„In primar ne e speranta!”

miercuri, 07 ianuarie 2009, 21:41
3 MIN
 „In primar ne e speranta!”

– Bogdane, luni e reunirea. Esti gata de munca?

– Abia astept sa-mi revad colegii si sa incepem treaba.

– Vacanta a fost OK?

– Sigur, chiar daca in afara unei vizite in Maramures, la Daniel Rednic, care joaca acum la Baia Mare, am stat mai mult pe acasa.

– Au aparut zvonuri legate de faptul ca unii dintre jucatori nu mai vor sa se intoarca la Poli. Tu ce faci?

– Capitanul paraseste ultimul corabia atunci cind se scufunda, nu? Oricum, noi avem in continuare sanse mari sa nu ne scufundam!

– Ai mai vorbit cu alti jucatori? Ti-a spus vreunul ca nu se intoarce luni?

– Nici unul! Ramine de vazut situatia lui Leo (n.r. – Naidin), caruia i-a expirat contractul.

– Ai un ton optimist. Stii ceva ce nu se stie?

– Nimic special. Ba chiar nu am reusit in aceasta perioada de vacanta sa nu vorbesc cu nimeni din conducere, pentru a afla noutati.

– Pai tocmai asta este, nu prea sint noutati…

– Mi-am dat seama, dupa card! Insa eu continui sa cred ca domnul primar Nichita, care a demonstrat de atitea ori cit de mult iubeste aceasta echipa si cit de mult ii respecta pe zecile de mii de ieseni care tin la Politehnica, va gasi o solutie de redresare financiara. Pentru ca lipsa banilor a fost problema cea mai mare la noi. Joc fotbal de atita timp si stiu ca banul este principalul stimulent, principalul factor care asigura stabilitate la orice club. Daca vor fi gasite fonduri minime pentru desfasurarea activitatii in bune conditii, daca vom fi platiti la timp, ne putem regasi entuziasmul cu care sa ne batem pentru evitarea retrogradarii.

– Doar lipsa banilor v-a tras in jos in tur?

– Nu, dar a fost factorul principal. Foarte mult a contat si faptul ca nu am avut o relatie mai apropiata cu Consiliul de Administratie. A existat o lipsa de comunicare, care ne-a afectat munca de zi cu zi si, implicit, rezultatele. Foarte importante au fost si arbitrajele, in majoritatea meciurilor noi fiind luati de fraieri, fie prin maniere potrivnice, fie prin decizii importante luate impotriva noastra fara acoperire.

– Ionut Popa a anuntat ca nu se intoarce la echipa decit daca va avea garantia ca va lucra cu jucatori multumiti. Cum comentezi?

– E normal sa ajunga si dinsul la capatul rabdarii dupa atitia ani in care mereu au fost probleme cu banii si a trebuit mereu sa se gindeasca la ce solutii sa adopte pentru a ne face sa uitam de necazuri. Iar ca in tur nu a fost niciodata! Probabil se gindeste ca daca situatia ramine la fel nu are cum sa lucreze in cantonament asa cum stie dinsul si totul e in zadar. Eu ramin insa la parerea ca domnul primar va gasi solutia de a linisti spiritele.

– Anul trecut ati facut "^1" in retur. Puteti repeta aceasta performanta?

– E foarte greu de dat garantii. Sigur va fi ca ne vom bate sa realizam acest lucru. Eu cred ca fiecare jucator isi doreste sa ramina in Liga I, nimeni nu isi doreste retrogradarea. Iar daca vor fi conditii minime pentru performanta, avem sansa noastra.

Cadoul lui Popa de ziua lui

Antrenorul principal al Politehnicii Iasi, Ionut Popa, a anuntat ieri, de onomoastica sa, ca este dispus sa faca un cadou consistent. "Sint dispus sa renunt in retur la 50% din salariul pe care-l am la Politehnica, daca acest lucru contribuie la stabilizarea financiara a clubului!" a fost anuntul tehnicianului, care a glumit: "Nu am baut nici 50 de grame de palinca, asa ca vorbesc cit se poate de serios". Popa a completat apoi: "Eu le-am promis jucatorilor dupa meciul cu Rapid ca la reluarea pregatirilor vor fi cu banii la zi. Daca se intimpla acest lucru, ma inham la treaba, daca nu, nu pot veni, pentru ca nu mai am credibilitate in fata lor. Primul pas ce trebuie facut apoi este stabilirea unui plan financiar clar, pentru ca nu mai merge ca in tur. Sa li se spuna jucatorilor ca li se diminueaza contractele, sa li se mareasca primele si sa se dea macar jumatate din ele dupa meci. Foarte important este ca banii, multi, putini, sa fie dati la timp. Apoi, vedem cum putem sa ne descurcam cu ce avem".

Comentarii