Jos palaria!

luni, 31 octombrie 2005, 00:00
3 MIN
 Jos palaria!

Poli: Branet – Toma, Bernard, Onut, Bordeanu – Mitruc – Onofras (’78 Bogdanovic), Tincu, Ilie, Rednic (’90^1 Ciubancan) – Bilba (’63 M. Pacurar). Antrenor: I. Popa.
Sportul: Stancioiu – Stancu, Ratiu, Secareanu, Rusu – Balan, Lazar, Ferfelea, Varga (’72 Curelea) – Nae (’61 Oae; 76 Nicola) – Mazilu. Antrenor: D. Petrescu.
Cartonase galbene: Bilba – Lazar.
Arbitri: I. Serea; N. Meghesan, D. Mudura.
Spectatori: 4000.
1-0, min. 70: centrarea lui Onofras de pe dreapta a fost reluata de Rednic, din mijlocul careului.
Stiindu-se cu multe bube in cap dupa meciurile disputate pe teren propriu, Poli s-a temut serios de Sportul, echipa neinvinsa, pina acum, in deplasare. De aceea, Iasul a inceput jocul prudent, principala preocupare fiind anihilarea gurilor de foc ale bucurestenilor, Mazilu si Balan, aflate pe post de scrisori pentru „marcile” Bernard si Ilie. Un alt element hotaritor pentru estetica jocului a fost lupta cruda si echilibrata de la mijlocul terenului, unde toata lumea a pus serios osul la treaba. A rezultat un meci cu ritm, derulat de multe ori in zona neutra. Firesc, ocaziile de gol au rasarit rar, tribunele saltind sau inghetind, dupa caz, doar dupa suturi din afara careurilor.
O astfel de disputa nu putea sa fie decisa decit de un singur gol, reusita lui Rednic raminind unica, in ciuda unei lovituri de cap scoasa cu greu de Branet in prelungiri. Asa s-a scris istoria celei de-a doua victorii obtinute in tur de Poli in Copou, rezultat considerat logic chiar si de Dan Petrescu.
Petrescu vrea sa emigreze
^ Inainte de meci, titularii si arbitrii au purtat tricouri cu inscriptia „Opriti violenta!” ^ Gazdele au cerut de trei ori penalty, la caderile lui Bilba (’14), Onofras (’20) si interventia lui Lazar din minutul 80, in timp ce oaspetii au spus ca Onofras a faultat in atac inainte de a centra. Observatorul i-a dat credit arbitrului. ^ Profitind de intentia de demitere a lui Ion Craciunescu, Dan Petrescu i-a facut campanie lui Gica Popescu: „Daca Gica Popescu nu iese presedinte FRF si Craciunescu pleaca, imi voi cauta de lucru in alta tara. Demiterea lui Craciunescu e o catastrofa. Se vor reface gastile de pe vremurile cind se stiau rezultatele dinainte”. Si Ionut Popa a spus ca ar regreta plecarea lui Craciunescu, ieseanul adaugind ca daca prin aceasta mutare arbitrajele se vor schimba in bine, va sta la costum si la cravata pe margine si ii va aplauda pe cavalerii fluierului. ^ Dan Petrescu si-a criticat serios jucatorii: „Pe Oae trebuia sa-l schimb dupa 5 nu dupa 15 minute iar Stancioiu a luat al optulea gol parabil din 10. Pina acum i-am aparat si am luat vina esecurilor asupra mea, insa acum nu se mai poate. Se cred fotbalisti, insa acest lucru poti sa il spui dupa vreo 50 de jocuri la nationala si vreo trei turnee finale” a spus antrenorul oaspetilor, care i-a laudat pe ieseni: „Victoria a fost meritata. Iasul are o echipa si un antrenor bun”. ^ Ionut Popa si-a laudat elevii – „Jos palaria pentru jucatori, mai ales daca tinem cont de programul din ultimele etape. La dau liber pina marti” – si a lansat trei fraze specifice: „Pe Tincu am sa-l cert pentru ca i-am spus sa dea doua goluri”; „Bodu era la fel de cunoscut ca secundul nationalei Costa Rica daca nu era fotbalul si Gigi Becali”; „La meci mi-au fost si sotia, si fiica. Ma gindesc acum cine-mi cere mai multi bani dupa aceasta victorie”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii