Le-a intrat nocturna-n ochi!

vineri, 03 noiembrie 2006, 23:31
4 MIN
 Le-a intrat nocturna-n ochi!

Poli: Marc – Buta, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Onofras, Saric (’77 – Mitrovic), Iurisniti (’55 – Cl. Ionescu), Sfirlea – Cernoch, Palimaru (’53 – Tincu). Antrenor: I. Popa.
Gloria: Albut – Matei, Abrudan, Muresan, Sepsi – Negrean, Marginean, Al. Pacurar (’90^3 – Peres), Paduretu – Costea (’89 – Astilean), Bad (’73 – Damian). Antrenor: Ov. Sabau.
Cartonase galbene: Onut (’75) – Abrudan (‘6), Bad (’53), Marginean (’67), Damian (’76), Albut (’90^3).
Arbitri: Al. Tudor (Bucuresti); Cr. Nica (Ploiesti), D. Burloiu (Galati).
Spectatori: 8 500.
0-1, min. 29: Marc iese la marginea careului mare si respinge gresit, pina la Bad, care, de la circa 25 de metri, lobeaza in poarta goala.
Sarbatoarea din Copou s-a derulat in jurul stadionului si in tribune. Pe gazon, doar o echipa a stiut sa participe la fiesta. Din nefericire pentru ieseni, aceasta a fost Gloria…
Echipa „scurta”, cu o defensiva exacta, in care plasamentul si dublajul era perfect, si o extenise ofenisva rapida, Bistrita a preluat rapid haturile, Costea (’12) tragind primul semnal de alarma. Lovitura libera trimisa pe linga de Sfirlea (’18) avea sa fie doar iluzia ca Poli poate sa treaca peste haosul din joc, primul care a clacat fiind Marc, ce i-a pus pe tava lui Bad deschiderea scorului. Ranita, Poli are puterea de a replica si reuseste un sfert de ora bun, singurul de aseara. Albut pareaza insa sutul lui Sfirlea de la 16 metri, dupa o faza construita de Buta si Cernoch, Abrudan respinge de pe linia portii lovitura de cap a lui Cernoch (’42), care trimite trei minute mai tirziu „pe linga” dintr-o pozitie foarte buna, dupa o pasa ideala a lui… Abrudan. Ocazia uriasa a lui Costea din prelungirile primului act (sut foarte slab din 14 metri, dintr-o pozitie de unu la unu cu Marc) a fost semnalul taierii definitive a Politehnicii. Care, in ciuda pauzei si a incercarilor disperate ale lui Popa de mobilizare a echipei sau de schimbare a tacticii, nu a reusit sa-si creeze nici o ocazie clara in actul doi! Ba, mai mult, in ultimul minut, Negrean a fost la un pas de a inscrie, Marc intervenind bine.
Astfel, Poli a pierdut primul meci pe teren propriu din actualul sezon, chiar in seara in care fiesta putea fi mai frumoasa ca oricind.
Spectacol exceptional
Atmosfera a fost de exceptie aseara, peste 8000 de oameni infruntind frigul puternic pentru a asista la inaugurarea instalatiei de iluminat nocturn a stadionului. Cu jumatate de ora inainte de meci, pista arenei a fost invadata de o trupa de animatie, ceva mai tirziu aparind un foc de artificii. Au existat momente in care tot stadionul a scandat „Iasul!, Iasul!”. Incercarea lansarii unui nou imn al echipei nu a avut insa prea mare succes, majoritatea lumii de la tribuna oficiala spunind ca vechile acorduri „Iasule, Iasule, mindra cetate” sint mai potrivite.
Nasu, la o cana de vin fiert
In tribuna oficiala au luat loc capii Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu si Ionut Lupescu, ambii aratindu-se impresionati de lucrurile reusite in Copou in legatura cu baza materiala. Lupescu chiar a afirmat ca intentioneaza sa reintroduca Iasul in circuitul international, pentru inceput cu actiuni ale nationalei de tineret. Ambii oficiali s-au incalzit cu vin fiert, Sandu dialogind cu fosti jucatori ai Politehnicii, Vasile Simionas, Mihai Danila sau Mircea Ursu. La meci a asistat si presedintele Otelului Galati, Marius Stan.
Nichita vorbeste de articole comandate
Primarul Iasului, Gheorghe Nichita a pus rezultatul pe seama atmosferei proaste existente la echipa, cauzate de anumite articole aparute in presa. „Jucatorii sint mai slabi de ingeri si se cearta intre ei datorita unor articole aparute in presa din ultima perioada. Grav e ca acele articole sint comandate si cred ca va veni vremea sa spun cine le-a platit! Trebuie sa stringem rindurile” a spus Nichita. Intr-o alta zona a stadionului, Popa a marsat pe idea primarului: „Noi sintem o echipa fara valori deosebite, ce ne bazam pe atmosfera. Cind aceasta s-a stricat, nici jocul nu mai merge. Jucatorii se uita urit unii la altii si se intreaba «Daca au dreptate cei de la ziarul ala?» sau «Cine or fi vinzatorii?» Nu stiu ce interes se urmareste cu articolele denigratoare, fara informatii reale, aparute in ultima vreme”.
Antrenorii au cuvintul
Ionut Popa: „Am jucat slab, dar meritam un egal. Nu am reusit sa construim, apelind la mingi aruncate spre careul advers. Ne-au lipsit multi titulari, iar doi jucatori, Palimaru si Iurisniti au evoluat accidentati. In aceste conditii, pot sa spun ca rezultatul nu trebuie sa surprinda”.
Ovidiu Sabau: „Salvarea a venit la mine pe final pentru ca m-am simtit rau in ultimul sfert de ora, insa nu cred ca a fost ceva grav. Ma bucura rezultatul, echitabil dupa parerea mea, si evolutia elevilor mei, chiar daca in repriza a doua s-a simtit ca nu au experienta si s-au retras. Cheia victoriei a fost curajul. Felicit publicul, care m-a impresionat profund”.

Comentarii