Honduras- Chile 0-1 (0-1)

miercuri, 16 iunie 2010, 16:26
2 MIN
 Honduras-  Chile 0-1 (0-1)

Honduras: Valladares – Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre – W. Palacios, Guevara (’64-Thomas) – Alvarez, Nunez (’78-Martinez), Espinoza – Pavon (’60-Welcome). Antrenor: Reinaldo Rueda.

Chile: Bravo – Isla, Medel, Ponce, Vidal (’81-Contreras) – Millar (’52-Jara), Carmona, Fernandez – Sanchez, Valdivia (’87-M.Gonzales), Beausejour. Antrenor: Marcelo Bielsa.

Cartonase galbene: W. Palacios / Carmona, Fernandez.

Arbitru: Eddy Maillet (Seychelles).

0-1, min. 34: triunghi de pase al chilienilor, Isla centreaza de pe dreapta si mingea ricoseaza in poarta din Beausejour, dupa o incercare de respingere a lui Chavez.

De aproape o jumatate de secol n-a mai simtit Chile gust de victorie mondiala, ultima data in finala mica a turneului pe care l-a gazduit in 1962. Dupa atita amar de vreme chilienii au rupt pisica in doua chiar la debutul lor in Africa de Sud pentru ca au intilnit o echipa mai rasarita dintr-o anumita zona geografica, dar care si-a tradat valoare si atunci cind a luat bataie recent la scor de forfait de la nationala lui Razvan Lucescu. Ca intilnirea s-a incheiat doar cu un succes la limita,  este vina exclusiva a sud-americanilor care au avut o caruta de ocazii dar nu le-au fructificat. Scenariul partidei a fost relativ simplu pentru ca hondurienii au alergat mai mult dar dupa minge in vreme ce adversarii lor au plimbat balonul si au avut posesie si control total. Prima repriza a fost saraca in ocazii insa a venit cu gol. Daca Fernandez si Vidal n-au gasit spatiul portii, Beausejour s-a plasat bine la faza unicei reusite. Mai agresivi au fost chilienii dupa pauza, cautind desprinderea. Isla a facut maraton pe dreapta si a creat superioritate acompaniat de Sanchez si ocaziile au curs: Sanchez (sut pe linga din marginea careului), Ponce (singur cu capul din 3 m, balon respins de Valladares) si Isla (care a intirziat o fractiune de secunda o reluare din careul mic). Cu moralul sus Chile asteapta acum urmatoarea confruntare cu Elvetia, intr-un duel pentru un loc in faza optimilor de finala.

Comentarii