Iesenii au „scapat” de dublu

marți, 07 iulie 2009, 21:52
2 MIN
 Iesenii au „scapat” de dublu

Pe o caldura infernala, Trofeul Municipiului Iasi la tenis a debutat ieri la Arenele CFR cu citeva partide de pe tabloul de simplu si un tur complet pe tabloul de dublu, in total noua ore de competitie. Inca din prima zi s-au ivit surprizele si prima pe lista este eliminarea favoritului nr. 6, germanul Haenle, care a fost invins cu 4-6, 2-6 de ucraineanul Gleb Alekseenko. Spaniolul venit din calificari, Rodriguez-Navarro a dispus si el de James Feaver, britanicul mult mai bine clasat in ierarhia ATP, in vreme ce alt spaniol, Granollers-Pujol (favorit nr. 3), l-a executat rapid pe romanul Alexandru Lazar cu 6-1, 6-1. Belgianul Folie a dispus apoi de Paul Puscasu cu 7-6(5), 6-2 in vreme ce alte doua partide de simplu au necesitat cite trei seturi. Veniti din calificari romanii Dragos Mirtea si Ilie Giurgiu au incins zgura si primul s-a impus cu 6-2, 6-7(4), 6-3, in vreme ce pe vecinii de clasament mondial, Torroni (Italia, 869 ATP) si Anikanov (Ucraina, 868 ATP) i-a prins in plin soarele amiezii pentru un succes al "macaronarului" cu 5-7, 6-4, 6-2. Primul tur de pe tabloul de dublu a consemnat iesirea din cursa a tuturor iesenilor.

 In partida detinatorilor de wild-card perechea Stefan Leonte – Silviu Mistreanu n-au reusit sa tina pasul decit in primul set cu perechea Golia (Italia) – Parada (Chile), pentru un sec 3-6, 0-6. Emanuel Brighiu impreuna cu britanicul Feaver n-au avut nici ei prea multe sanse cu gemenii ucraineni Alekseenko (favoriti nr. 2), in fata carora au pierdut simetric, 3-6, 3-6. Primii favoriti Victor Ionita si Marius Copil au inceput de la 0-2 meciul cu italienii Capone si Torroni apoi s-au impus cu 6-3, 6-4, Marcel-Miron si Costin Paval (favoriti nr. 4) au cistigat dupa un set doi cu tie-break intilnirea cu spaniolii Guiata-Pais – Hernandez-Aguila iar marea supriza a venit din disputa Agafonov (Ucraina) – Kozin (Rusia) contra Angelinos (Grecia) – Anikanov (Ucraina). Favorita nr. 3 si cistigatoare vineri la Medias in finala de dublu a turneului F8, perechea Agafonov – Kozin a cedat cu 3-6, 6-7 (4).

Ziua a doua a turneului dotat cu premii in valoare de 10.000 de dolari debuteaza astazi cu ultimele partide din primul tur la simplu si intilnirile din sferturile de finala ale turneului de dublu. De la ora 10.00 pe terenul "Ilie Nastase" Marius Copil (favorit nr. 4) il intilneste pe ieseanul Stefan Leonte, Ionita (favorit nr. 1) joaca apoi impotriva moldoveanului Roman Tudoreanu, 4 iar Razvan Sabau (favorit nr. 5) primeste replica grecului venit din calificari, Angelinos. Pe terenul "Virginia Ruzici" tot de la ora 10.00 se confrunta intr-un meci interesant ucraineanul Agofonov cu rusul Kozin, apoi Vadim Alekseenko (Ucraina, favorit nr. 7) joaca cu belgianul Vandenbulcke, semifinalist in turneul de la Medias. In fine, debut la un turneu futures va fi consemnat pentru junele de 17 ani Silviu Mistreanu (CSS Unirea Iasi), care va intilni de la ora 11.00 pe terenul "Florenta Mihai", un alt tinar de pespectiva de 18 ani, Laurentiu Gavrila.

Comentarii