Jean Barbu, in rolul lui Stefan cel Mare?

miercuri, 26 august 1998, 23:00
2 MIN
 Jean Barbu, in rolul lui Stefan cel Mare?

Dupa esecul rasunator al otelarilor galateni, microbistii romani spera ca in aceasta seara soarta sa fie mai induratoare cu noi si sa permita macar celei de-a doua echipe angrenate in turul preliminar al Cupei UEFA sa se califice mai departe. FC Arges va avea o misiune la fel de grea ca si cea a elevilor lui Simionas, chiar daca in meciul tur, din Trivale, i-au invins pe turcii de la Istanbulspor cu 2-0. Nici un meci nu seamana cu altul, asa ca echipa antrenata de Silviu Dumitrescu si Nicolae Dobrin se poate astepta la orice in aceasta seara, la Istanbul. Sirbul Safet Susic, cel care pregateste pe Istanbulspor, se arata foarte optimist dupa meciul de acum doua saptamini, declarind ca echipa sa se va califica cu usurinta, neavind nici o problema in a le marca pitestenilor trei goluri pe propriul teren. Ramine de vazut daca era numai un optimism de parada sau Istanbulspor este intr-adevar echipa capabila sa faca minuni pe teren propriu…
Probabil insa ca, daca Dacia va repeta prestatia buna din meciul tur, va fi foarte greu de eliminat. Foarte multe depind de forma in care se va afla capitanul Jean Barbu, cel care a suferit in ultimele zile din cauza unei raceli puternice, dar care va fi mai mult ca sigur in teren la meciul de astazi. Daca el sau unul din coechipierii sai, Mutu, Birdes, Bratu, vor reusi sa inscrie macar un gol pe malurile Bosforului, problema echipei care merge mai departe in Cupa UEFA ar fi aproape rezolvata. Lucrul de care ar trebui sa se teama in cea mai mare masura pitestenii este atmosfera pe care o vor crea pe stadion suporterii lui Istanbulspor. Chiar daca aceasta echipa nu are la fel de multi fani precum concitadinele Galatasaray, Besiktas ori Fenerbahce, ei sint la fel de galagiosi si inarmati cu un "arsenal" pe masura. Vintila si coechipierii sai nu uita insa ca, dincolo de propria onoare, joaca si pentru multi bani, FC Arges urmind sa primeasca de la UEFA, in cazul calificarii, 60.000 de dolari. Cum mai bine de jumatate dintre acestia vor intra in buzunarele jucatorilor, ei vor avea un motiv serios pentru a da tot ce au mai bun in aceasta seara.
Partida va incepe la ora 20.00 si va fi transmisa in direct de Prima TV. Va arbitra o brigada germana, avindu-l la centru pe Hans-Jurgen Weber, ajutat de asistentii Marcus Buchkremer si Erich Schneider, rezerva fiind Bernard Zerr. Delegat la acest meci este suedezul Bo Karlsson. Echipele probabile:
Istanbulspor: Zdravkov – Petkov, Gralak, Nesim, Timur – Ahmet, Ferri, Oguz, Fuat – Saffet, Sergen.
FC Arges: Vintila – Cristescu, Nastase, Gilmencea, Mogosanu – Crivac, Mutu, Balasa, Birdes – Bratu, Barbu. (Ion C)

Comentarii