La munca, domnilor fotbalisti!

marți, 13 ianuarie 2004, 00:00
2 MIN
 La munca, domnilor fotbalisti!

Dupa o lunga perioada de vacanta, stadionul „Emil Alexandrescu” s-a dezmortit ieri, odata cu revenirea la treaba a fotbalistilor de la Poli Unirea Iasi. Animatia, fireasca oricarui nou inceput, a fost la ea acasa, povestile de vacanta, glumele si planurile pentru noul an precedind prima alergare din acest sezon. Desi vacanta a fost agitata, fel de fel de variante vehiculindu-se in ceea ce priveste modificarea conducerii, la ora actuala gruparea din Copou are acelasi staff. Antrenori au ramas Vasile Simionas, Narcis Ciocirlan si Ioan Cimpeanu, Razvan Lucescu aminind inca o data venirea la Poli, pe care o considera de actualitate abia din vara.
Nici in ceea ce priveste conducerea administrativa nu au aparut mutatii spectaculoase, desi se vorbea ca presedintele CA, Gheorghe Nichita va fi pus in situatia de a alege intre presedintele Marius Stan si „vicele” Pavel Hodea. Pina la urma cei doi vor continua sa lucreze la club, balanta inclinindu-se insa in favoarea lui Stan, care a obtinut prerogative depline. Prima mutare a acestuia a fost marginalizarea lui Hodea, care va primi atributiuni precise, conform noii functii, de director administrativ. „Pe hirtie, in tur am ocupat aceeasi functie, dar acum lamurirea este necesara, pentru ca nu ma voi calca pe bataturi cu Marius, el ocupindu-se de latura strict sportiva, iar eu, cu cea organizatorica. Am acceptat varianta, pentru ca, dupa ce am lucrat atitia ani la Poli in conditii mult mai grele, era pacat sa nu contribui si eu la evenimentul asteptat de toti iesenii: promovarea in Divizia A”, a declarat Hodea.
Vicepresedinte a devenit seful Asociatiei Judetene de Fotbal, Sorin Boca, ce intra astfel in incompatibilitate cu calitatea de observator federal (de divizia B) pe care o detine.
In atare conditii, singura noutate absoluta aparuta ieri a fost prezenta la antrenamente a fundasului dreapta Tinel Petre (30 ani), ce a evoluat in tur la Inter Gaz Bucuresti. Fostul jucator al lui National, Dinamo, FC Arges si Brasov a fost si in tur in atentia lui Poli, insa el a refuzat in ultimul moment oferta iesenilor, preferind sa ramina sa joace acasa. Acum insa, dupa ce la gruparea din B2 bate iarasi vint de remaniere, experimentatul aparator a fost convins de Marius Stan sa urce in Copou, desi pentru acest post se mai purtasera discutii si cu romascanul Beceru. Venit liber de contract, Tinel Petre a devenit definitiv jucatorul Iasului, el semnind un angajament pe un an si jumatate cu liderul B1.
Aceasta este doar prima dintre mutarile pe care Poli le pregateste, Stan anuntind ca mai poarta tratative si cu alti jucatori pentru intarirea lotului.
Dintre jucatorii care au evoluat in tur a lipsit la primul antrenament al anului doar Cercel, invoit de Vasile Simionas.
Pentru inceput Poli se va pregati acasa, dupa care va urca in cantonamentul montan, programat a se derula incepind cu 21 ianuarie, la Vatra Dornei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii