Invingatori, dar neconvingatori

marți, 16 martie 1999, 00:00
2 MIN
 Invingatori, dar neconvingatori

Desi simbata, la Braila, se anunta un "macel", toata lumea asteptind o autentica defilare a oaspetilor, FCM Poli Iasi nu a reusit sa invinga categoric o echipa mai mult decit modesta. De vina a fost, in primul rind, lipsa de concentrare la finalizare, iesenii ratind nonsalant cel putin patru ocazii imense de gol, intre care si un penalty. Nu e mai putin adevarat insa ca pina si spectatorii braileni asteptau mult mai mult de la Poli, o echipa ce are in rindurile sale multi jucatori cu nume. Iesenii insa nu au reusit sa-si impuna jocul, ocaziile venind mai mult pe fondul neputintei unor jucatori braileni care nu au fata nici de Divizia C.
Surprinzator, oaspetii au adoptat un sistem de joc cu 5 jucatori pe linia de fund, neexperimentat in jocurile amicale. Poate, teoretic, lateralii Gavrilescu si Bordeanu trebuiau sa joace mult mai ofensiv insa acest lucru s-a intimplat abia in repriza a doua si asta doar pina cind brailenii au inscris. In atare conditii linia mediana a fost formata doar din trei jucatori, Cotan facind si pe inchizatorul si pe dispecerul, iar Manole, avind din nou o evolutie buna pe banda dreapta. Pe stinga, Puscas, care mai are pina sa se reacomodeze cu echipa, a inceput mai lipit de tusa insa, pe masura scurgerii timpului, a intrat mai in centru lasindu-l doar pe Bordeanu pe flancul amintit. Scorul s-ar fi putut majora, daca virfurile prindeau o zi mai buna, insa Cojocaru a evoluat sub nivelul sau, iar Stancu a ratat nepermis de usor. Intrat in repriza secunda, Decu a aratat ca "stie". Am trecut foarte repede peste evolutia fundasilor, pentru ca ei nu au fost deloc deranjati in acest meci, faptul ca singurul sut pe poarta (au mai fost trei sau patru incercari anemice de a-l ameninta pe Cimpeanu) a fost cel din penalty spunind totul despre aportul ofensiv al Daciei, care parca se speria cind trecea de jumatatea terenului. A fost si normal astfel ca singura ocazie – care s-a si concretizat de altfel – sa apara pe fondul unei greseli individuale, a lui Ilie, care nu a fost atent la demarajul lui Balta si nu a avut grija sa nu-l faulteze in careu pe brailean.
Asadar, a doua victorie a "alb-albastrilor" din tot atitea meciuri jucate in retur a adus o noua "restanta" din punct de vedere calitativ. Trei puncte ramin trei puncte si FCM Poli a prins podiumul, aflindu-se la un punct de locul care asigura viza pentru baraj. Vin meciuri mult mai grele! (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii