I-a iesit pasienta

luni, 10 decembrie 2007, 22:00
3 MIN
 I-a iesit pasienta

Urias balon de oxigen a inhalat duminica Iasul! Intilnind o formatie ce urmareste de ani buni ca rezultatele sa fie in rezonanta cu conditiile europene avute, trupa pregatita de Ionut Popa a facut o prima repriza excelenta, la finele careia Timisoara putea sa se felicite ca a scapat cu doar un gol primit. Chiar daca, pe fondul trezirii banatenilor, repriza secunda a adus un recul evident in calitatea jocului gazdelor, acestea au compensat printr-o daruire de exceptie, reusind sa pastreze in Copou toate cele trei puncte puse in joc.

Din punct de vedere tactic, daca oaspetii au mizat pe clasicul "4-4-2", cu Mc Kain urcat la inchidere, Iasul a trasat o linie cu o curbura variabila intre cei patru fundasi si virful impins, Bilba. Pe faza ofensiva, Silvasan si Miclea deveneau autentice extreme, Naidin si Paruolo distantindu-se de punctul central a celor doua ramuri ale curbei, L. Munteanu; momentul defensiv aducea coborirea primilor doi si, pentru inchiderea culoarelor spre poarta lui Branet, alunecarea spre zona centrala a jucatorilor care au avut statut clar de mijlocasi.

Tinind cont de rezultat, reteta i-a iesit din plin lui Ionut Popa care a avut, in plus, inspiratie si in ceea ce priveste rolurile trasate actorilor. Acest lucru s-a simtit atit in start, cind mutatiile facute (Kalai – fundas stinga si L. Munteanu – inchizator) s-au dovedit inspirate, cit si in momentul schimbarilor, mai ales ca primele doua s-au datorat accidentarilor a doua piese importante, Bilba si Naidin.

In razboiul de guerila pe care-l duce in ultima perioada cu sefii clubului, Popa a bifat duminica nu doar la capitolul inspiratie ci si la alte doua elemente foarte importante: sustinerea generala a tribunelor si, mai ales, a jucatorilor. Devotati, daruiti pina la sacrificiu, fotbalistii Politehnicii au dovedit ca antrenorul nu si-a pierdut autoritatea la nivelul vestiarului, lucru ce este considerat, de multe ori, decisiv la o echipa.

Si chiar daca (paradoxal, la prima vedere, perfect normal daca ne referim la Iasi!) elementele generatoare ale victoriei au intristat multe fete si a pleostit multe caciuli la "oficiala", acest lucru aduce o doza suplimentara de liniste inaintea foarte importantei partide de simbata, de la Craiova. 

Poli-catalog

Branet (6,5) – intrebuintat doar in actul doi, cind a fost sigur; a avut o interventie decisiva, la 2-1, cind l-a blocat pe Bucur.

Homei (6) – citeva curse de senzatie, combinate cu gafe elementare.

Ciobanu (6) – o prima repriza excelenta, pierdere de turatie in actul doi.

Ilie (6) – nu a mai avut determinarea etalata in alte partide.

Kalai (7) – sigur in defensiva, are meritul de a fi inscris golul decisiv.

Naidin (7) – unul dintre cele mai bune jocuri facute de la venirea in Copou.

L. Munteanu (6,5) – joc tactic bun.

Paruolo (6) – a avut citeva centrari bune, inclusiv la golul doi.

Silvasan (6) – s-a zbatut mult, fara a ameninta insa poarta lui M. Popa.

Bilba (7) – la primul gol, a aratat de ce e atit de curtat, iar in minutul 24, cind a ratat copilareste, de ce e contestat.

Miclea (6) – "descurcaret" in atac, neinspirat la finalizare, irosind trei ocazii importante.

Buta (6) – a adus un plus de viteza; a ratat o ocazie importanta in prelungiri.

Sfirlea (6) – harnic.

Onut a intrat in minutul 79, aducind o nota de siguranta in defensiva.

Comentarii