Incepe drumul spre promovare

duminică, 04 iulie 2010, 19:06
3 MIN
 Incepe drumul spre promovare

Una dintre cele mai agitate vacante din istoria Politehnicii ia sfirsit astazi. In cursul diminetii, in Copou sint asteptati atit jucatorii care au terminat sezonul trecut in "alb-albastru" si nu au fost cedati pina acum cit si citeva noutati. De pregatirea acestora se vor ocupa, in primele zile, cind este prevazuta efectuarea vizitei medicale si readaptarea cu efortul, Narcis Ciocirlan si Ioan Cimpeanu, cei care-l vor ajuta pe Ionut Popa in tentativa de revenire in Liga I. Antrenorul care a mai condus Politehnica in trecut se afla in Italia, acolo unde are de rezolvat unele probleme familiale, el fiind asteptat in Iasi, pentru semnarea contractului si startul muncii la echipa, la sfirsitul saptaminii.

Pina atunci, se spera a se definitiva atit schema de la virful clubului – Grigore Sichitiu, care conduce clubul de ceva timp, urmind a semna contractul cu Politehnica si a bate in cuie echipa cu care va colabora – cit si lotul de jucatori. Reamintim, Sichitiu a venit in Iasi insotit de Alexandru Dobrin, iar despre iesenii care au activat pina acum la virful clubului, Cristi Starica, Pavel Hodea si Vasile Simionas, se spune ca isi vor conserva posturile. Referitor la lotul de jucatori, acesta va suferi modificari radicale. Pina acum, au parasit Iasul cu acte A. Ionescu, Onicas, Paun, Badea, Negru, Plesca si Miclea; Marc, Bersnjak, Pecnik vor si ei sa plece, Viveiros, Mihajlov si Ignatov vor veni in Iasi pentru a discuta viitorul colaborarii, insa este putin probabil ca acestia sa accepte diminuarea unor salarii situate intre 7 si 8 mii de euro lunar in conditiile in care Politehnica vrea sa plafoneze remuneratiile la 2 000 de euro lunar. In vizor pentru rezilierea contractelor mai sint si Bilba, Cr. Bratu si Cr. Constantin, sefii din Copou gindindu-se, la ora actuala, sa se bazeze doar pe Branet, Buta, Straut, L. Munteanu, Ilie, Straton, Nogo, Costache, Buhusi, Milea, Birladeanu, Bujor si Lamine din echipa de anul trecut, in discutii raminind si Tincu.

 In aceste conditii, nu e de mirare ca lista jucatorilor vizati de a fi transferati de Poli este lunga. Pe ciorna intocmita de sefii clubului figureaza foarte multe nume, printre acestea regasindu-se Adrian Iencsi (stoperul caruia Rapid nu i-a prelungit contractul), Andrei Marinescu (portarul format de Rapid), Ciprian Manea (portar, devenit liber de contract dupa retragerea echipei FCM Bacau din campionat), Dino Eze (jucatorul nigerian de banda stinga ce a evoluat ultima data la UTA), Marius Mitu (mijlocasul ce a jucat la mai multe echipe din tara si strainatate, ultima data la UTA), Catalin Bucur (atacant afirmat la Oradea, legitimat sezonul trecut la Concordia Chiajna), Eduard Stoica (mijlocas ce a evoluat la Drobeta Turnu Severin si Ariesul Turda), Darius Rogozinaru (mijlocas, ACS Recas), George Taban (mijlocas, FCM Bacau) si Catalin Vraciu (atacant, FCM Bacau). Foarte probabil, citiva dintre acestia vor fi prezenti astazi la reunirea lotului, unde este asteptat si Clement Palimaru, care revine dupa imprumutul la Juventus Bucuresti.

In ceea ce priveste stagiile de pregatire centralizata, cert este cel de la Cimpulung Moldovenesc, ce se va derula in perioada 19-29 iulie, deplasarea in Austria, schitata in perioada 1-12 august, depinzind de nivelul costurilor. Ajungind la capitolul financiar, trebuie precizat ca schita initiala a bugetului pentru sezonul viitor cuprinde un necesar de 2,5 milioane de euro in cazul atingerii obiectivului, promovarea in Liga I.

Comentarii