Inscaunarea lui Prunea

marți, 10 ianuarie 2012, 21:45
4 MIN
 Inscaunarea lui Prunea

Mutarea anticipata la inceputul saptaminii de "Ziarul de Iasi", cooptarea lui Florin Prunea in conducerea Clubului Sportiv Municipal Studentesc (CSMS) Iasi, mai are nevoie doar de semnaturi pentru a fi oficializata. Ieri, fostul international a batut palma cu primarul Iasului, Gheorghe Nichita si cu membrii Comitetului Director (CD) al CSMS pentru o colaborare pe o perioada de doi ani si jumatate. Desi initial se vorbea despre instalarea lui Prunea pe postul de director sportiv, post echivalent, practic, cu cel detinut in tur de Leo Grozavu, care a fost manager, fostul portar va fi presedinte executiv. S-a ajuns la aceasta formula deoarece, spre deosebire de Grozavu, Prunea va avea drept de semnatura la club. Desi a solicitat un salariu de 5 000 de euro lunar, viitorul presedinte al gruparii iesene va avea aceleasi drepturi pe care le avea fostul manager: salariu de 2 500 de euro lunar, decontarea unor cheltuieli de protocol, carburant, telefonie in valoare de 1 150 de euro pe luna, apartament si masina de serviciu, prima de promovare in valoare de 5 000 de euro.

Obiectivul trasat lui Prunea este promovarea in Liga I de fotbal in aceasta vara. In cazul in care Iasul va evolua in elita in campionatul viitor, salariul lunar al presedintelui va creste la 4 000 de euro pe luna. Pentru ca Prunea sa fie presedinte, fostul sef al executivului, Mircea Ursu, va trece pe postul de vicepresedinte, Cristi Starica raminind si el vicepresedinte. In ceea ce priveste antrenorul, Ionut Popa a fost reconfirmat in functie, Prunea nedorind sa propuna un alt tehnician. Viitorul sef al CSMS a avut ultimul cuvint in privinta preparatorului fizic, Ionel Colonel fiind preferat lui Cezar Honceriu ca inlocuitor al lui Ovidiu Chiribici, care a demisionat in aceasta luna. Bugetul stagional al CSMS a ramas la 1,5 milioane de euro, Prunea urmind a gestiona banii care au ramas dupa cheltuielile facute in tur. Toate informatiile amintite au fost obtinute de la surse din cadrul conducerii clubului.

Imediat dupa discutiile purtate la Palatul Roznovanu cu Nichita si membrii CD, discutii care au durat aproape doua ore, Prunea a mers in Copou, unde a sustinut o conferinta de presa, in care a etalat mult optimism. "Dupa citeva tatonari, am venit astazi la Iasi pentru a avea o discutie cu domnul primar si membrii Comitetului Director. Am dorit sa cunosc situatia adevarata a clubului, unde se afla Iasul si ce se doreste. Am gasit oameni care se pricep la fotbal, primarul fiind un mare iubitor de sport. Am fost convins repede de faptul ca se doreste sa se faca ceva important in fotbal, asa ca ne-am inteles pentru un contract pe doi ani si jumatate. Functia de presedinte este una noua pentru mine, insa mi-am facut ucenicia in administratie" a spus Florin Prunea, care are doar cuvinte de lauda pentru orasul nostru: "Vin cu inima deschisa in unul dintre cele mai frumoase orase din tara, care are o traditie culturala, istorica si sportiva importanta. Imi doresc sa promovam in acest an. Stiu citiva jucatori din lotul actual, voi colabora cu domnul profesor, asa cum ii spun domnului Popa inca de cind jucam fotbal, pe care il cunosc si apreciez de mult. Responsabilitatea rezultatelor va fi a antrenorului si jucatorilor, eu urmind a le da tot sprijinul" a spus viitorul presedinte, care a glumit pe seama unei posibile reveniri intre buturi: "Iasul are o excelenta scoala de portari, insa sta rau acum la acest capitol. Eu ma antrenez permanent, ma simt in forma, asa ca, daca va fi nevoie, nu e exclus sa intru in poarta! A intrat si Razvan Lucescu, cind era vicepresedinte la Rapid, nu pot intra eu, care voi fi presedinte?".

Dupa intilnirea cu reprezentantii mass-media, fostul portar a jucat fotbal in Copou, el urmind, dupa inchiderea editiei, sa plece la Bucuresti si sa revina duminica seara la Iasi. Semnarea contractului dintre Prunea si CSMS este prevazuta a fi realizata saptamina viitoare.

Florin Prunea

*Nascut pe 8 august 1968 in Bucuresti. 1,83 metri.

A jucat intre 1985 si 2005 la Dinamo Bucuresti, Universitatea Cluj, Universitatea Craiova, Erzurumspor (Turcia), Astra Ploiesti, Litex Loveci (Bulgaria), FCM Bacau, FC Brasov, Skoda Xanthi (Grecia) si FC National.

* Campion national al Romaniei cu Universitatea Craiova in 1991 si Dinamo in 2002; cistigator al Cupei Romaniei in 1991, cu U Craiova si in 2001, cu Dinamo.

353 de prezente in Liga I, 11 prezente in prima liga a Turciei, 8 prezente in prima liga a Bulgariei si 2 in prima liga a Greciei.

* 14 aparitii in cupele europene (2 in Champions League, 12 in Cupa UEFA)

* 40 de selectii la echipa nationala, patru prezente la turneele finale: CM 1994 si 1998, CE 1996, 2000.

*A fost vicepresedinte al AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania); director al Departamentului de Relatii Internationale din cadrul Federatiei Romane de Fotbal (2006 – iulie 2009); manager general la Dinamo Bucuresti (februarie – decembrie 2010); director sportiv la Astra Ploiesti: ianuarie – august 2011.

* Este observator international.

  

Comentarii