La trinta cu imposibilul

vineri, 05 decembrie 2008, 21:57
2 MIN
 La trinta cu imposibilul

Dupa aproape patru decenii, Iasul gazduieste astazi o noua partida din cea mai importanta competitie a echipelor de club din Europa. Daca atunci in prim-plan erau voleibalistele de la Penicilina si jucau in Cupa Campionilor, actorii de astazi sint popicarii de la CFR Olimpia ACB care joaca mansa retur din optimile de finala ale Ligii Campionilor cu austriecii de la BSV Voith S. Pölten. Dincolo de valoarea istorica a intilnirii partida se anunta incitanta in conditiile in care in joc este calificarea in primavara europeana. "Aceasta meci reprezinta un eveniment pentru noi, fiind primul de cupa europeana de popice organizat la Iasi. Am sperante mari ca vom asocia aceasta premiera cu o victorie.", spune presedintele CS CFR , Radu Pipa, care nu ascunde faptul ca ar dori si o calificare desi sarcina gazdelor se anunta foarte dificila dupa ce austriecii s-au impus in tur cu 7-1 la victorii directe. Mizind pe oboseala adversarilor, pe faptul ca iesenii joaca pe propria arena si ca vor avea in spate o tribuna vulcanica gazdele indraznesc sa spere. "Ar fi extraordinar sa ne calificam in fata unui adversar care a dovedit in ultimii ani constanta in evolutii si in ceea ce priveste formula de echipa.", ne-a declarat antrenorul Ilie Baias, care, desi n-a avut prea mult timp la dispozitie, a facut ultimele retusuri. Chiar daca nu s-a hotarit in privinta formulei complete de start tehnicianul este sigur de prezenta in teren a cinci dintre titularii partidei tur, si asta pentru ca Alin Vreavu nu s-a mai prezentat la echipa si ar vrea sa se reintoarca la formatia din Talmaciu. Pentru ultimul post de titular Baias are de ales intre Mihaila (care a intrat in joc la St. Pölten ca rezerva), Opinca ori Cucu, ultimii doi proaspeti vicecampioni nationali in proba de perechi. Ramine de vazut daca tehnicianul iesean va avea suficienta inspiratie in alcatuirea echipei la fel cum ramine de vazut daca cei citiva jucatori de baza care n-au facut furori in Austria se vor revansa astazi pentru o evolutie aproape fara cusur a formatie gazda, singura conditie necesara calificarii in turul urmator al competitiei. Pentru partida care va incepe de la ora 13.00 la arena CFR si va fi arbitrata de internationalul iesean Gheorghe Zagreanu organizatorii au anuntat ca intrarea este libera.

  

CFR Olimpia ACB: Gyula Veres (40 ani), Marius Manea (36 ani), Remus Antimirescu (35 ani), Ionut Cercel (21 ani), Costica Ciurdea (40 ani), Florin Opinca (29 ani), Dan Mihaila (22 ani), Iulian Cucu (34 ani). Antrenor: Ilie Baias.Performante recente: campioana Romaniei (2007), vicecampioana (2008), Cupa Mondiala (locul 5 in 2007), Cupa Europei (locul 4 in 2008), Liga Campionilor (2007/2008 – optimi de finala).

  

BSV Voith S. Pölten: Mark Bortek (sloven, 49 ani), Martin Eder (26 ani), Radek Holakovsky (ceh, 32 ani), Lukas Huber (21 ani), Thomas Löscher (44 ani), Markus Quirin (35 ani), Philipp Vsetecka (21 ani), Christian Wetzel (47 ani). Antrenor: Gerhard Pracser. Performante recente: campioana Austriei (2007, 2008), Cupa Mondiala (locul 6 in 2007 si locul 4 in 2008), Liga Campionilor (2007/2008 – sferturi de finala).

Comentarii