Joao Havelange a demisionat din CIO

luni, 05 decembrie 2011, 11:09
1 MIN
 Joao Havelange a demisionat din CIO

In varsta de 95 de ani, Havelange a decis sa paraseasca forul olimpic, unde este membru din 1963, in contextul in care comisia de etica a CIO se pregateste sa-l audieze intr-un presupus caz de mita.

Potrivit BBC, "demisionand, Havelange stopeaza orice procedura disciplinara impotriva sa si evita o sanctiune sau chiar excluderea din CIO".

Presa braziliana in schimb vorbeste de varsta inaintata si de starea de sanatate a lui Havelange pentru a explica aceasta demisie.

Comisia de etica a Comitetului International Olimpic il ancheteaza pe Joao Havelange, fost presedinte al FIFA si membru al CIO, acuzat ca a primit mita intr-un documentar realizat de BBC. In luna noiembrie 2010, dupa difuzarea emisiunii Panorama de la BBC privind presupusele afaceri de coruptie din cadrul FIFA, CIO a anuntat ca membrii Comisiei de etica vor ancheta posibila implicare a membrilor sai, care erau citati in emisiune. Ancheta a ajuns la brazilianul Joao Havelange, presedinte de onoare al FIFA, for pe care l-a condus din 1974 pana in 1998, si care a fost vizat de un al doilea documentar difuzat de BBC in luna mai.

BBC, care ancheteaza de zece ani cazurile de coruptie din cadrul FIFA, a evidentiat, in documentarul din mai, relatiile dintre Havelange si International Sports and Leisure (ISL), o societate de marketing care avea exclusivitatea drepturilor la mai multe CM, inainte de lichidarea sa, in 2001. Potrivit postului de televiziune, fostul presedinte ar fi primit un milion de dolari in 1997. (Mediafax)

Comentarii