Iesenii se afunda

duminică, 26 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Iesenii se afunda

Otelul: Barbu – Dragomir, Rohat. D. Munteanu, Nanu – Marginean,Gheara (’33 – Craciun), Tanase, Aldea – Oprea (’56 – Calin), Iacob (’76 – Izvoreanu). Antrenor: Sorin Cirtu.
Poli: Branet – Beceru, Onut, Petre (’46 – Bordianu), I. Ionescu, Toma – Cl. Ionescu (’71 – Pacurar), Mitruc, Cristea, Miclea (’61 – Arhire) – Bilba. Antrenor: Narcis Ciocirlan.
Arbitri: Al. Deaconu – S. Stoianof, Ad. Vidan.
Cartonase galbene: Gheara, Nanu, D. Munteanu, Rohat, Aldea / Toma
1-0, min. 67: Craciun, din interiorul careului, sut pe linga Branet, dupa o cursa pe partea stinga, urmata de centrare, a lui Calin.
Pretinsul derby moldav a fost o stralucita reclama antifotbal, jucatorii celor doua echipe putind fi foarte bine eroii unui clip publicitar in acest sens. Din prima repriza, cu greu putem extrage doua faze de poarta mai acatarii, sutul de la 20 m al lui Danut Oprea, respins in extremis de Branet (’26), urmat la sase minute de incercarea lui Claudiu Niculescu, la poarta lui Barbu. Cea mai mare ocazie a meciului, cu exceptia golului, s-a nimerit a fi in min. 53 la poarta ieseana. Atunci, Aldea a sutat, Branet a respins in fata, iar Tanase a reluat de la 10 m, golul fiind salvat de pe linia portii de Beceru. Golul cel adevarat a venit datorita efortului de sprinter a veteranului Augustin Calin, care a dinamizat ofensiva haotica a gazdelor, antrenorul Sorin Cirtu nemaistiind ce mutari sa mai faca (pina atunci, in min. 20, olteanul l-a impins pe Aldea in avanposturi, trecindu-l pe Oprea pe banda stinga, iar in min. 33, l-a scos pe inchizatorul Gheara, trecindu-l pe acest post pe Marginean). Dupa gol, iesenii au incercat sa egaleze, atacind haotic poarta gazdelor, astfel incit cea mai mare ocazie a apartinut tot Otelului, debutantul Bordianu (intrat la pauza datorita accidentarii lui Tinel Petre) respingind in propria… bara sutul din lovitura libera a lui Craciun!
Telenovela Stan continua
& La partida a asistat presedintele CA al clubului, Gheorghe Nichita, care a caracterizat partida ca „un meci de Divizia C”, criticind lipsa de curaj a iesenilor, in special, a lui Irinel Ionescu si Onut. Ultimului, primarul Iasului i-a transmis: „in locul tau, mi-ar fi rusine ca sint fotbalist venit de la Dinamo”. Nichita a mai anuntat ca se va decide in aceasta saptamina in privinta noii echipei tehnice: „Iasul are conditii sa tina un antrenor de valoare si acesta nu are de ce sa se teama, ca mai rau nu se poate”, a precizat Nichita & Nu a lipsit de la meci nici presedintele demisionar al clubului, Marius Stan, care a stat alaturi de Maricel Popa, seful viitoarei structuri organizatorice a clubului, care ii ceruse lui Stan, cu o saptamina in urma, o „demisie de onoare” & Stan, care va fi prezent la nunta vicecampioanei olimpice la atletism Ionela Tirlea-Manolache, a lasat sa se intrevada o mica sansa de a reveni in fruntea clubului, daca Nichita ii va indeplini anumite conditii & Fundasul stinga al Iasului, Toma, a fost aplaudat la scena deschisa de catre spectatorii galateni, care nu l-au uitat de pe vremea cind juca la Otelul. Aceiasi suporteri au trecut de la huiduielile si indemnurile tip „Jucati fotbal”, din prima repriza, la „Pentru noi, sinteti campioni”, la finalul meciului. Asta in timp ce Iasul a fost reprezentat in tribune de 10 suporteri, veniti cu un microbuz cu sigla „Ziarului de Iasi” pe caroserie. &Vulcanicul Sorin Cirtu s-a dat din nou in spectacol: in prima repriza, i-a complimentat pe Munteanu si Marginean cu iliescianul „Mai, animalule!”, iar dupa gol a strigat la Craciun: „Du-te cu omul, f…-ti ma-ta in c…”. De dragalaseniile lui Sorinache n-a scapat nici arbitrul Deaconu, pe care l-a acuzat ca nu a acordat penalty Otelului la un contact intre Craciun si Ir. Ionescu. „Sa nu-ti amintesc ce-ai facut pe la alte meciuri”, i-a strigat Cirtu arbitrului de centru. & Narcis Ciocirlan (antrenor, Poli): „S-a vazut un oarecare progres. Rezultatul a fost nedrept, pentru ca la fel ca si in alte meciuri, n-am avut sansa” (Ovidiu MINEA)

Comentarii