Iesenii au batut ieri recordul

joi, 29 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Iesenii au batut ieri recordul

Avind in vedere parcursul destul de bun al echipei din Copsa Mica in acest retur, era de asteptat ca iesenii de Politehnica Mecon sa primeasca ieri o replica viguroasa, lucru care s-a dovedit a fi fals. Inca de la incalzire a surprins prezenta a doar opt jucatori oaspeti la teren majoritatea cu figuri de liceeni. Debutul partidei avea insa sa produca surpriza, oaspetii reusind sa mentina egalitatea dupa primele atacuri. De la 2-2 (‘3) s-a produs schimbarea, iesenii reusind sa se desprinda relativ repede pe tabela de marcaj. Cu o aparare mobila care a pus mari probleme ofensivei adverse, gazdele au fructificat aproape orice minge si au reusit sa inscrie de zece ori consecutiv fara sa primeasca. In tribune atmosfera era deosebit de relaxata, spectatorii facind glume peste glume in ceea ce priveste diferenta de clasa din teren. Si cum problema victoriei nu se mai putea pune, elevii antrenati de Costel Schender si Tiberiu Daian dau drumul la spectacol. "Brunetelul" din poarta adversa nu mai dovedeste la scos mingea din poarta, asa ca pot sa intre pe teren si rezervele: Bocan, Halauca, Chirila si Hutanu. Acesta din urma si-a descoperit vocatia de pivot si Politehnica Mecon conduce relaxant la pauza. La reluare, gazdele pastreaza doar doi titulari in teren, insa Metalul incepe din nou bine si mai reduc din diferenta (29-14, in min. 39) pe fondul unor goluri relativ usoare primite de Buga. In jocul gazdelor se simte relaxarea si acest lucru este sanctionat de tribuna care cere revenirea titularilor in teren si ducerea spectacolului pina la capat. Antrenorii se "executa" treptat si dupa citeva reusite pe contratac ale lui Ruginosu iesenii fac 36-16 (’47).
In conditiile in care oaspetii sint in totala criza de idei, gazdele revin in prim plan cu "aeriene" (mai mult sau mai putin reusite) si pase pe la spate. Finalul a oferit iesenilor nu numai cele trei puncte, dar si un record (cele mai multe goluri inscrise de o echipa intr-un meci in acest sezon). In plus, a venit confirmarea ca Politehnica Mecon are cel mai puternic atac din serie.
Au evoluat pentru ieseni: Pralea, Buga – Timofte (6 goluri), Pascutoi (3), Massari (6), Halauca (5), Adam (3), Aanicai (4), Bocan (4), Chirila (4), Ruginosu (6) si Hutanu (4). (Lucian MINUT)

Comentarii