Jucati si acasa?

luni, 17 octombrie 2005, 23:00
4 MIN
 Jucati si acasa?

In ciuda repetatelor avertismente anterioare, Poli a bifat duminica un nou joc chinuit pe propriul teren, nereusind sa se impuna in fata unei formatii harnice, dar crude, cum este acum Gloria Bistrita. Mai mult, daca dam credit arbitrajului in deciziile-limita pe care le-a luat (trebuie precizat ca, stranie coincidenta, toate au fost judecate in favoarea ardelenilor!), oaspetii se pot considera nedreptatiti de scor, raportul ocaziilor de gol clare fiind in favoarea lor.
Din punct de vedere tactic, Poli a mizat pe obisnuitul 4-1-4-1, in timp ce Gloria a optat pentru un curajos 4-4-2. In privinta distributiei pe roluri, antrenorul gazdelor, Ionut Popa a facut in start doua mutari ce nu i-au iesit. In fata apararii a fost plasat Bernard, inca afectat de indelungata absenta, iar in avanposturi a fost titularizat Vrajitoarea, ce a deziluzionat din nou. Prima mutare amintita a privat mijlocul gazdelor de harnicia lui Ilie, ce ar fi fost benefica in conditiile lipsei de inspiratie a lui Rednic si a anihilarii volantilor Onofras si Miclea de catre fundasii laterali ai oaspetilor. Remediind, printr-o dubla schimbare facuta la pauza, ce a stricat in start, Popa a mai dinamizat oarecum jocul iesenilor, insa nu la cotele necesare de a inclina in celalalt sens soarta partidei.
Daca lipsa de idei ofensive a Iasului nu este o noutate, ceea ce a surprins duminica a fost nesigura prestatie defensiva, capitol la care Poli excela. De vina au fost scutul gaurit numit Bernard, ce nu a reusit sa taie nici o constructie ardeleana, urcarile in ofensiva neacoperite ale fundasilor laterali Toma si Bordeanu, un randament mai scazut al stoperilor Onut si Ilie, piese de rezistenta alta data, dar si pofta de joc etalata de virfurile Gloriei, Negrean si Tirnavean.
Doua vorbe si despre Sabau, tehnician aflat in acest sezon la botezul in divizia A si care incearca sa schimbe total la fata Gloria. Daca in privinta moralitatii exista voci care afirma ca succesul este deja realizat, „Motul” se ocupa si de joc, fostul international imprimind un ritm ridicat si curajos Gloriei. Evolutia de ansamblu a ardelenilor, dar si introducerea unor jucatori ofensivi, atit la 0-1, cit si la 1-1, au facut ca schimbarea sa se simta. Judecatorul care va decide insa daca fostul international are dreptate ramine insa clasamentul, nu estetica. (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Branet (5,5) – a incasat doar un gol (dintr-o faza la care nu avea ce sa faca) numai datorita precipitarii oaspetilor si a sansei avute la bara lui Al. Pacurar.
Toma (4) – a comis foarte multe gafe in faze simple; l-a scos din ofsaid pe Negrean la golul Bistritei si a plecat mai devreme la cabine, lasindu-si echipa in infierioritate intr-un final greu.
Onut (5) – nu a reusit sa coordoneze o defensiva prin care batea vintul.
Ilie (5) – s-a reacomodat greu cu postul de fundas dupa ce in ultimele meciuri a imbracat haina mijlocasului.
Bordeanu (5) – umbra a aprigului fundas stinga de alta data.
Bernard (4) – fara vlaga si orientare la revenirea pe teren dupa lunga accidentare.
Onofras (5) – nu a reusit nimic important.
Gavatorta (5,5) – ceva mai activ decit coechipierii sai, a gresit pe final citeva pase simple.
Rednic (4,5) – nu reuseste sa devina dirijorul de care Poli are nevoie.
Miclea (5) – a avut doar citeva momente bune, in startul reprizei secunde.
Vrajitoarea (4) – pe aceeasi linie submediocra pe care navigheaza de la venirea in Copou.
Mitruc (5) – lent, a jucat cu teama de a nu gresi.
Bilba (6) – a sters o parte din momentele in care a stirnt ilaritate ori nervi cu executia de la golul egalizator.
M. Pacurar (4) – nu a adus nimic nou.
Masuri draconice la Poli
Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, a anuntat ieri, inaintea antrenamentului ce a fost programat dupa amiaza, principala masura pe care a luat-o dupa prestatia slaba din partida cu Gloria Bistrita. „Vor sta in cantonament toate cele 6 saptamini care mai sint din tur! De ce sa ma doara pe mine capul ca nu pot alerga? Asa ma protejez si pe mine, dar ii protejez si pe ei!” a spus Popa, care are batai serioase de cap in privinta partidei de simbata de la Cluj. „Onut si Bilba au luat cu Gloria al patrulea galben si vor fi suspendati, ca si Toma, ce a fost eliminat, iar Miclea are sanse minime de a se recupera, ca si ceilalti accidentati, Arhire si Ciobanu”. Totodata, jucatorilor de la Poli li s-a anuntat, de catre Consiliul Director al clubului, ca vor avea drepturile financiare blocate pina la sfirsitul turului, datorita evolutiilor slabe din meciurile de pe teren propriu cu Otelul si Gloria. Primele vor fi achitate la finele turului, in functie de rezultatele si prestatiile din meciurile urmatoare (Ovidiu MINEA)

Comentarii