Juniorii Politehnicii au petrecut Pastele in Belgia

luni, 27 aprilie 1998, 23:00
3 MIN
 Juniorii Politehnicii au petrecut Pastele in Belgia

La "Turneul international de Paste", desfasurat la Maldegem, localitate situata in nordul Belgiei, aproape de Marea Nordului, echipa de juniori a clubului iesean de fotbal Politehnica, pregatita de prof. Dan Cananau, s-a clasat pe locul X, la competitie participind 12 formatii din Olanda, Germania, Franta si tara gazda. Dupa ce a pasit cu dreptul in tara "dracilor rosii", invingind cu 4-3 (1-2) intr-un amical, in nocturna, formatia similara din Gent, prin golurile inscrise de Badarau (2), Virlan si Rebenciuc, Politehnica a intilnit in primul meci din grupa pe FC Metz. Dupa timpul regulamentar de joc, tabela de scor era imaculata, francezii cistigind, totusi, cu 6-5, in urma loviturilor de la 11 metri.
A urmat un meci dominat in totalitate de ieseni, terminat din nefericire tot cu o infringere, FC Utrecht inscriind golul victoriei in final de partida, in urma unei decizii eronate de arbitraj. De mentionat faptul ca iesenii au prezentat o garnitura formata din juniori in virsta de 16 ani, in timp ce celelalte formatii participante au avut in lot, in majoritate, fotbalisti de 18 ani.
In aceste conditii, Poli nu a reusit nici in cel de-al treilea meci din grupa sa-si apropie victoria, FC Brugge invingind cu 1-0. De altfel, echipa belgiana s-a clasat in final pe locul III, campioana "tarii lalelelor" la juniori depasind pe FC Metz cu 3-0 si pe FC Utrecht cu 4-0. In urma rezultatelor din serie, iesenii au jucat pentru locurile IX-XII. Sortii au oferit ca adversara tot pe FC Utrecht.
De aceasta data Poli si-a luat revansa cu 1-0, prin golul inscris de Vintila, mingea lovind ambele bare laterale inainte de a intra in plasa. Pentru locurile IX-X, dupa ce timpul regulamentar de joc consemna un echitabil 1-1, golul iesenilor fiind marcat de Paduret, elevii prof. Dan Cananau au cedat dupa aceeasi regie, la penalty germanii de la St. Pauli Hamburg impunindu-se cu 4-2.
In afara de medalii si o cupa, Politehnica a fost rasplatita cu trofeul "Fair-play", iesenii reusind sa termine competitia fara nici un cartonas galben. Pentru jocul prestat, iesenii au primit aprecieri laudative de la specialistii prezenti si in special de la Johhan Boskamp, fost fotbalist la Feyenord, fost antrenor, timp de 8 ani, la Anderlecht, actualmente tehnician la SK Gent. Acesta, in numele clubului, a invitat echipa ieseana la un nou turneu in Belgia, la fel cum au mai facut-o FC Brugge, KSK Maldegem si Primaria orasului gazda a competitiei.
"Turneul de Paste" a fost cistigat de NAC Breda, echipa olandeza, cu 4 brazilieni si un nigerian in prima garnitura, invingind in finala dupa loviturile de departajare pe Feyenoord. In partida pentru locurile III-IV, FC Brugge a surclasat pe St Truiden (scor 3-0). Pe locul V a terminat Aentracht Aalst, pe VI – Cercle Brugge, pe VII – FC Metz, pe VIII – echipa gazda, din Maldegem, iar pe IX – St. Pauli Hamburg. Dupa Poli, au incheiat clasamentul FC Utrecht (locul XI) si francezii de la FC Rouen. Cel mai bun jucator a fost declarat brazilianul Sergio Pachepo, de la NAC Breda, fotbalistul de culoare, in virsta de 18 ani dovedind calitati tehnice remarcabile. De remarcat faptul ca olandezii de la Feyenoord au fost insotiti de 4 antrenori, doi fizioterapeuti, medic si bucatar.
Pe timpul sejurului in Belgia, fotbalistii romani au vizitat orasul Gent, au facut baie in Marea Nordului, la Knokke Weist, au trecut prin Brougge, oras medieval inconjurat si strabatut de ape, asemanator cu Venetia, si au calcat pe gazonul stadionului "Roi Baudouin" (fostul Heissel) din Brussel. Pe durata competitiei, iesenii au fost cazati la Saint Marie Aalter, intr-un castel medieval, cite unul in camera, antrenamentele desfasurindu-le chiar in parcul castelului, pe un teren gazonat ireprosabil. Daca, la plecare, autocarul firmei "Riedle", inchiriat prin firma NET, ambele din Iasi, a trecut in drumul spre Maldegem prin Passau si Achen, la intoarcere itinerariul a fost oarecum schimbat, juniorii Politehnicii avind posibilitatea sa cunoasca orasele Frankfurt si Wurzburt (Germania), Viena si Budapesta. Demn de semnalat este faptul ca juniorii ieseni au reusit sa participe la competitie numai cu ajutorul sponsorilor, pe aceasta lista inscriindu-se Lyon King, Rob’s, Radio Hit, Holland Margarin, Comat SA, Iasicon, TGH Investiment, Liela, Spiropoulus. (Leonard C.)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii