntat ca paraseste echipa! Tehnicianul a facut anuntul in vestiar, apoi a asistat de pe margine la sedinta de pregatire a elevilor sai. Popa a explicat de ce pleaca astazi din Iasi: "Eu tin prea mult la ieseni ca sa ma fac de ras in fata lor. Nu numai ca nu mi s-au adus cei patru fotbalisti de calitate care mi s-au promis dupa ce am promovat, ci am si pierdut, intr-o singura zi, trei jucatori experimentati, cu care am lucrat in pregatire. La ora actuala, lotul este sub cel pe care l-am avut in Liga a II-a. Cum diferenta intre Liga I si Liga a II-a este enorma, nu am cum sa-mi asum singur responsabilitatea acestei echipe. Mi-am luat ramas bun de la baieti, i-am incurajat, sambata dimineata plec la Arad".

Cei trei jucatori la care a facut trimitere Popa sunt Gado, Onofras si Milea, despre ale caror situatii "Ziarul de Iasi" v-a informat in numarul de ieri. Despartirea de primii doi a fost anuntata si ieri de presedintele iesenilor, Florin Prunea: "Onofras si Gado nu au participat la antrenament. Le-am facut noi oferte, nu le-au acceptat, ramane sa le dam actele". Ruptura dintre parti a fost anuntata de mai mult timp, dupa ce fotbalistii amintiti nu au acceptat ca acordurile incheiate vara trecuta, prin care obtineau o marire de salariu in cazul promovarii in Liga I, sa fie revizuite. Sefii clubului doreau ca retributiile lui Gado si Onofras sa fie conditionate de anumite criterii, lucru pe care sportivii nu l-au acceptat. In ceea ce-l priveste pe Milea, acesta va sta in tribuna deoarece nu a obtinut statutul de jucator liber, statut care i-ar fi permis inregimentarea la echipa ieseana. Conform unor zvonuri lansate de oficiali ai CSMS, piedica ar fi fost pusa de Radu Calin, cel care l-a avut in proprietate pe Milea, la Chimia Brazi. Calin, seful fostului actionar al FC Politehnica, Mobilis, este la un pas de a deveni unul din oamenii cheie de la Otelul Galati, in urma acordului pe care il are cu Marius Stan, ex-presedintele Politehnicii si Otelului fiind acum primar al Galatiului. Lista absentelor din tabara gazdelor nu se limiteaza la cei trei jucatori amintiti, aceasta fiind ingrosata de Ciucur, Nalati si Badic, toti fiind accidentati. Si cum Popescu nu este legitimat, iar negocierile cu Keita nu erau finalizate, aseara, CSMS nu avea 18 seniori valizi pentru jocul din prima etapa a campionatului! Problemele severe de lot fac ca formula de start incercata pentru disputa cu Galatiul sa contina doi dintre jucatorii care in returul Ligii a II-a au avut statut de rezerva, Mitrea si Straton, si o improvizatie, Herghelegiu fiind folosit mijlocas dreapta. Extrem de subtire este si banca de rezerve, unde vor aparea chiar si abia venitii Mihalachioaie si Curiliuc, desi acestia au cateva zile de antrenamente in aceasta vara si abia daca isi cunosc coechipierii.

Si oaspetii sunt constienti de diferenta de valoare existenta intre cele doua formatii. Acest lucru l-a facut pe capitanul Otelului, Sergiu Costin, sa declare ieri, intr-o conferinta de presa ca "100% batem la Iasi.

Biletele la meciul de duminica vor costa 10 lei la peluze si 20 lei la tribune.

Aseara, sefii CSMS au anuntat ca incearca sa-l convinga pe Ionut Popa  sa revina asupra deciziei de a parasi Iasul. (Ovidiu MINEA)

Formatiile probabile

CSMS: C. Lungu – P. Jovanovic, Tincu, Mitrea, Vladu – Herghelegiu, Petrovic, Straton, Cl. Tudor, Tiganasu – Cl. Ionescu.

Otelul: Grahovac – Ripa, Perendija, Costin, S. Ilie – Filip, Giurgiu – Iorga, Stromajer, Bus – Pena.

Comentarii