Iasul are un super-greu

luni, 19 mai 2008, 21:03
2 MIN
 Iasul are un super-greu

Boxul iesean a dat multi sportivi de valoare, iar urmasul lor pare a fi Mihai Nistor, un sportiv pregatit la CS Nicolina de catre antrenorul Nicolae Chipirog, iar lucrul care merita evidentiat este acela ca Mihai poate deveni, in viitor, un supergreu de valoare, cum n-a mai avut de mult Iasul. Dupa ce si-a zdrobit adversarii la Cupa Romaniei, desfasurata in martie in Capitala, ieseanul a facut acelasi lucru si la Campionatele Nationale de tineret, care s-au desfasurat saptamina trecuta la Ploiesti.

Toti adversarii din ring au cazut secerati de pumnul naprasnic al lui Mihai, care a atras atentia antrenorului federal, Valentin Vrinceanu si a selectionerului lotului national de tineret, Grigore Bondavali. Nascut in judet, la Totoesti, Mihai Nistor are 1,85 m si 96 de kilograme si dovedeste, pe linga calitatile fizice extraordinare si o putere de lupta si concentrare deosebite. Mihai s-a remarcat anul trecut la Campionatele Nationale de cadeti, unde a cucerit locul I, in timp ce la tineret s-a oprit in semifinale. Acum, odata cu selectionarea in lotul national, Nistor are toate sansele de a reprezenta Romania la CM de tineret, care vor avea loc in luna iulie, in Anglia.

In cadrul competitiei de la Ploiesti, Dragos Marin a obtinut medalia de argint la categoria 57 kg, boxind curajos in finala cu favoritul Razvan Badulescu (Dinamo). Dragos este antrenat la CSM Gladiatorul de catre Constantin Dreer.  Alti trei sportivi ieseni, Cosmin Tabaranu (Nicolina), Gabriel Damoc si Laurentiu Scintee (CSM Unirea Soroceanu, antrenori Viorel Soroceanu si Dan Simionica) au ajuns pina in sferturi, ocupind locurile V.

"Tin sa multumesc tuturor celor care au avut incredere in noi si ne-au ajutat in obtinerea acestor rezultate", ne-a spus antrenorul de la Nicolina, Nicolae Chipirog, mentionind in special pe Traian Pricop, managerul FGM si Cornel "Lus" Luca, managerul firmei SC TEO CONSTRUCT SRL.

Comentarii