Kaiser Claudiu

Subtitlu

joi, 30 noiembrie 2006, 00:42
2 MIN
 Kaiser Claudiu

 

Claudiu Niculescu a fost omul meciului

Dinamo: Gaev – Blay (’80 – Mihut), Moti, Radu, Pulhac –  Cristea, Margaritescu, Serban (’57 – Ropotan), C. Munteanu (’63 – Danciulescu) – Ganea, Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Leverkusen: Butt – Castro, Madouni, Juan, Babic (’60 – Stenmann) – Freier, Rolfes, Schneider, Athirson – Barbarez, Voronin (’46 – Kiessling) Antrenor: Michael Skibbe.
Arbitri: Joao Ferreira – Jose Ramalho, Sergio Lacroix (Portugalia).
Cartonase galbene: Serban / Babic
0-1, min. 22: Schneider centreaza de pe partea stinga, Barbarez  sterge mingea cu capul in plasa, Gaev fiind plasat prost.
1-1, min. 37: Sutul prin surprindere al lui Niculescu de la 20 metri este deviat de fundasul Madouni, ceea ce-l deruteaza pe Butt.
2-1, min. 75: faza creata de Ganea la marginea careului, pasa spre Niculescu care inscrie cu preluare de la 17 m.
Un meci care n-a fost deloc stralucit a adus o calificare a dinamovistilor in primavara europeana, dupa 16 ani de asteptare. Prima repriza a avut trei perioade distincte: una anosta, fara faze de poarta, dominata teritorial de dinamovisti, dar fara eficienta, datorita apararii bine grupate a nemtilor, perioada care s-a incheiat – stupid – cu golul lui Barbarez, primit usor de Gaev; a doua, in care Dinamo s-a aratat anesteziata  de evolutia ostilitatilor, sansa "ciinilor" fiind aceea ca germanii nu au insistat in atac, multumindu-se cu posesia si presingul; in fine, a treia, cu o dominare accentuata a gazdelor, trezite de reusita lui Claudiu Niculescu. Acelasi Niculescu a reusit doua executii foarte bune din lovituri libere de la mare distanta; prima si-a ratat de putin tinta, a doua a fost respinsa cu greu de Butt, izvor de superioritate dinamovista (nefructificata) in careul german.
Repriza secunda? Inceput mai in forta a dinamovistilor, calmat de jocul metodic si linistit al nemtilor, care s-au dat "morti" parind ca se multumesc cu un rezultat care nu avea de ce sa le fie satisfacator, ei crescind ritmul progresiv inspre final. O gafa a lui Moti, rezolvata fericit de Gaev, un sut al lui Schneider din lovitura libera si un nou "cap" al lui Barbarez sint singurele emotii pina la dezlantuirea produsa de Niculescu, dintr-o faza perfect lucrata de Ganea. Nemtii au incercat sa bombardeze careul lui Gaev, dar inutil, atit din cauza jocului lor stereotipic, cit si datorita apararii avansate si precise a dinamovistilor, care si-au vazut eforturile luminate de succes.
In celalalt meci al grupei: Besiktas Istanbul – FC Bruges 2-1 (1-1). Au marcat Akin (’22), Ricardinho (’70 – penalty) / Balaban (’14 – penalty). Tottenham si Dinamo sint calificate, cel de-al treilea loc disputindu-se la Leverkusen, intre Bayer si Besiktas, nemtii fiind obligati sa cistige.

 

Clasamentul grupei B

1.Tottenham 3 3 0 0  6-1 9
2. Dinamo 3 2 1 0  5-3 7
3. Besiktas 3 1 0 2  3-5 3
4. Bruges 4 0 2 2  4-7 2
5. Leverkusen3 0 1 2  2-4 1

Comentarii