Bomba cu Smeltz

Subtitlu

duminică, 20 iunie 2010, 18:28
3 MIN
 Bomba cu Smeltz

Italia: Marchetti – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito – Pepe (’46-Camoranesi), De Rossi, Montolivo, Marchisio (61-‘Pazzini) – Iaquinta, Gilardino (’46-Di Natale). Antrenor: Marcello Lippi.

Noua Zeelanda: Paston – Reid, Nelsen, Vicelich (’80-Christie), Smith – Fallon (’62-Wood), Bertos, Elliot, Lochhead, Killen (’90^3-Barron) – Smeltz.  Antrenor: Ricki Herbert.

Cartonase galbene: Smith, Fallon, Nelsen.

Arbitru: Carlos Batres (Guatemala).

0-1, min. 7: dupa o lovitura libera din lateral, Smeltz impinge mingea in poarta din careul mic;;

1-1, min. 29: Iaquinta transforma un penalty dupa o tinere a lui Smith in careu la De Rossi;

Privita chioris, remiza scoasa la debut cu Paraguay poate fi considerata performanta pentru campioana mondiala en-titre, care ieri a incheiat la fel intilnirea cu Noua Zeelanda. Pe un scenariu absolut identic, Italia s-a vazut condusa dupa un gol primit din faza fixa apoi a egalat si a cautat disperata victoria. Intre Paraguay si Noua Zeelanda diferentele sint insa enorme si asta s-a vazut si in teren prntru ca „macaronarii" au dominat cit se poate de copios dar n-au bagat-o in poarta. 57%-43% la posesie, 23-3 la suturi spre poarta si 15-0 la lovituri de la colt, aceasta a fost statistica seaca a unei partide care a avut aproape un singur sens. Prima repriza a adus golurile, unul marcat de neo-zeelandezi dintr-o suspecta pozitie de ofsaid, dar si cel italian dupa o tinere relativa, plus o bara semnata de Montolivo. Presiunea a crescut si mai mult in partea a doua insa actiunile italiene s-au lovit constant de barajul creat de adversar la linia careului mare. A plouat cu suturi spre poarta, Di Natale, Montolivo si Camoranesi au semnat cele mai periculoase mingi, insa asaltul putea sa-i coste pe baietii lui Lippi iar Wood putea sa dea lovitura pe un contraatac purtat inspre final. Cu start modest si doua puncte strinse in doua partide, Italia ramine in carti si, pe modelul brevetat si cu alte ocazii, parca ne trezim cu ea prin finala.

Lippi: "Stam prost cu atacul"

Selectionerul echipei nationale a Italiei, Marcello Lippi, s-a aratat ieri nemultumit de prestatia jucatorilor sai in atac: "Sintem ghinionisti, dar trebuia sa facem mai mult in ofensiva. La fel ca si in meciul cu Paraguay, am luat gol la unica actiune a adversarilor. Apoi am revenit in joc, dar am suferit in atac. Nu stiu daca a fost ofsaid la golul primit, dar cert este ca nu trebuia sa ajungem in acea situatie. Pirlo este un jucator valoros, dar in acest moment nu este refacut complet", a spus Lippi. La rindul sau, selectionerul Noii Zeelande, Ricki Herbert, a declarat: "Cred ca tara noastra de patru milioane de locuitori s-a oprit pentru a vedea asta. Este un rezultat incredibil pentru fotbal la noi si este evident mai bun decit tot ceea ce am reusit tinind cont de calibrul adversarelor noastre. Totul este posibil si noi ne-am descurcat bine pentru o echipa despre care unii spuneau ca nu va face nimic la aceasta editie a Cupei Mondiale", a afirmat Herbert.

Clasamentul grupei F

1. Paraguay   2          1          1          0          3-1     4

2. Italia           2          0          2          0          2-2     2

2. N. Zeel.      2          0          2          0          2-2     2

4. Slovacia    2          0          1          1          1-3     1

Comentarii