La revedere, Abalasei!

vineri, 15 august 2003, 23:00
2 MIN
 La revedere, Abalasei!

Poli Unirea s-a despartit ieri de unul din ultimii „mohicani” ai barajului de promovare in divizia A din 1995, Catalin Abalasei, vicepresedintele Pavel Hodea declarind ca „i-am dat actele pentru a-si cauta alta echipa”. Cel care a luat decizia renuntarii la fundasul amintit este antrenorul Vasile Simionas, care s-a aratat nemultumit de randamentul fotbalistului in perioada de pregatire. Chiar daca nu este recunoscuta oficial, raceala fata de jucator se datoreaza episodului derulat inaintea debarcarii lui „Simi” de la finele turului campionatului trecut. Atunci, presedintele Consiliului de Administratie, Gheorghe Nichita, a declarat ca unul dintre motivele demiterii antrenorului a fost ca mai multi jucatori, intre care Abalasei, Bernard si Dobrea, s-au plins ca nu sint pregatiti suficient de catre Simionas, cuvintele nefiind uitate de tehnician.
Abalasei a refuzat sa detalieze momentan acest subiect, precizind doar: „Ma abtin deocamdata sa intru in amanunte. Desi joc fundas, am dat trei goluri in patru meciuri de pregatire si cred ca nu m-am descurcat rau. Daca altii au considerat insa altceva, nu am ce face. Deocamdata, nu m-am hotarit pe ce drum o voi apuca. Desi am o oferta de la Vaslui, nu as pleca din Iasi pentru ca ar insemna sa renunt la un post foarte bun, de profesor de educatie fizica la Politehnica”. Complicatii apar si in legatura cu latura materiala a colaborarii jucatorului cu Poli. Venit anul trecut cu dezlegarea in alb la Poli, Abalasei a avut un contract de 6000 $, din care a primit doar 4000. Poli vrea sa-i dea transferul in schimbul renuntarii la diferenta de 2000 $: „Pentru ca a venit gratis a avut un contract mai mare decit cel pe care ne gindeam sa i-l oferim. Acum sintem dispusi sa-i dam transferul daca renunta la banii pe care mai are sa-i primeasca”, a spus Pavel Hodea. Varianta nu este insa deloc pe placul lui Abalasei, care a declarat: „Eu sper ca vom rezolva problema pe cale amiabila. Daca insa nu se doreste acest lucru, imi voi depune memoriu la Federatie pentru a-mi incasa drepturile financiare restante”.
Un alt divort, de aceasta data nedorit, este cel de Buteseaca, ce s-a intors la Vaslui fara a anunta pe nimeni. Intrat in criza de timp pentru gasirea unei alte echipe, un alt jucator de care Simionas e nemultumit, Vali Vaduva a ramas la Poli, desi miercuri se anuntase oficial renuntarea la el. Ex-bacauanul va juca insa la echipa a doua, acolo unde va evolua si Matinca, pina la sfirsitul perioadei de recuperare. In ceea ce priveste restantele financiare fata de jucatori, acestea tind catre zero, conducerea gruparii din Copou anuntind ca in aceasta saptamina s-au facut mai multe plati care au anulat o mare parte a datoriilor.
Altfel, astazi, de la ora 11, Poli disputa ultimul meci de verificare dinaintea startului in noul sezon, iesenii intilnind in deplasare, pe Laminorul Roman. In aceasta partida va fi testat si unul dintre jucatorii veniti de la Zimbru Chisinau, Stavila, la portarul Vasilache renuntindu-se. Este asteptata in continuare sosirea nemteanului Piclesan. (Ovidiu MINEA)

Comentarii