Iesenii risca totul

marți, 30 octombrie 2007, 22:16
3 MIN
 Iesenii risca totul

Ambitia conducatorilor echipei de popice CFR Olimpia ACB de a organiza la Iasi un meci din cupele europene inca mai sta sub semnul intrebarii. Dupa ce au obtinut un excelent loc V la Cupa Mondiala in intrecerea campioanelor europene si au obtinut automat calificarea in Liga Campionilor, iesenii au inceput sa tremure pentru dreptul de a organiza meciul tur cu ungurii de la Ferroep Szeged, programat pe 24 noiembrie. Si asta din cauza faptului ca instalatiile pe care le are in prezent arena ieseana nu sint omologabile pentru o competitie de acest nivel.

Imediat dupa ce au revenit din Polonia conducatorii s-au miscat rapid si au incheiat un contract cu producatorul german "Karl Funk & Comp" pentru ca pistele din placi si modificarile la instalatia electronica sa fie gata pina la ora meciului cu ungurii.

Teama ca lucrurile nu vor evolua cum trebuie raminea si presiunea a crescut mai mult dupa ce conducatorii lui Ferroep au "adulmecat" problemele si au avansat oferta catre ieseni ca ambele partide sa se dispute la Szeged. Nici o eventuala varianta de rezerva in Romania (Galati, Cluj sau Hunedoara) nu era de actualitate cita vreme conducatorii au anuntat Iasul ca loc de disputare.

"Riscam sa nu putem organiza acest meci daca sala nu este gata si atunci probabil ca vom primi si sanctiuni de la federatia internationala. Am primit totusi astazi (n.r. – ieri) noi asigurari din Germania ca lucrurile vor decurge conform planului. Avem o masina pregatita sa plece saptamina viitoare sa aduca materialele apoi va urma montajul. Nu stiu daca va ramine timp si pentru pregatirea sportivilor. Am fost intr-o mare dilema dar sint dispus sa risc pentru ca, pina la urma, asta a fost tinta noastra – sa aducem un meci de cupa europeana la Iasi. Ungurii au o echipa foarte tare si nu ne va fi usor dar vreau macar sa fim demni si sa ne jucam sansa corect, nu sa ne predam acceptind sa jucam ambele meciuri pe terenul lor.", a spus presedintele CS CFR, Radu Pipa.

Antimirescu la cutit

Chinuit de o buna bucata de vreme de dureri lombare, unul dintre cei mai buni popicari ai echipei iesene a aflat ca nu va scapa de probleme decit in urma unei operatii de hernie de disc, interventie care-l va scoate din circuit pentru urmatoarele sase luni adica tot restul sezonului.

In cautare de solutii pentru a-si completa lotul, iesenii inca mai asteapta solutionarea situatiei lui Gyula Veres, a carui echipa, Rulmentul Brasov, nu s-a prezentat la nici un meci din primele patru etape ale sezonului.

Cu drept de joc in cupele europene pentru CFR Olimpia ACB (cu care a fost in Polonia), Veres are semnata o cerere de transfer pentru ieseni si in ceea ce priveste o mutare in competitia interna. "Gyula nu poate pleca la alta echipa din tara si va veni la Iasi. El a fost la niste probe in Germania dar n-a vrut sa ramina, pentru ca era vorba de o echipa de liga a IV-a. Asteptam doar decizia federatiei cu privire la excluderea Rulmentului.", a mai adaugat Pipa.  

Comentarii