Incepe campania de transferari

luni, 26 ianuarie 2009, 22:40
3 MIN
 Incepe campania de transferari

Politehnica Iasi da primele semne de dezghet pe piata transferurilor, gruparea din Copou avindu-l in curte, incepind de ieri, pe atacantul Marius Matei, care a fost legitimat in ultima perioada la FC Vaslui. Jucatorul este nascut pe 1 februarie 1984, la Galati, oras unde s-a format ca fotbalist, la echipa Dunarea, la care a evoluat in timpul junioratului dar si in Liga a II-a. In 2004, s-a transferat la Dacia Unirea Braila, unde a evoluat un sezon, urmatoarele doua bifindu-le tot in liga secunda, la FC Botosani. In 2007, virful amintit a fost transferat de FC Vaslui, echipa la care a debutat in primul esalon, dar la care nu a reusit sa se impuna apoi ca titular. De aceea, oficialii "galben-verzilor", care s-au aratat dispusi sa mai cedeze un atacant, pe sirbul Nemanja Jovanovic, si-au dat acceptul ca Matei sa se pregateasca alaturi de Politehnica. Tratativele pentru un eventual transfer urmeaza a fi demarate spre sfirsitul saptaminii, dupa ce antrenorul Cristiano Bergodi il va monitoriza pe jucator. Tot in aceste zile, tehnicianul italian va da un raspuns definitiv si in ceea ce-i priveste pe cei trei jucatori argentinieni ce se afla la probe, sansele ca acestia sa fie transferati de Poli fiind aproape nule, dupa cum v-am informat si ieri.

In paralel, Politehnica testeaza in continuare mai multe piste pentru dublarea posturilor. "Asa cum domnul Bergodi ne-a solicitat, cautam sa aducem jucatori pe posturile deficitare, de fundasi laterali si de atacant. Avem mai multe variante, insa mai dureaza pina se concretizeaza ceva" a spus presedintele Politehnicii, Sorin Boca, ce a adaugat: "Imi doresc ca domnul Bergodi sa aiba la dispozitie in turneul de jocuri din Antalya tot lotul de jucatori cu care vom ataca returul".

Pina la plecarea in Antalya, prevazuta saptamina viitoare, Politehnica se antreneaza in continuare in Copou, in regim de cantonament. Stagiul de pregatire centralizata de acasa, care a inceput lunea trecuta, se va sfirsi vineri, fotbalistii urmind a primi liber in acest week-end. (OM)

Fanii Politehnicii fac cheta

Suporterii formatiei Politehnica Iasi doresc sa initieze o campanie de stringere de fonduri pentru echipa, obiectivul lor fiind asigurarea unui buget de cinci milioane de euro pentru sezonul viitor. "La mitingul pe care l-am organizat in luna decembrie am promis ca vom incerca sa sustinem echipa din Copou si ne vom tine de cuvint. Avem un plan amplu prin care dorim sa stringem suma de cinci milioane de euro pentru sezonul urmator. Vrem sa adunam cite 100 de euro de la 50.000 de persoane din Iasi si nu numai,. Nu cred ca 100 de euro este o suma mare, iar cinci milioane cred ca este un buget destul de bun pentru echipa", a declarat, ieri, pentru NewsIn liderul galeriei Politehnicii Iasi, Marius Srainer. Suporterul echipei moldovene a mai spus ca oficialii clubului sint de acord cu ideea propusa de fani. "Am discutat si cu oficialii clubului, pentru ca nu putem face de capul nostru aceasta campanie. Fiecare contribuabil va primi in schimb un certificat de actionar, produse promotionale de la club sau abonamente. Totul va fi legal, transparent si vom consulta si un avocat inainte de a da startul acestei campanii", a adaugat Marius Srainer.  (NewsIn)

Comentarii