In Giulesti se joaca campionatul

marți, 31 martie 1998, 23:00
3 MIN
 In Giulesti se joaca campionatul

Astazi, de la ora 14, pe Stadionul "Giulesti" are loc cel mai important eveniment fotbalistic intern al sezonului: derbiul Steaua – Rapid , joc care poate decide in foarte mare masura titlul de campioana in sezonul 1997-1998. Situatia din clasament este foarte bine cunoscuta: 1. Steaua – 63 p; 2. Rapid – 61p; la adevar: Steaua +24, Rapid +22. Aceasta inseamna ca daca echipa militara obtine cel putin un punct in Giulesti, drumul spre titlul national le este deschis; insa daca rapidistii obtin victoria, sansele le vor suride mai mult fiindca, dupa cum a pornit acest miniretur, este evident ca situatia la adevar conteaza foarte putin, ambele echipe trebuind sa faca toate tipurile de eforturi posibile pentru a nu da nici un rateu in cele 7 etape care au mai ramas.
De aceea, atmosfera inaintea marelui derby este cit se poate de incinsa. Ambele echipe s-au cantonat in pregatiri, antrenamentele s-au intensificat, iar in ceea ce priveste organizarea, se fac eforturi deosebite pentru a se evita incidente nedorite dintre bandele de suporteri, intelectualii lui Constantin Mincea si diplomatii lui Jean Pavel fiind separati, in tribune, de garduri de sirma. Rapidul va suporta in aceasta intilnire, handicapul absentei lui Danut Lupu, accidentat in partida de simbata, de la Cluj, dar, dispecerul giulestenilor va fi, aproape sigur, noua achizitie, Ovidiu Maier, adus pe parale grele de la Gloria Bistrita. Intrebarea care si-o pune Mircea Lucescu (si nu numai el) este daca acest capricios ardelean va fi in masura sa se integreze din mers in angrenajul echipei visinii. Avind in vedere importanta deosebita a acestui derby, nu excludem variante tactice surprinzatoare, atit din partea Rapidului, cit si a mai tinarului tehnician stelist, Mihai Stoichita. Vor ataca giulestinii din start, pentru a-si fructifica in regim de urgenta avantajul terenului? Va aplica Mircea Lucescu tactica de asteptare atit de bine cunoscuta lui, bazindu-se pe o aparare consolidata si pe forma de zile mari a lui Bogan Lobont si cautind, pe contraatac, gaurile consacrate ale defensivei steliste? Dar Steaua, ce suprize tactice poate pregati acestui tehnician trecut prin ciur si prin dirmon?
Sint intrebari la care doar desfasurarea derbiului de miine (in tur, 2-2) poate raspunde. Partida va fi transmisa, in direct, pe primul program al Televiziunii Nationale.
In afara acestei intilniri, miine, de la ora 16, vor avea loc alte sapte partide. In lupta pentru locul III, importante sint jocurile FCM Bacau – FC National (in tur, 0-2) si Foresta Falticeni – Otelul Galati (0-3), ambele (mai ales ultimul) importante si pentru gazde in tentativa lor de a evita locurile infierbintate. La Tirgoviste, jocul Chindia – Sportul Studentesc (1-4) ar fi trebuit sa fie un veritabil derby al cozii, dar, dupa cum se stie, echipa din Regie si-a epuizat aproape in intregime sansele de salvare. In schimb, meciul Petrolul – Farul (0-1) se va juca pe contre, gazarii sperind sa confirme ultimele rezultate reusite pe terenuri straine, iar marinarii – rivnind la punctele care sa le aduca linistea. Mai putin incrincenate se anunta meciurile FC Arges – Gloria Bistrita (2-3), Universitatea Craiova – Jiul (5-2) si CSM Resita – Ceahlaul (0-1).
In avanpremiera etapei, ieri s-a jucat partida Dinamo – Universitatea Cluj . Scorul final a fost de 2-1 (1-0) pentru gazde , prin golurile inscrise de Batrinu (33, 89 – penalty), respectiv, Cioloboc (51). In repriza secunda, la scorul de 1-1, Fl. Petre (Dinamo) a fost eliminat. (Nic. G)

Comentarii